Reklama

Reklama

Obsahy(1)

What a Feeling! Jennifer Bealsová v hlavní roli amerického muzikálu o nebojácné a půvabné Alex, která se každou noc mění ze svářečky v tanečnici... Populární muzikál vypráví příběh mladičké svářečky Alex Owensové, která po nocích tančí v baru a sní o studiu na konzervatoři. Naivní příběh s parametry Popelky (osiřelá hlavní hrdinka, deus ex machina v podobě bohatého a atraktivního Nicka) dokáže i dnes okouzlit nábojem tvrdohlavé mladistvé energie a samozřejmě ústředními hity jako „Flashdance – What a Feeling“ či „Maniac“. Zajímavostí je, že nejslavnější taneční scénu filmu – konkurs na konzervatoř – tančily tři různé taneční dublérky: Marine Jahanová dublovala tancování, gymnastka Sharon Shapirová výskoky a tanečnice Crazy Legs breakdancing. Snímek byl v československých kinech poprvé uveden v roce 1987, přičemž z něj cenzura vystřihla zpověď hlavní hrdinky v kostele. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (293)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ještě předtím, než se jedna z nejnádhernějších a nejlepších postav seriálu "L Word", exotická Bette Porter stala lesbickou ředitelkou uměleckého centra, pracovala jako svářečka a tancovala v nočním klubu:) Kdyby byl samotný příběh alespoň tolik propracovaný a úchvatný jako taneční čísla a soundtrack, mohl být Flashdance špičkový film. Jenže právě zpracování příběhu a scénáře je to, co je jeho nejslabší částí. Chyběly mu grády, větší zapálenost a alespoň nějaká hloubka a síla. Takto to na mě působilo jakoby ledabyle, bez zájmu. Tvůrci si asi řekli, "budou tam vymakaná taneční čísla, hodíme tam nějaké pořádné vypalovačky a na nějaký obsáhlejší příběh se můžeme vykašlat. To bude určitě stačit." Pohled na Jennifer Beals potěší, stejně jako vystoupení a písničky. Jen škoda toho zazděného příběhu. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +hudba, energie hlavní hrdinky, příběh -trošku vyčpělé po letech/// Jo tak tento klenot jsem myslím viděl poprvé. Hudbu samozřejmě znám, film jsem však zhlédl až dnes. Když na okraj zmíním, že už to není to co bývalo, tak se přiliš nemílím. Hudba už nezní jako pořádná vypalovačka a choreografie už je dnes spíš úsměvná. Přesto jsem se od tohoto dojmu oprostil a film jsem si nádherně užil. Emoce tu jsou, láska, romatika a příběh taky. Občas pěkná hudební melodie. Prostě spokojenost, film se mi líbil a klidně bych si dal remake./// Celkem 76%/// ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Ne pokaždé je pokrok ku prospěchu věci. Co by si svět bez telefoních budek počal že :o) Lidstvo by v nich mnohé ztratilo. Když to na dva "zdravé" lidi přijde a zrovna nikde po ruce volný útulný byteček, penzion, či vhodné zákoutí, jeví se to jako příjemná varianta (řešení). V neposlední řadě "opepří" lehce vyhasínající vztah. Přeci jenom narvat se ve dvou lidech do mobilu (pomineme-li "technickou obtížnost") není zrovna dvakrát lákavá varianta. Lehce mi ten peprný rozhovor při večeři (Alex a Nicka s jeho ex....) připomněl vtip, který rozesmál 2/3 osazenstva restaurace, tu zbýv. 1/3 min vytrhl z letargie na oslavě 30-tých narozenin mého kamaráda. Snad prominete(vlastně není za co)....Přijde slečna k doktorovi. Ten se na nic neptá, hned u dveří ji ohne přes židli a div z ní nevyšuká duši. Následně se protáhne a lehce si uleví: "Paráda, to jsem přesně potřeboval....a co schází vám" :o) Jj, "80" romantický snímek se všemi klady i zápory co k tomu neodmyslitelně patří(lo), včetně "potřebného happiendu". Jelikož já jsem "stará dobrá škola", mě tento taneční snímek Adriana Lynea nijak neuráží. Rozhodně mnohem méně než nechtěná parodie J. Lopez na závěrečnou náborovou scénu. Při tanečních scénách notně sympatické Jennifer Beals v baru, kdy na sebe dotyčná vylévá obsah kýble, každý zdravý chlap raději sahá do mrazáku pro kostky ledu a neomylně si je sype do kalhot. Zvlášť v těchto horkých dnech by mohlo hrozit samovznícení. Výsledný resultát: nenadcne, ale ani neurazí a * navíc tasím za toho roztomilého "psího syčáčka" hlavní hrdinky.... p.s. začínám se strachovat o své zdraví. Pustit si po tomto kousku tuto: http://www.csfd.cz/film/227779-rolling-stones/ spolupráci mistra Martyho a Stounů .... no řekněte upřímně, přijde vám to lidičky normální :o) ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Tenhle film skutecne neurazi a pomuze pokud ma clovek depresi...pribeh a hudba jsou typicka 80. leta a to v tom nejlepsim slova smyslu. Krasnoucka Jennifer Beals hrajici Alex ktera se snazi stat se baletkou a tak cvici a cvici a nema odvahu prestoze se po nocich prizivuje jako tanecnice v baru a sklizi bourlive ovace a svuj hlavni job ma na stavbe kde svari :) . Nehraje nijak vyrazne ale divat se na ni jak tanci nebo cvici je hooodne vzrusujici zalezitost a sympatanda ona je. Tezko rict jak by film tenkrat dopadl kdyby De Palma skutecne zacal natacet Flashdance namisto Scarface jak bylo naplanovano... Adrian Lyne neni nijak zazracny reziser ale film nekazi a Jerry Bruckheimer ho zasoboval tou temer nejlepsi hudbou kterou ve sve dobe slo pouzit a vysledek je proste skvely. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (43)

  • Ve scéně v posilovně zazní úryvek písně „I Love Rock ’n’ Roll“ v podání Joan Jett & The Blackhearts. (noelcoward73)
  • Režisér Adrian Lyne odmítnul režírovat film dvakrát, než se ho ujal. (don corleone)
  • Když Alex Owensová, kterou hraje Jennifer Beals vyplňuje příhlášku na taneční konzervatoř, tak do kolonky datum narození vypíše své skutečné datum narození (19.12.1963). (blackrain)

Související novinky

Futuristická Bible?

Futuristická Bible?

28.01.2009

Někdy z těch hollywoodských námětů zůstává rozum stát. Ale staré pravidlo pro tvorbu dobrých příběhů praví: „Vymysli co největší šílenost a pak ji publiku naservíruj nejlíp, jak umíš.“ Někdy to vyjde… (více)

Reklama

Reklama