Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára žije se svým tatínkem kouzelným životem v exotické Indii. Pouze však do okamžiku, kdy je tatínek povolán do vojenské služby. Sáru pak pošlou do internátní školy v New Yorku. Dívenka si samozřejmě na přísné předpisy a kázeň nemůže zvyknout. Čerpá však sílu alespoň z vědomí, že pro svého tatínka bude vždycky malou princeznou. Svou odvahou, představivostí a laskavostí překonává potíže, které se jí staví do cesty a mění její život, stejně jako osudy lidí okolo ní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Nádhera... i když na mův vkus moc dojemný, proto nedávám plný počet. To si takhle jednou ráno pustim bednu, že s dcerkou kouknu na pohádku... Co se to děje, že od toho nemůžu odtrhnout bulvy? Při titulcích už jen zírám a chvilku se vzpamatovávám po takovém tom mrazení a po posledním titulku mi náhle bylo všechno jasný -> Directed by: Alfonso Cuarón. :-) Podobné filmy: Alenka v říši divů, Faunův labyrint. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Stále vzácnejšie sú chvíle, kedy pri náhodnom prepínaní TV programov narazím na niečo, čo okamžite upúta. Akékoľvek plány bokom, tento film musím dopozerať! Presne tak sa stalo pri Malej princezne. V také víkendové ráno púta všetkú pozornosť svetielkujúca skrinka, ktorá v oných stále vzácnejších chvíľach slúži ako portál do iných, magických svetov. Nadobro stratený som sa prebral až pri záverečných titulkoch a do reality naplno vrátil pri zistení, že ten "nádejný super režisér ktorého ďalšie filmy musím vidieť tiež a hneď" sa volá Alfonso Cuarón. Magické ráno! ()

Reklama

gicous 

všechny recenze uživatele

Je to zelené, krásně nasnímané, dokonale zahrané a čarokrásně ozvučené. Co je to? Ano, správně! Je to raný Cuarón v Hollywoodu. Pohádka pro odrostlejší, kteří ale pořád zůstali tak trochu dětmi a uchovali si umění snít. Pohádka, kde je zlo potrestáno a dobro si nakonec najde svoji cestu k zaslouženému vítězství. Malá princezna má všechny znaky kvalitního dílka, v němž se zračí upřímnost, talent a um jeho tvůrce. 7/10 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Alfonso Cuarón se prostě nezapře. Jeho režijní umění je na filmu stále více poznat a i když patří Malá princezna k jeho prvním filmům, už zde je jeho poetika velmi příjemná. Malé herečky jsou ještě k tomu velmi dobře vybrané a doplňuje je tvrdá varianta paní domácí. Velmi moderní a přitom příjemná pohádka, která dokáže oslovit nejen malé. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Báječná pohádka, která se vyznačuje velmi osobitým pojetím a výpravou (pod vedením velmi osobitého pana režiséra). Je jasné, kdo má být cílovou skupinou tohoto snímku, ale myslím, že ani dospělí nepřijdou zkrátka. Všechny děti hrají velmi přirozeně, snímek podbarvuje krásná hudba Patricka Doyla a technická i umělecká stránka filmu prostě nemá chybu. Mimochodem, je to jenom můj postřeh, nebo je Cuarón posedlý zelenou barvou? ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Postavy ze Sářina příběhu - princ Ráma, jeho žena Sita a zlý Ravana jsou převzaty ze staroindické básně Rámajána. (ČSFD)
  • Některé komparzisty ze scény se ženou prodávající květiny můžete vidět i ve scéně, kdy jsou rodiče na návštěvě u děvčat ve škole. (ČSFD)
  • Společnost Warner Bros dala snímek do distribuce podruhé, když napoprvé neuspěl. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama