Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Američanku Cindy Spencera - vynikající policistku Scotland Yardu - vyšlou do Hongkongu, kde má vyřešit složitý obchodní zločin. Případ brutální vraždy tajného vyzvědače, který vlastnil cenný mikrofilm - důkazový materiál o korupčních praktikách mezinárodního konzorcia - má zájem odhalit i domácí detektivka, stejně zdatná konkurentka Michelle Young. Inkriminovaný dokument však vůbec není jednoduché objevit, protože se ho pokoušejí speněžit tři místní gauneři. Jsou však příliš slabá partie pro mocného šéfa zločineckého konzorcia, který nad nima vyřkne ortel smrti. Cindy a Michelle se mu to pokoušejí překazit za každou cenu... (laura4)

(více)

Recenze (62)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Hongkongská akční komedie, která toho se sérií Red Force vskutku nemá nic společného. Jen reklamní tahák Intersonicu a výbornou herečku Michelle Yeoh v hlavní roli jedné z detektivek. Opět nám ukáže něco ze svého umění – já tuhle ženskou prostě žeru. Její parťačka na mě už takový dojem neudělala. Za to tu máme trojlístek magorů (zloděje a padělatele – ten byl vážně pěkně vychcané pako) a několik drsňáků. Bojové choreografie jsou ale opět hodně slušné, horší už to je se samotným příběhem. Zuby nehty si to zaslouží alespoň průměr. 50% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Navzdory dvojce v názvu představuje "Red Force 2" počátek hongkongského subžánru akčních filmů s ženami v hlavních rolích. A byl to výkop ve velkém stylu, protože svedl dohromady dvě nejvýraznější představitelky své doby. Michelle Yeoh tento film katapultoval k hvězdnému statutu a svou roli doslovné i přenesené průkopnice ženské emancipace v testosteronovém žánru následně stvrdila rolemi v "Police Story 3", kde byla rovnocennou parťačkou Jackiemu Chanovi, v první emancipační bondovce "Zítřek nikdy neumírá" a následně také v milníku asijské kinematografie "Tygr a drak". Ve své první hlavní roli ztvárnila houževnatou policistku, která je drsnější než Drsný Harry a posílá do patřičných míst (většinou k zemi) všechny padouchy i sexistické kolegy. Její kolegyni ztvárnila ikona VHSkových produkcí a reálná přebornice bojových umění Cynthia Rothrock. Pod vedením bravurního akčního choreografa Coreyho Yuena vznikl zběsilý mix hongkongské praštěné komedie, o který se postarali hostující hvězdy v čele s producentem filmu Sammo Hungem, a drsného akčního thrilleru s fenomenálními bojovými sekvencemi, které dodnes berou dech. Smutnou pravdou ovšem zůstává, že tvůrci filmu evidentně nevěřili. Ostatně podle výpovědí Cynthie Rothrock se původně mělo jednat o akční projekt s mužskými hrdiny a až na základě okolností castingu, respektive nadšení Coreyho Yuena z její předváděčky, se proměnil na urbánní akční film s ženami. Úspěch svého času převratného filmu (byť hongkongská tradice ženských představitelek v kung-fu filmech sahala do 60. let) si ale producenti pojistili právě tím, že do filmu nacpali populární dobové komiky, kteří nejen že dávali filmu hvězdný appeal, ale dokonce také hrdinkám uzurpují moment likvidace hlavního záporáka. Tento prvek, který spolehlivě utvrzuje míru emancipace jakéhokoli akčňáku s ženami v hlavních rolích, byl Michelle Yeoh, Cynthii Rothrock a jejich následovnicím přiřknut až v pozdějších filmech. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Dvojka oproti našlapané jedničce ubírá na střílečkách, za to teatrálního humoru přidává víc, než je zdrávo. O ten se tu nejvíc postará postavička neuvěřitelně vychcaného padělatele pasů s ostrým slovníkem. Ústřední dvojice ženských hrdinek mě naopak moc nevzala. Samozřejmě nic proti obdivuhodným kaskadérským výkonům Michelle Yeoh, ale za to může určitě ta ramenatá Cynthia Rothrock, kterou já nikdy nemusel. Záběry se zpomalují převážně v poslední třetině, kde akce "tělo na tělo" dostává hlavní slovo, bohužel už není tolik nápaditá jako v prvním díle. Ze židle mě tak skutečně zvedla úplně jiná věc: sprostě okopírovaný hudební motiv z Carpenterova Halloweenu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

