Reklama

Reklama

Mexická jízda

  • Mexiko Y tu mamá también (více)
Trailer

Obsahy(1)

Julio a Tenoch jsou stejní jako většina sedmnáctiletých kluků: vzájemné přátelství je pro ně posvátné, diktát hormonů možná ještě posvátnější. Jejich nespoutaná jízda životem však má svoji konečnou zastávku, a tou je dospělost. Během slavnostního odpoledne, kterého se oba účastní se svými rodinami, potkávají Luisu, vdanou osmadvacetiletou Španělku, a začnou ji svádět s nadhledem a lehkostí, která odpovídá jejich povahám a věku. Jen tak z legrace pozvou svou osudovou ženu na výlet na nádhernou pláž Boca del Cielo; přitom ovšem nemají tušení, zda takové místo vůbec existuje. Luisa navštíví lékaře, který má pro ni špatné zprávy. Žena následně příjme nabídků překvapených mladíků, a všichni tři se spolu vydají na cestu. Možná nevědí kam dojedou, ale určitě na tuhle jízdu nezapomenou. Zbytky přátelství a chlapecké nevinnosti totiž mizejí ve zpětném zrcátku

Režisér Alfonso Cuarón a kameraman Emmanuel Lubezki (kteří spolu natočili pozoruhodné filmu MALÁ PRINCEZNA a VELKÉ NADĚJE) ve velmi citovém a otevřeném road-movie MEXICKÁ JÍZDA kombinují smysl pro obrazovou poetiku s nevázaným humorem, erotikou i smutkem. Vyprávějí příběh o zážitcích, jaké přicházejí jen jednou za život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Road movie miluju a když takový film dostane do rukou Cuarón, nemůže z toho vzniknout nic jiného než geniální snímek. Dřív než jsem dal DVDčko do přehrávače, jsem věděl , že je ve filmu hodně erotických scén, ale některý byly fakt moc (masturbace u bazénu). Ale to vem čert. Ovšem Alfonse už znovu (jako v předešlých filmech) musím pochválit za perfektní scénář, výběr herců, dokonalou kameru(v některých situacích jsem si připadal jako když sedím v autě vedle nich), ale hlavně za to, že dokázal natočit film bez otřepaných klišé a debilních dialogů. Mám-li vám něco doporučit, pusťte si film v originálním znění, pak z toho bude mít ještě větší zážitek. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Bojuju v sobě s rozpačitými pocity, které mi tento silně naturalistický snímek nabídl. Chvílemi jsem se přistihla, že zírám s otevřenou pusou na to, jakým způsobem ti kluci jeli svůj téměř dospělý život - pařby, sex, bezstarostnost. Bez přetvářky, bez jakýchkoliv zábran, bez obalu a s veškerou upřímností mi Cuarón naservíroval jednu velkou šou. Jsem se dokonce přistihla, že sem tam cudně klopím oči u otevřeně nabídnutých lechtivých scén. Prostě jsem si v tom okamžiku připadala jako bych někoho šmírovala :-) Vzápětí jsem si ale hned vynadala do trapek a donutila jsem se dál zírat na to nespoutané mládí. Kluci a holko ... smekám, bravo a díky! Byli jste vážně skvělí! Závěr filmu jsem sice nečekala, ale nijak mě nepřekvapil. Spíš mi došel ten hlubší rozměr celého toho výletu. (Challenge tour 2015) ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Typicky južanské - hravé, nespútané, energické a rýchle. Cuarón poňal svoj snímok presne podľa naturely svojho národa. Nemá to síce žiaden chytľavý dej, ale zabával som sa na niektorých jednotlivých situáciách, hlavne keď boli v spojitosti so sexom (toho tu teda bolo dosť). Záver sa potom snažil dať príbehu akýsi punc pointy, no na mňa to po emotívnej stránke nejak výraznejšie nezaúčinkovalo. Na druhú stranu som ani nečakal nič prevratného, takže celkom spokojnosť, lepší priemer. 65/100 ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Producenti chtěli poslat Harryho Pottera do postele s Hermionou. Ron to měl celé natáčet na kameru a sem tam někoho švihnout bičem. Jinak si nedokážu vysvětlit, že oslovili zrovna Cuarona s nabídkou třetího dílu. Jedinou možností je, že Malá princezna je naprosto kouzelná pohádka, která naduté peněženky přesvědčila. Na základě Mexické jízdy to rozhodně být nemohlo. Přece jen je zde záběr na sperma rozpouštějící se ve vodě, živočišný sex na cestě dvou kamarádů se starší ženou na fiktivní pláž, kdy si to každý rozdává s každým a debaty se také nevedou o ničem jiném. To vše je umocněno ruční kamerou, která dodává filmu na realismu. Mexická jízda je velice upřímný film o přátelství a sexu, ale jinak je neskutečně prázdný a velkou část také nudný. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Výborný kúsok. Mám rád filmy s odvážnou erotikou a v Mexickej jazde je ich hneď niekoľko. Mohlo to byť síce na môj vkus ešte viac hardcore, ale i tak sú erotické pasáže v tomto filme oveľa odvážnejšie a naturalistickejšie, než vo väčšine podobne ladených snímkach. Ruka v ruke s tým ide odzbrojujúca atmosféra, ľahká a nadýchaná réžia, zvláštnym spôsobom poetická atmosféra a sympatické postavy/herci. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (20)

  • Fráze "Y tu mamá también" (originální název filmu) sama o sobě není nadávkou (“A tvoji matku taky“), psána však určitým způsobem nebo v určité souvislosti vyslovena je jednou z nejhorších nadávek v mexické španělštině. (džanik)
  • Příjmení všech hlavních postav (Zapata, Iturbide, Carranza) jsou jména důležitých postav v mexické historii. (Kulmon)

Související novinky

Oskar leze

Oskar leze

05.07.2006

Takhle se u nás doma říká, když z temné oblačné oblohy vykoukne na svět zlaté sluníčko. No, a tentokrát vykouklo na svět filmu a jeho nejprestižnějšího ocenění. Pravidla, na jejichž základě jsou do… (více)

Luna mezi hvězdami

Luna mezi hvězdami

06.02.2005

Příjmení má stejné jak básnické označení měsíce a jeho hvězdný potenciál stoupá, ale dosti astrologie. Mexičan Diego Luna zůstává věrný své mateřštině. Ve filmu TU VIDA EN 65 MINUTOS, jehož natáčení… (více)

Reklama

Reklama