Reklama

Reklama

Obsahy(1)

What a Feeling! Jennifer Bealsová v hlavní roli amerického muzikálu o nebojácné a půvabné Alex, která se každou noc mění ze svářečky v tanečnici... Populární muzikál vypráví příběh mladičké svářečky Alex Owensové, která po nocích tančí v baru a sní o studiu na konzervatoři. Naivní příběh s parametry Popelky (osiřelá hlavní hrdinka, deus ex machina v podobě bohatého a atraktivního Nicka) dokáže i dnes okouzlit nábojem tvrdohlavé mladistvé energie a samozřejmě ústředními hity jako „Flashdance – What a Feeling“ či „Maniac“. Zajímavostí je, že nejslavnější taneční scénu filmu – konkurs na konzervatoř – tančily tři různé taneční dublérky: Marine Jahanová dublovala tancování, gymnastka Sharon Shapirová výskoky a tanečnice Crazy Legs breakdancing. Snímek byl v československých kinech poprvé uveden v roce 1987, přičemž z něj cenzura vystřihla zpověď hlavní hrdinky v kostele. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (293)

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Tenhle film skutecne neurazi a pomuze pokud ma clovek depresi...pribeh a hudba jsou typicka 80. leta a to v tom nejlepsim slova smyslu. Krasnoucka Jennifer Beals hrajici Alex ktera se snazi stat se baletkou a tak cvici a cvici a nema odvahu prestoze se po nocich prizivuje jako tanecnice v baru a sklizi bourlive ovace a svuj hlavni job ma na stavbe kde svari :) . Nehraje nijak vyrazne ale divat se na ni jak tanci nebo cvici je hooodne vzrusujici zalezitost a sympatanda ona je. Tezko rict jak by film tenkrat dopadl kdyby De Palma skutecne zacal natacet Flashdance namisto Scarface jak bylo naplanovano... Adrian Lyne neni nijak zazracny reziser ale film nekazi a Jerry Bruckheimer ho zasoboval tou temer nejlepsi hudbou kterou ve sve dobe slo pouzit a vysledek je proste skvely. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Především za skvělou hudbu a za taneční kreace ;-) Trošku mne mrzí, když vidím, jak se kvalitním a především kultovním filmům dávají malé známky. Flashdance byl jedinečný. Každý to té dívce ve filmu přál a Jennifer Beals ze sebe opravdu dostala úplně všechno. V porovnání s Hříšným tancem můžu říct jen to, že Flashdance přišel malinko dříve a že tím skvělým tanečníkem je tu křehká dívka. ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Nedokoukala jsem to. Ne, že bych neměla ráda muzikály, ale tento mě dějově neoslovil, no a ta hudba - ten styl není moje parketa. Zkrátka pro mě nic moc. (Zajímavé ovšem je hodnocení ostatních kolegů, kteří se dost blíží tomu mému, ačkoliv tento film obdržel 1 Oscara za píseň "Flashdance" a 3 nominace na Oscara. ) Z toho je jasně vidět, že ne vždy má divák stejný názor jako porota FF. ()

TomPrusik1 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak někoho může napadnout jako hlavní postava holka, celkem pohledná (nebo aspoň na tu dobu určitě splňovala ideály krásy), co pracuje jako svářečka a v noci tancuje ve strip baru. To je jako kdyby ostravský horník po večerech pletl vlněné ponožky. Ok, fantazii se meze nekladou a dnešní svět vede k genderové vyváženosti, ale tohle byla první věc co mi překvapila. Jinak mi ale Flashdance zas tak víc nepřekvapil a dopadlo podle mého očekávání. Klasická slaďárna, holka najde svou lásku, občas se pohádají, ale nakonec jim to klape. Zároveň se chce dostat že svého stereotypního života a prosadit se v baletu (přičemž netancuje na Čajkovského labutí jezero, ale na popové a disko hity z 80 let). Možná má v sobě Flashdance nějakou skrytou message. Jako třeba:,, I ženy mohou svařovat" nebo,,balet a krasobruslení není jen pro klasickou hudbu'". Ale nevím jestli to byl záměr autora tímto muzikálem vysílat nějaká skrytá poselství, spíš asi ne. Je to hlavně film o problémech mladé slečny (ve které se určitě řada holek najde) a o hitech tehdejší doby. Ač se vám hudba může líbít nebo ne, nutno podotknout, že je zvolená dobře a určitě poznáte řadu písní, co jste slyšeli. Třeba omylem(na rádiu,které nemůžete přeladit, nebo kantáre v nějakém retro klubu, ve 4 hodiny ráno) nebo jde o hity vašeho srdce a nedáte na ně dopustit. Stejně dobře fungují i taneční čísla, kterým je ale dán menší prostor, což je škoda. Velkou část tvoří konverze o tom, jak je život na h*vno, jak jsem se konečně zamilovala a rady do života: ,,Nebuď tak hloupá a nedělej stejnou chybu jako já". Pokud od filmu nečekáte nic víc než pohádkový příběh a hudbu z 80.let Flashdance je přesně film pro vás. Ale pro člověka, který k té době nemá úplně vztah a nejraději by ji vymazal z dějin to úplně není. Což byl i můj případ. 5/10 ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrný film, který se stal slavný díky ústřední melodii. Český cover písně WHAT A FEELING využila pro komerční úspěch v našich luzích a hájích Leona Machálková (ŽÍZEŇ LÁSKY). Tedy asi s odstupem 15ti let a ještě před tím, než si nechala zmenšit nosánek. Film samotný toho obsahově opravdu moc nenabízí. Pohádka o tom, jak chudá holka ke štěstí přišla a ještě si splnila životní sen. Díky aktivitě rádiových stanic se stal z filmu jeden z kultovních symbolů osmdesátkové dekády. A tak i dnes po třiceti letech se najde málokdo, kdo by film nebo alespoň píseň neznal. Otázka zní. Je to dobře? Asi ano. I takové filmy mají mít na světě své místo. Pro některé lidi znamenají hodně. P.S. Jeannifer Beals tančí opravdu pěkně. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (43)

  • Jennifer Beals (Alexandra) uvedla, že se ji v sušičce scvrkl svetr, a tak problém vyřešila náhodně tak, že si vystřihla větší otvor v oblasti krku. Když se v něm pak dostavila na konkurz do filmu, tak se producentům líbil natolik, že ji obsadili do filmu. Díky tomu se spustila vlna nového módního trendu. (Jimmy15)
  • Skladba "Maniac" měla být použita pro stejnojmenný film Maniac z roku 1980, ale nakonec se nepoužila. Pro uvedení ve "Flashdance" se pouze přepsal text. (don corleone)
  • Studio Paramount vyzkoušelo na tomto filmu zajímavou taktiku. Ještě když byl film nasazen v kinech, tak ho vydal na VHS nosičích a toto vydání podpořil velkou kampaní. Očekávalo se, že film se propadne v návštěvnosti v kině, ale opak byl pravdou. Reklamní kampaň na VHS pomohla paradoxně i návštěvnosti kin. (don corleone)

Související novinky

Futuristická Bible?

Futuristická Bible?

28.01.2009

Někdy z těch hollywoodských námětů zůstává rozum stát. Ale staré pravidlo pro tvorbu dobrých příběhů praví: „Vymysli co největší šílenost a pak ji publiku naservíruj nejlíp, jak umíš.“ Někdy to vyjde… (více)

Reklama

Reklama