Reklama

Reklama

Mexická jízda

  • Mexiko Y tu mamá también (více)
Trailer

Obsahy(1)

Julio a Tenoch jsou stejní jako většina sedmnáctiletých kluků: vzájemné přátelství je pro ně posvátné, diktát hormonů možná ještě posvátnější. Jejich nespoutaná jízda životem však má svoji konečnou zastávku, a tou je dospělost. Během slavnostního odpoledne, kterého se oba účastní se svými rodinami, potkávají Luisu, vdanou osmadvacetiletou Španělku, a začnou ji svádět s nadhledem a lehkostí, která odpovídá jejich povahám a věku. Jen tak z legrace pozvou svou osudovou ženu na výlet na nádhernou pláž Boca del Cielo; přitom ovšem nemají tušení, zda takové místo vůbec existuje. Luisa navštíví lékaře, který má pro ni špatné zprávy. Žena následně příjme nabídků překvapených mladíků, a všichni tři se spolu vydají na cestu. Možná nevědí kam dojedou, ale určitě na tuhle jízdu nezapomenou. Zbytky přátelství a chlapecké nevinnosti totiž mizejí ve zpětném zrcátku

Režisér Alfonso Cuarón a kameraman Emmanuel Lubezki (kteří spolu natočili pozoruhodné filmu MALÁ PRINCEZNA a VELKÉ NADĚJE) ve velmi citovém a otevřeném road-movie MEXICKÁ JÍZDA kombinují smysl pro obrazovou poetiku s nevázaným humorem, erotikou i smutkem. Vyprávějí příběh o zážitcích, jaké přicházejí jen jednou za život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

castor 

všechny recenze uživatele

Bezdějová road-movie, ve které je nesmírně cítit totální herecké oddání se a zapálení od tria ústředních hrdinů. Dva mexičtí mladíci vymění úrodné klíny vstřícných vrstevnic za zralou Španělku a vydají se za příběhem, který tepe životem. Výlet kamkoliv, sexuální napětí, poznání, které bolí. A ta kamera..!! ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Hups, ze začátku jsem si připadal jak u erotického filmu. V jistých směrech mi to připomíná život mýho kámoše s kterými si občas někam vydám. Přesně teenagerský humor, tak jak znám. Je to lepší než film třináctka, který jsem viděl na febiofestu. O hodně lepší. Masturbování u bazénu je fakt ostrý. Po půl hodině už se dostaneme k roadmovie a začne to. Občas mě zarazí absolutní ticho a asi dvě vteřiny potom začne mluvit vypravěč. Ty jejich žvásty o sexu a vše kolem toho jsou k zasmání. Když se po dlouhé době setkají, jsou úplně jiní a s novýma zážitkama a závěrečným proslovem. ()

Reklama

LINKIN 

všechny recenze uživatele

MANIFEST: 1. Je největší čest bejt nebeskej borec 2. Každej si dělá co chce 3. Popírat poezii - ale poeticky 4. Joint denně - klíč ke štěstí 5. Nevyspíš se s holkou jinýho nebeskýho borce 6. Kdo fandí klubu America je hajzl 7. Ať chcípne morálka, ať žije chaos 8. Neoženíš se s pannou 9. Kdo fandí americe, je hajzl 10. Pravda je super, ale nedosažitelná 11. Kdo fandí americe, je děsnej kretén 12. Kdo poruší nějaký pravidlo, není nebeskej borec... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Mexická jízda je divokou a opravdovou jízdou, ze které nesrší jakákoliv prvoplánovost, a při sledování jsem neměla pocit, že je vše vyumělkované a jakési "nachystané." Nevyhýbá se žádným záběrům, je provokativní a není v ní zdrženlivost. Příběh prosycený erotikou, prosluněný ostrými mexickými paprsky, provoněný sálajícím vzduchem, a ovíjený větrem. Ostrý, odvážný a pikantní scénář, nezapomenutelní a famózní Gael Garcia Bernal a Diego Luna. Ti se zde zhostí rolí chlapců, kteří před sebou mají představu možnosti, že výlet na neexistující pláž by mohli strávit užíváním si s krásnou Španělkou Luisou v podání excelující Maribel Verdú. Setkání s ní a tato cesta jim však zcela změní život, a vrátí se z ní odlišní a o mnoho vyspělejší. Mexiko, jeho temperament, bezstarostnost, horkokrevnost, smyslnost a vášnivost. Mládí a přátelství a jeho obrovská zranitelnost. Síla života a jeho neustálá křehkost. Toto vše z Mexické jízdy doslova sálá. Ukázkově natočený a zahraný snímek o životě, přátelství, zážitcích a jedné velké jízdě, po níž se změní vše, čím tímto snímek začal. "Život je jako pěna. Tak si ho užijme jako moře." ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Užívat si života je fajn, o tom většinou road-movie jsou. Dva kámoše v tu chvíli nic jinýho nezajímá, a i když potkají džíp vojáků se samopalama jak nabíhaj na vesničany, tak jsou stále vysmátí. Rozhází je až starší a zkušenější Luisa, která jim převahu jasně dává najevo. V průběhu filmu se budete cítit hezky a na konci vám bude trochu smutno, stejně jako kdybyste přijeli z nějaké vaší "jízdy." ()

Galerie (33)

Zajímavosti (20)

  • Závěrečná scéna, kde hlavní hrdinové mluví po letech u kávy byla natočena jako první. (Kulmon)
  • Fráze "Y tu mamá también" (originální název filmu) sama o sobě není nadávkou (“A tvoji matku taky“), psána však určitým způsobem nebo v určité souvislosti vyslovena je jednou z nejhorších nadávek v mexické španělštině. (džanik)
  • Gael Garcia Bernal v rozhovoru odhalil, že kapky proslulé značky na umývání vlasů byly ve filmu užity jako sperma v masturbačbí scéně Julia Zapaty a Tenocha Iturbide v bazenu. (Kulmon)

Související novinky

Oskar leze

Oskar leze

05.07.2006

Takhle se u nás doma říká, když z temné oblačné oblohy vykoukne na svět zlaté sluníčko. No, a tentokrát vykouklo na svět filmu a jeho nejprestižnějšího ocenění. Pravidla, na jejichž základě jsou do… (více)

Luna mezi hvězdami

Luna mezi hvězdami

06.02.2005

Příjmení má stejné jak básnické označení měsíce a jeho hvězdný potenciál stoupá, ale dosti astrologie. Mexičan Diego Luna zůstává věrný své mateřštině. Ve filmu TU VIDA EN 65 MINUTOS, jehož natáčení… (více)

Reklama

Reklama