V hongkongských školkách patrně neznají Krtečka, Mrňousky ani Bořka stavitele, protože nunčaky nečekají, až dítě vyroste. Patrně proto jim v dospělosti nečiní žádný zdravotní obtíže, když je někdo kopne do hlavy, mlátí tyčí do krku, porcuje je katanou nebo střílí do libovolný části těla. A jako přidanou hodnotu překypují dementním smíchem a pitomými hláškami. Jenže já jsem na véháeskách s těmito hongkongskými hovadinami vyrůstal a tak si troufám napsat, že tohle spojení akrobacie Michelle Yeoh s kopy Cynthie Rothrock patří k tomu nejlepšímu, co se dá v tomto intelektuálně značně nenáročným žánru najít. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Yes, Madam je typická hongkongská osmdesátková akční komedie, u které mi vadí především její pitvořivý asijský humor. Na druhou stranu jsou souboje moc pěkné a Michelle Yeoh v hlavní roli (kvůli jejímu profilu v Cinemě jsem si tenhle film vůbec sehnal) rozkošná. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dvojka je po většinu času typicky hongkongsky infantilní akční komedie plná komických figurek, které se pitvoří, štěkají se nebo rychle mluví a mlátí se navzájem, bez silného příběhu a sympatických postav jedničky, nicméně stále ještě s dostatkem skvělé akce. Finále ani tradiční HK melodram před závěrečnými titulky je slabší než u jedničky, ale stále dost dobré a není to ani tak brutální, zato o poznání vulgárnější (nadávky přitvrdily). Záporáci jsou fajn a hlavní boss opět kudy chodí, tudy se šíleně směje ("NEVADÍ VÁM, ŽE SE SMĚJU? JÁ SE SMĚJU HODNĚ - KDYŽ MÁM DOBROU NÁLADU. JE TO TOTIŽ ZDRAVÝ." - následuje hodně dlouhý smích). Nikdy mě nepřestane fascinovat, jak rychle se dokáže člověk zvednout po třech festovních kopancích do hlavy rychle za sebou. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá akčná komédia s výbornou Michelle Yeoh, ktorý je súčasťou známej akčnej série. Má priemerný príbeh o hľadaní mikrofilmu, ktorý má usvedčiť jedného mafiána, ale tento príbeh je tu skôr preto, lebo nejaký tu byť musí a na rozdiel od jednotky nemá moc veľký potenciál plne zaujať diváka. Akčných scén tu nie je málo, ale aj tak som mal celý čas pocit, že ich mohlo byť aj viac. Môže za to hlavne to, že som sa tešil hlavne na akciu s Michelle Yeoh a zatiaľ čo v jednotke bola súčasťou skoro všetkých akčných scén, tak tu iba niekoľkých. Najviac sa mi páči akčný koniec, kde ústredné duo porazí všetkých v mafiánskom sídle alebo zaujímavá scéna so strelcom v aute. Hlavným negatívom tohto filmu je prakticky neustály humor. Nemyslím si, že by bol zlý, ale v takomto akčnom filme by ho až tak moc byť nemalo. Ale je tu viacero perfektných hlášok a vtipných situácií ako napríklad scéna s granátom alebo naháńačka u Tsui Harka. Okrem neho poteší aj Cynthia Rothrock, ale Michelle Yeoh sa nevyrovná. Tento film ma sklamal, páči sa mi, ale v porovnaní s jednotkou je po všetkých stránkach horší. A v rámci série je podľa mńa tretí najhorší, pretože mierne prevyšuje trojku a šestku. Objektívna kvalita filmu- 65%, film sa páči mne na 65%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bez gramu ženskosti u ramenaté Cynthie Rothrock, s choreograficky lahůdkovými kousky velmi sexy Michelle Yeoh, s pitvořivým asijským humorem, častými „efektními“ záběry na odraz ve slunečních brýlích, s nepřeberným množstvím divoké akce a Jirkou Pomejem, který dabuje hned několik postav. Svou roli tu ještě sehraje důležitý mikrofilm a poměrně velké množství postav, které (bohužel) hubu jen tak nezavřou. Nostalgie tentokrát až tolik nefunguje, hlubší zážitek kalí opravdu nablblý humor a typicky podivné asijské emoce. Závěrečné zúčtování (stejně jako častá akce) ale samozřejmě potěší. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nie som a nikdy som ani nebol obdivovateľom ázijskej filmovej tvorby. Takže v oblasti hongkongských akčných filmov nemám žiadne väčšie skúsenosti. Celkom náhodou sa mi nedávno jeden takýto titul dostal do rúk. Jedná sa o snímok "Huang jia shi jie", ktorý bol natočený v roku 1985. Bola to poriadna kravina. Afektovaná ázijská sračka s mimoriadne trapným humorom. Jediné čo ma na tomto braku aspoň trocha zaujalo bola ústredná dvojica ambicióznych, dobre vycvičených policajných inšpektoriek (Cynthia Rothrock a Michelle Yeoh). * ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Největší sranda je, že tenhle film vlastně není vůbec druhý díl. On totiž vůbec nemá se sérií Red force nic společného. Vzniknul totiž ještě rok před Red force 1. Nicméně Intersonic z toho udělal dvojku a CSFD to převzala. Jinak to má dost přepálený hodnocení. Cynthie a Michelle jsou samozřejmě super, ale jinak je to tradiční dějová slátanina oscilující mezi akčním filmem a infantilní parodií. Potěší snad jenom tradičně špatnej HK konec a správně nekorektní oldschol dabing aneb : Komu si nadával do čuráků?!45% ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Další z HK akčních vypalovaček. Tentokráte v podání