Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára žije se svým tatínkem kouzelným životem v exotické Indii. Pouze však do okamžiku, kdy je tatínek povolán do vojenské služby. Sáru pak pošlou do internátní školy v New Yorku. Dívenka si samozřejmě na přísné předpisy a kázeň nemůže zvyknout. Čerpá však sílu alespoň z vědomí, že pro svého tatínka bude vždycky malou princeznou. Svou odvahou, představivostí a laskavostí překonává potíže, které se jí staví do cesty a mění její život, stejně jako osudy lidí okolo ní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je kritériom hodnotenia podobne ladených detských filmov Hollandina Tajomná záhrada. Možno to bude dôvodom, prečo ma Malá princezná až tak emocionálne nedostala, ako bolo v pláne a treba povedať, že v manipulácii s divákovými citmi Cuaron žiadnu chybu neurobil. Lenže, už som to bohužiaľ videl takto aj inde a nie vždy sa dokážem vcítiť do kože detského diváka, pre ktorého môže byť Malá princezná relatívne veľkou udalosťou. Lubezki občas kúzli, ale napríklad triky sú už riadne zastaralé a bude to podľa mňa aj ich trochu nešťastnou štylizáciou. ()

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Nádhera... i když na mův vkus moc dojemný, proto nedávám plný počet. To si takhle jednou ráno pustim bednu, že s dcerkou kouknu na pohádku... Co se to děje, že od toho nemůžu odtrhnout bulvy? Při titulcích už jen zírám a chvilku se vzpamatovávám po takovém tom mrazení a po posledním titulku mi náhle bylo všechno jasný -> Directed by: Alfonso Cuarón. :-) Podobné filmy: Alenka v říši divů, Faunův labyrint. ()

Reklama

Mary19 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka pod režijní taktovkou Alfonse Cuarona je možná jednou z nejlepších, jaká byla kdy v tomto žánru natočena... Liesel Matthews, hlavní přestavitelka Malé princezny, byla ve své roli naprosto okouzlující, ale totéž se dá skoro říci i o výkonech dalších "malých princezen"... Magickou atmosféru navíc podtrhuje famózní výprava a kouzelná hudba Patricka Doyla... 90% ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Stále vzácnejšie sú chvíle, kedy pri náhodnom prepínaní TV programov narazím na niečo, čo okamžite upúta. Akékoľvek plány bokom, tento film musím dopozerať! Presne tak sa stalo pri Malej princezne. V také víkendové ráno púta všetkú pozornosť svetielkujúca skrinka, ktorá v oných stále vzácnejších chvíľach slúži ako portál do iných, magických svetov. Nadobro stratený som sa prebral až pri záverečných titulkoch a do reality naplno vrátil pri zistení, že ten "nádejný super režisér ktorého ďalšie filmy musím vidieť tiež a hneď" sa volá Alfonso Cuarón. Magické ráno! ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Rozmilá pohádka o srdnaté, dobrotivé sirotě v dívčí internátní škole vedené lakotnou majitelkou smíchává "dickensovskou" poetiku s indickou exotikou a studiové kulisy oživuje hravým stylem a imaginací. Nicméně jsem stále čekal, kdy se vynoří nějaká propojovací příběhová linka, která jednotlivé, vtipné či dojemné, veskrze však šablonovité, epizodky ze života dítek někam aktivně posune. Nebo aspoň poklade důraz na důležitost snů, vyprávění a fantazie (nejen) v těžkých chvílích. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Postavy ze Sářina příběhu - princ Ráma, jeho žena Sita a zlý Ravana jsou převzaty ze staroindické básně Rámajána. (ČSFD)
  • Společnost Warner Bros dala snímek do distribuce podruhé, když napoprvé neuspěl. (Pavlínka9)
  • Některé komparzisty ze scény se ženou prodávající květiny můžete vidět i ve scéně, kdy jsou rodiče na návštěvě u děvčat ve škole. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno