Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film se odehrává mezi dvěma díly stejnojmené počítačové hry (Red Faction: Guerrilla a Red Faction: Armageddon) a jeho ústředním protagonistou je syn Aleca Masona Jake, který bojuje proti nové lidské armádě odhodlané zničit Red Faction - dokud nezjistí, že se ke skupině připojila také jeho sestra. (Moviemaker)

Recenze (38)

Hubis_ 

všechny recenze uživatele

Do tohohle filmu se moc neinvestovalo a na kvalitě je to hodně poznat.Efekty na úrovni deseti let zpátky,herci hráli asi jen za guláš a příběh taky žádná sláva.U takových filmů čekám pořádnou dávku akčních scén,ale tady jsem pořád jenom čekal a čekal a čekal a stejně jsem se nedočkal.Hra je výborná,což se o filmu říci nedá.Je to škoda,že se toho neujal úspěšnější režisér.Dokoukáno s velkou nechutí. ()

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Už z názvu filmu, které vyplňuje jméno slavné hry, a jeho doplněk (TV film) mi už předem dali vědět, že to nebude nic extra. Záznam ze SyFy sice byl kvalitní, ale lítající titulky o dalším programu a všem možným bylo trošku rušící. Nedá se odo toho čekat velký zázraky, přece jenom je to nízkorozpočtové béčko. Tak jako tak v tomdle žánru se jedná o docela slušný snímek, dokonce i s nějakým dobrým scénářem. Ale na takový béčko jsou dvě hodiny stopáže fakticky hodně. Hlavně ze začátku je to příšerně roztahané. Naštvalo mě asi minutové setkání Masona s dcerou, kterou hned opustí, aby vůbec zachránil terramorfovany Mars. Ale jo, jedno podívaní stačilo a béčka ze SyFy už příště asi ne. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek natočený na základě počítačové hry má sloužit jako pojítko mezi dvěma herními díly. A protože je to snímek televizní, moc se od toho očekávat nedá. Po vizuální stránce nevypadá špatně, avšak díry ve scénáři požitek dosti shazují. I tak se jedná o nenáročnou ryze televizní podívanou hodná k odpočinku. Hráči film jistojistě zatratí, ale pro ostatní se jeví jako obyčejný neškodný televizní sci-fi, což je od Sy-Fy docela překvapení. Jejich filmy plné nekvalitních CGI efektů jsou víc než známé. Tento je vcelku dobrý, zábavný a vytváří dobrý doplněk žánru sci-fi. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Jako ano! Je to béčkovina... Ale jako velký fanda celé série jsem se samozřejmě těšil, byť s velkou obavou, jak to dopadne... Víme jak dopadají počítačové hry, převedené na plátno... Ovšem v tomto případě, i přesto, že jsem lehce ovlivněn nostalgickou vzpomínkou (hru jsem 2x dohrál), jsem nadšen! Na televizní poměry, je to velice slušně zvládnuté, takže hodnocení bude hezkých 71% (kdybych hru nehrál, nebo neznal, asi bych hodnotil o cca 20% níž, protože příběh na třetí díl RedFaction přímo navazuje, takže bych asi nevěděl která bije...) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Většina lidí si asociuje sci-fi s něčím, co se odehrává v budoucnosti, kosmu, alternativním světě, popř. když v ději figurují zatím neobjevené technologie, či dostaneme návštěvu odjinud. Red Faction: Origins se odehrává na Marsu a to je jediné, co tento film opravňuje k tomu, aby se honosil označením sci-fi. Jinak jde o tuctový příběh, který se mohl odehrávat prakticky kdekoliv, kde jsou lidé s rozdílnými názory. Často tady zaznívá, že na béčko je to dobrý. Ale béčko přece není kategorie filmů, kterým se díky nízkému rozpočtu ledacos odpustí. Mám zato, že béčko z něho dělají právě negativní ohlasy nás diváků! Takže žádné slitování. Děj je stupidní i na film podle videohry a působí jako jeden díl nějakého přiblblého seriálu o bojůvkách na Marsu. Dialogy, především ve druhé polovině, pak dělají celý film ještě debilnějším, než by musel být. Triky spojí za houby, ale to bych u TV filmu neřešil. Stejně jako celkový televizní look a kameru. Ale ta bezobsažnost a tuhost.? To je prostě bez pardonu špatně napsané, i natočené. Normálně si expresivní výrazy šetřím na pořádné sračky, ale Red Faction: Origins má tu smůlu, že je to první sci-fi, které jsem viděl od shlédnutí seriálu Firefly. Jestliže Firefly, která má dohromady cca 600 minut, dávám 10 bodů, Red Faction: Origins, si se svými 120 minutami zaslouží maximálně 1 bod. 600 minut radosti a zábavy, vs. 120 minut nudy, neoriginality a zbytečnosti. PS: FRIDAY13 a Moviemaker evidentně koukali na jiný film, nebo je to jejich první dospělácký film vůbec, takže nemají srovnání. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama