Reklama

Reklama

Temný krystal

Trailer

Když se Jen, člen kmene Gelflingů, vydává hledat chybějící úlomek krystalu, na své nebezpečné cestě se na každém rohu setkává tváří v tvář s monstry. Jen, který se na své planetě rozhodl obnovit mír, se ale jen tak nevzdává! Jiný svět, jiný čas - ve věku zázraků. Před tisíci lety byla tato země zelená a vlídná. Pak ale puknul krystal a kus z něj - Křišťálový střep - se ztratil. Započal konflikt a zrodily se dvě nové rasy: krutí Skeksiové a vznešení Mystikové. Skeksiové se na Křišťálovém hradě chopili moci svými tvrdými a zkroucenými těly, pevnou a zvrácenou vůlí. Vládnou po tisíc let. V údolí Mystiků žije i Gelfling jménem Jen, jehož rodinu vyvraždili Skeksiové a zničili celý jeho klan. Přežil jenom Jen, kterého vychovali ti nejmoudřejší z Mystiků. Existuje však proroctví. Uplynulo tisíc let a svět musí znovu podstoupit zkoušku. Buď se uzdraví, nebo navždy propadne zlu. Jen je v tuto chvíli jediným vyvoleným, který může svět přivést ke spáse... A tak se vydává na cestu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Tak na tomto vidno lásku k filmu. Krásne ručne spravené triky. Toto mi v dnešných časoch chýba. Ručná práca už skoro úplne vyhynula a už sú len počítače. Čaro sa počítačmi stratilo. Veľká škoda, že takýchto ,,výpravných,, bábkových filmov je tak málo (vlastne mi napadá okrem tohoto len Strings). Tempo filmu však mohlo byť podstatne rýchlejšie. ()

Všivák 

všechny recenze uživatele

Film tak pomalý, že jsem u něho dvakrát usnul. Myslíte, že první Barbar Conan je pomalý film? Tohle je mnohem pomalejší. S tím rozdílem, že to není hudební film. Ani se mi moc nelíbí design Gelflingů. Skeksiové to ale svou odporností dokonale vynahrazují. Musel jsem se trochu přemáhat, abych to dokoukal. Loutky nejsou médium, na které bych byl zvyklý a nějak mě to k nim přitahovalo. Temná atmosféra tohohle díla ale není špatná. Pro děti to rozhodně není. Kdo by to byl čekal od tvůrců Muppetů. ()

Reklama

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Ne, prostě jsem na to nedokázat dokoukat. Loutky mě vůbec nezaujaly, stejně jako nic jiného. Potvory jsou podle mě až moc přeplácané. Ti zlí navíc furt vydávají různé zvuky a ňufají a ňuhňají a ňušňají a překřikujou se a dělají ňúúúhúú... Loutky jsou hnusné a nejde u nich poznat, která z nich zrovna mluví. Příběhem by mě to možná tak na jednu hvězdičku zaujalo, ale prostě to zpracování odpuzuje... ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Film je oživlou vzpomínkou na něco, co jsem viděla jako dítě. Znáte to, v hlavě vám zůstanou barevné šmouhy postaviček a vy nevíte, jestli byly součástí skutečného filmu, nebo si je dokreslila vaše fantazie. Ano, toto je kult, dozvěděla jsem se, ale pro mě to drahokam vynořený z minulosti. Muppety jsem nikdy moc v lásce neměla, ale Temný krystal je onou výjimkou z pravidla a kouzelným příběhem o boji dobra a zla. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Bez pochyb jeden z nejprůlomovějších a nejdůležitějších milníků ve filmové historii. Loutkový kousek, který grafiků, lidem od efektů a filmařům jednoduše protočil panenky. V rámci příběhu uspokojivé. Svůj příběh to má a hraje si s ním velmi dobře. V podstatě by to bylo klidně na nějakou trilogii nebo něco takového. Pro mě nicméně ne tolik záživné. Takovýmto loutkovým filmům jsem nikdy nepropadl a nikdy mě nijak extrémně nezajímaly. Spíše mě i nějak bezdůvodně odpuzovali a nějak se i ve výsledku divím, že jsem film vlastně dokoukal. Ale neříkám. Konec dobrý, všechno dobré. Hlavně pozitivní v rámci respektu. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (13)

  • Kostým Gathrima byla tak těžký, že herci museli být každých pět minut doslova pověšeni na stojan a odpočinout si v kostýmu. (HellFire)
  • I když je jich dohromady devět, Skeksisové byli původně založeni na sedmi smrtelných hříších. (HellFire)

Související novinky

Další svalovec s obrovským mečem?

Další svalovec s obrovským mečem?

20.11.2008

Že by nám hrozil comeback akčních fantasy filmů plných kulturistů máchajících nabroušeným železem? Conan je, zdá se, definitivně na cestě zpátky do kin, a zřejmě se dočkáme i jeho blonďatého a trochu… (více)

Reklama

Reklama