Reklama

Reklama

Domek z karet

(seriál)
  • Česko Dům z karet (více)
Trailer 3
USA, (2013–2018), 63 h 6 min (Minutáž: 42–60 min)

Tvůrci:

Beau Willimon

Předloha:

Michael Dobbs (kniha)

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Kevin Spacey, Robin Wright, Michael Kelly, Rachel Brosnahan, Mahershala Ali, Nathan Darrow, Michel Gill, Reg E. Cathey, Sebastian Arcelus, Kate Mara (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(73)

Francis Underwood (Kevin Spacey) vás vezme na dlouhou cestu, během níž si vybírá svou pomstu na těch, kteří ho zradili – včetně členů jeho vlastní vlády i prezidenta Spojených států osobně. Elegantní, prohnaný, metodické a zlý Frank Underwood spolu se svojí manipulativní manželkou Clair (Robin Wright) berou Washington útokem. Příčku po příčce stoupají po hierarchickém žebříku, aby dosáhli toho, po čem tak zoufale touží – po moci. (AXN)

(více)

Videa (25)

Trailer 3

Recenze (771)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Před 30 lety si vzal vidlák z Gaffney Dallasanku z bohaté rodiny. Aniž bychom si toho všimli, zemská osa se toho dne pohnula. Máme tady ženu, která svůj svatební slib popisuje jako sebevražedné balancování na hraně mostu. A muže, který nosí snubní prsten jako znak hanby, protože jeho dívka si zasloužila víc. Ale co víc může chtít? Bez dědiců společně vládnou království. Jejich odkaz je jejich jediným dítětem. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Amorální! Uhrančivé! Dusivé! Nejdepresivnější a zároveň nejzábavnější seriál široko daleko s neskutečnými hereckými tahouny, který je od začátku do konce chladnou a vykalkulovanou podívanou o jedné honbě za mocí. Hypnotická jízda, od které se člověk nemůže odtrhnout. Kdybyste náhodou nevěděli co s časem, tak ho rozhodně investujte do House of Cards! Tohle stojí za každou minutu! Update O druhé sezóně se dá napsat všechno možné, jen ne well-played. V nastoleném duchu první řady se drží pouze úvodní epizoda, které je šokující a nervy drásající, ale zbytek je jen scénáristické zametání nehodících se postav a vedlejších zápletek pod koberec. ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

Po třetí sérii si neodpustím komentář. Kevin Spacey je nehorázně nelítostný týpek, role mu naprosto sedla a Robin Wright mu skvěle sekunduje. S blížícím se koncem třetí řady ho dokonce přehrává! Už se nemůžu dočkat co bude dál, naprostý TOP. Pátou sérii rozjeli manipulátoři, Underwoodovi opět ve velkém stylu :) Tak po konci páté řady musím uznat, to byly bomby...co byli ochotni udělat, husté :) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"On je muž, který si umí vzít, co chce." Tak o tom žádná a já se musím přiznat, že jsem se cynicky těšil na koupání v politickém amorálním bahně. Zpočátku jsem si rochnil, nadšeně sledoval Frankovu bezcharakternost a bavil se jeho vychytralými hrátkami, ale pak mi to nějak zhořklo. Ono to totiž asi nebude nijak zvlášť daleko od pravdy a já bych si chtěl uchovat svou naivitu a věřit tomu, že ti nejmoudřejší, nejcharakternější a nejtransparentnější politici vedou všechny země světa ke šťastným zítřkům. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Seriálové překvapení roku... Teda v tom smyslu, že jsem nečekal, že něco, za čím stojí David Fincher a kde hraje Kevin Spacey, mě nebude nijak zvlášť bavit. Proč? Ono je to dobře natočené, skvěle zahrané, správně temné.... Jenže zaprvé mě asi politika až tolik nebaví a zadruhé se mi asi těžko kouká na seriál, ve kterém nemůžu NIKOMU fandit. Opět, nemyslím to jako kdovíjaký zápor, je fajn, že postavy mají své klady i zápory... Ale na mě to ve výsledku působilo tak, že mě nijak zvlášť nezajímá, jak jaká postava dopadne, což je u seriálu průser. Jinak takto politický je i výborný seriál Brotherhood, kde ale máte jak vysokou politiku, tak i nějakou tu "nízkou" mafii. Ale v House of Cards už na mě bude politiky až moc. (6/10) ()

Galerie (796)

Zajímavosti (39)

  • Každá řada má 13 epizod. Toto číslo vybral David Fincher údajně proto, aby bylo ve shodě s počtem hracích karet jedné barvy v jednom balíčku. (mmajjkii)
  • Bývalý prezident Spojených států Bill Clinton řekl hlavní hvězdě seriálu Kevinu Spaceymu (Frank Underwood), že 99 % toho, co se na obrazovkách odehrává, odpovídá skutečnosti. Oproti tomu Barack Obama prohlásil, že život vrcholných amerických politiků je v realitě mnohem nudnější, než jak ho seriál vykresluje.
    (Corbinian)
  • Počas piatej republikánskej predvolebnej debaty, dňa 15.12.2015, ktorá sa vysielala v USA celoštátne, bežal počas prestávky v TV falošný republikánsky predvolebný spot znovu kandidujúceho prezidenta USA, Franka Underwooda. Spot bol zároveň spúšťačom reklamnej kampane na 4. sériu House of Cards a stal sa virálnym, keď ho zdieľali všetky americké médiá ešte počas priameho prenosu. Komentáre užívateľov na sociálnych sieťach neskôr naznačili, že spot bol tak dobrý, že zatienil celý obsah prebiehajúcej diskusie a bol jedinou vecou, ktorú si ľudia z daného večera pamätali. (JOZZZKO)

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Kevin Spacey dluží desítky milionů dolarů

Kevin Spacey dluží desítky milionů dolarů

07.08.2022

Dříve jeden z nejváženějších herců v Hollywoodu, dnes chodící černá kaňka, která se v prestižním filmovém či televizním projektu možná už nikdy neobjeví. Kevina Spaceyho v roce 2017 alespoň patnáct… (více)

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

24.11.2021

Filmové servery obletěla čerstvě zpráva, že herci Kevinovi Spaceymu (Americká krása) bylo v loňském roce nezávislým arbitrem přikázáno zaplatit produkční společnosti zodpovědné za tvorbu seriálu Dům… (více)

David Fincher prodlužuje spolupráci s Netflixem

David Fincher prodlužuje spolupráci s Netflixem

12.11.2020

Za tři týdny startuje na Netflixu výrazně stylizované životopisné drama Mank o postavě H. J. Mankiewicze, scenáristy legendárního snímku Občan Kane, a už nyní je jasné, že to nebude poslední… (více)

Reklama

Reklama