Reklama

Reklama

Obsahy(1)

What a Feeling! Jennifer Bealsová v hlavní roli amerického muzikálu o nebojácné a půvabné Alex, která se každou noc mění ze svářečky v tanečnici... Populární muzikál vypráví příběh mladičké svářečky Alex Owensové, která po nocích tančí v baru a sní o studiu na konzervatoři. Naivní příběh s parametry Popelky (osiřelá hlavní hrdinka, deus ex machina v podobě bohatého a atraktivního Nicka) dokáže i dnes okouzlit nábojem tvrdohlavé mladistvé energie a samozřejmě ústředními hity jako „Flashdance – What a Feeling“ či „Maniac“. Zajímavostí je, že nejslavnější taneční scénu filmu – konkurs na konzervatoř – tančily tři různé taneční dublérky: Marine Jahanová dublovala tancování, gymnastka Sharon Shapirová výskoky a tanečnice Crazy Legs breakdancing. Snímek byl v československých kinech poprvé uveden v roce 1987, přičemž z něj cenzura vystřihla zpověď hlavní hrdinky v kostele. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (293)

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Tenhle film skutecne neurazi a pomuze pokud ma clovek depresi...pribeh a hudba jsou typicka 80. leta a to v tom nejlepsim slova smyslu. Krasnoucka Jennifer Beals hrajici Alex ktera se snazi stat se baletkou a tak cvici a cvici a nema odvahu prestoze se po nocich prizivuje jako tanecnice v baru a sklizi bourlive ovace a svuj hlavni job ma na stavbe kde svari :) . Nehraje nijak vyrazne ale divat se na ni jak tanci nebo cvici je hooodne vzrusujici zalezitost a sympatanda ona je. Tezko rict jak by film tenkrat dopadl kdyby De Palma skutecne zacal natacet Flashdance namisto Scarface jak bylo naplanovano... Adrian Lyne neni nijak zazracny reziser ale film nekazi a Jerry Bruckheimer ho zasoboval tou temer nejlepsi hudbou kterou ve sve dobe slo pouzit a vysledek je proste skvely. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +hudba, energie hlavní hrdinky, příběh -trošku vyčpělé po letech/// Jo tak tento klenot jsem myslím viděl poprvé. Hudbu samozřejmě znám, film jsem však zhlédl až dnes. Když na okraj zmíním, že už to není to co bývalo, tak se přiliš nemílím. Hudba už nezní jako pořádná vypalovačka a choreografie už je dnes spíš úsměvná. Přesto jsem se od tohoto dojmu oprostil a film jsem si nádherně užil. Emoce tu jsou, láska, romatika a příběh taky. Občas pěkná hudební melodie. Prostě spokojenost, film se mi líbil a klidně bych si dal remake./// Celkem 76%/// ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Atraktivní Beals a ostatní herecké výkony dodávají tomuto filmu glanc. Tento snímek považuji za klasiku mezi romantickými filmy a doporučuji ho všem ženám. Hudbu jsem si dokonale vychutnal a vzpomínám na ni dodnes. Příběh by si ale zasloužil větší propracování a i stopáž snímku by potřebovala trochu více natáhnout:-) ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála muzikálov,ktoré si dokážem púšťať v pravidelných intervaloch.Nech to čert berie,je to skvelé.Hl.predstaviteľka Alex vie byť stálym príkladom ísť si za svojím cieľom,snom a zotrvať v ňom.A film sám o sebe zase vie byť aj veľkou inšpiráciou pre mnohé hviezdy hudobného sveta.Aj takým vie byť-inšpirujúcim,nestarnúcim,klasickým no zároveň vracajúcim sa v novšom šate vdaka J.Lopez či G.Haliwel,ktoré si radi a často uchmatnú nejakú tú choreografiu či hudbu z ,,koláča" zvaného Flashdance. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Hele fakt tomu nebudeme říkat film. Tohle je porno pro děti, nic jiného. Příběh je k nenalezení, tady jen hezké holky v uplých hadrech tančí a nebo se potí ve fitku ve videoklipovém střihu a s rozjetou disko hudbou - a jediné co z toho přežilo aspoň trochu ve zdraví do dnešní doby je právě ta hudba Giorgia Morodera. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (43)

  • David Cronenberg odmínul film režírovat. (don corleone)
  • Natáčení probíhalo na místech: Carnegie Institute na 4615 Forbes Avenue v Pittsburghu v Pensylvánii, v Keystone Commons (bývalá továrna Westinghouse Turbine) ve východním Pittsburghu, v Duquesne Incline na 1220 Grandview Avenue v Pittsburghu, v ulicích Spring Way & 25. v Pittsburghu. Dále v Kalifornii na místech: Los Angeles (Bob Hope Patriotic Hall na 1816 S. Figueroa Street, na 440 S June St., v kostele sv. Josefa na 218 E 12th St. a v Hollywoodu v Paramount Studios na 5555 Melrose Avenue a také v centru Los Angeles), Palos Verdes Peninsula a Pasadena. Natáčelo se od 18. října do 30. prosince 1982. (noelcoward73)
  • Číslo Alexinej (Jennifer Beals) sociálnej poisťovne je 174.631503. (Raccoon.city)

Související novinky

Futuristická Bible?

Futuristická Bible?

28.01.2009

Někdy z těch hollywoodských námětů zůstává rozum stát. Ale staré pravidlo pro tvorbu dobrých příběhů praví: „Vymysli co největší šílenost a pak ji publiku naservíruj nejlíp, jak umíš.“ Někdy to vyjde… (více)

Reklama

Reklama