Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára žije se svým tatínkem kouzelným životem v exotické Indii. Pouze však do okamžiku, kdy je tatínek povolán do vojenské služby. Sáru pak pošlou do internátní školy v New Yorku. Dívenka si samozřejmě na přísné předpisy a kázeň nemůže zvyknout. Čerpá však sílu alespoň z vědomí, že pro svého tatínka bude vždycky malou princeznou. Svou odvahou, představivostí a laskavostí překonává potíže, které se jí staví do cesty a mění její život, stejně jako osudy lidí okolo ní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $10,019,307Tržby Celosvetovo $11,100,000Alfonso Cuaron je fakt majsterko vo vyprávaní rozprávkovo ladených príbehov, nesmierne mu to sedí, veľmi krásne vykreslenie postáv, hlavne tých detských, podmanivá "čarovná" atmosféra, kde svoje spraví aj hudba a vizuál. Taký malý veľký film! /90%/ ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že nerozumím onomu tetelivému nadšení zdejších hodnotitelů (nově recenzentů), protože jediné, o co je možné se v tomto filmu opřít, rozhodně není nereflektovaná knižní předloha v jejím již třetím filmovém zpracování, ale skvělá Lubezkiho kamera. Snímek působí jako mix Olivera Twista, Harryho Pottera a Singhova Pádu, do kterého je ještě tu a tam naroubován indický epos Rámájana. Nic proti, pohádkové okamžiky s Rámou patří k těm povedenějším, ale šablonovité postavy by asi neměly vypadat a jednat jako by vypadly z nějakého komiksu – zvláště, když filmovou předlohou je stejnojmenný román, ovšem s dějem, odehrávajícím se úplně jinde a končícím úplně jinak. ()

Reklama

Mary19 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka pod režijní taktovkou Alfonse Cuarona je možná jednou z nejlepších, jaká byla kdy v tomto žánru natočena... Liesel Matthews, hlavní přestavitelka Malé princezny, byla ve své roli naprosto okouzlující, ale totéž se dá skoro říci i o výkonech dalších "malých princezen"... Magickou atmosféru navíc podtrhuje famózní výprava a kouzelná hudba Patricka Doyla... 90% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Pustil jsem to dětem, když chtěly neokoukanou nějakou novou pohádku. Měl jsem v plánu něco jiného než koukat na film s názevem malá princezna... Ale hned ten začátek - Indie 1914 a příběh malé Sáry a jejího tatínka - anglického kapitána armády mně přikoval spolehlivě k obrazovce. A ačkoliv se příběh velmi rychle přesouvá pro Sáru do internátní školy v New Yorku a pro jejího tatínka kamsi na bojiště první světové války, neztratil nic z kozelnosti a orientálnosti. Tohle není přímo pohádka, film je spíše pohádkovým příběhem místy celkem dojemným což nejmenší obrečely. Nebudu spoilerovat, ale špatně to nedopadne .-). Dávám za 4 vysněné šaty s diamanty. * * * * ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Alfonso Cuarón se prostě nezapře. Jeho režijní umění je na filmu stále více poznat a i když patří Malá princezna k jeho prvním filmům, už zde je jeho poetika velmi příjemná. Malé herečky jsou ještě k tomu velmi dobře vybrané a doplňuje je tvrdá varianta paní domácí. Velmi moderní a přitom příjemná pohádka, která dokáže oslovit nejen malé. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Společnost Warner Bros dala snímek do distribuce podruhé, když napoprvé neuspěl. (Pavlínka9)
  • Obchody na hlavní ulici jsou pojmenovány podle různých členů štábu. (ČSFD)
  • Postavy ze Sářina příběhu - princ Ráma, jeho žena Sita a zlý Ravana jsou převzaty ze staroindické básně Rámajána. (ČSFD)

Reklama

Reklama