dvojice neodolatelných žen Yeoh a Rothrock. Je to takové klasické klišé 80tých let, ale dá se na to dívat pořád. Hlavně, že se ty ženské umějí prát:)) ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Zcela na podobné úrovni jako jednička, akce zde bylo trochu méně, zase zde bylo dost hlášek, příběh byl stejně dobrý a i postavy. Michelle Yeoh mě opět bavila. Takže opět slušný nadprůměr. Hodnotím celkově na 67% = *** ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Oproti výborné jedničce Yuen ubral na akčních scénách a přitlačil na pitoreskním, typicky asijském humoru, který je pro mnohé evropany a v tomto případě bych řekl oprávněně, nestravitelný... Kromě výborného závěrečného fightu se nic moc neděje, akční scény jsou vcelku nenápadité, Cynthia Rothrock v roli rádoby drsné policistky je extrémně nepříjemná a více než cokoliv jiného k smíchu, proto díky bohu za žensky krásnou Michelle Yeoh a maniakálního Tsuie Harka, který mě jako jediný opravdu rozesmál... No a čistě zkopírovaná hudba z Carpenterova Halloweenu, která v tomhle kousku zazní, to už je kapitola sama o sobě... ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Corey Yuen natočil trochu divnější film,zvláště,že je tu hodně humoru,který film chvílemi ubírá jiným směrem. Ale souboje jsou skvělé,akce dobře dávkovaná. Výborné spojení Rothrock a Yeoh bylo nejlepší jaké mohlo jen být. Obě jsou skvělé,Rothrock sice je dtvrdá a přímočará ve svém jednání a s nikým si nebere servítky. Přes místy otravnější humor a dramatický závěř,který mohl být jinačí se rovná pětihvězdičkové hodnocení. Galerii jsem dělal zase já s Bartem. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

V rámci série In the Line of Duty se jedná o jeden z těch slabších kusů. Vzhledem k obsazení bych čekal rozhodně větší nářez Nepomáhá však ani účast Cynthie Rothrock, debutující v jedné z hlavních rolí, ani typická přehršel všemožné akce se zbraněmi i bez nich. Odpustil bych i příběh sešitý rozpálenější jehlou než minule i v budoucnu, iritoval mne však afektovaný hihi humor, kterého se naštěstí v dalších částech téměř nedočkáme. Trojka, která se cítí stejně těsně jako pozadí Cynthie v upnutých džínách. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další z řady hongkongských mlátiček, jejíž český název nemá nic společného s předchozími nebo dalšími díly. Nechybí dlouhonohá Cynthia, ani řada předimenzovancýh bitek, ale nějak to není ono a zub času film ohlodal prakticky na kost. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Shlédnuto po druhé a měním hodnocení k lepšímu. Oproti jiným bojovým filmům je tohle ještě fajn zábava s dobrou akcí a začínající Cynthiou, kterou jsem dřív fakt nemusel, ale to bude tim, že jsem s ní viděl blbý filmy. Stravitelný akčnák. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Svého času mi tenhle film utekl a tak jsem byl nedávno překvapen, že vůbec existuje HK zásek, kde se setkaly Michelle Yeoh s Cynthií Rothrock. A tak jsem do toho hned šel. Sice jsem koukal na verzi, kterou zřejmě vytáhli z prdele krávě a pak jí ji dali ještě přežvýkat, ale bral jsem to jako hezký retronádech ohrané videokazety. A taky zažil zklamání. Možná, odkojen dnešními akčními nážezy, a možná to tehdy stačilo, ale čekal jsem to mnohem akčnější. Ono v podstatě, nebudeme-li teď řešit herectví, tam ani Michelle ani Cynthia nic moc nepředvedou. Že je děj ztřeštěný a lehce zmatený, že si ani teď nejsem jistý, kdo vlastně byl s kým a proti komu a co vlastně kdo chtěl, to by mi ani tak nevadilo. Ale Cynthia se svým úžasným účesem a sexy hadrama (holt máme s chozem asi jiný vkus).... hm, přesně pro tohle miluju osmdesátky. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Doplňuju si vzdělání a chtěl jsem vidět pěknou choreografii ve filmu kde padouchům nakopává prdele Cynthia Rothrock (jde o jeden z jejích prvních 2 filmů s premiérou ve stejném roce). Film splnil má očekávání, ale jako celek jde o stupidní blábol vyfetovanýho scénáristy, který pojal příběh jako vyprávění o interakci lidí naprosto neuvěřitelným a většinou i dost nereálným způsobem. S poněkud infantilním závěrečným pojednáním na téma spravedlnost. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Špičková choreografie, vynikající akční scény, versus kopice nudy a trapného asijského humoru, který mi normálně tolik nevadí (viz.Jackie Chan, Sammo Hung, atd..), zde je ale trochu mimo mísu a trapností se nešetří. V rámci té doby, kdy vznikalo nejvíc HK martial art filmů, lze Red Force 2 ( ačkoliv to se sérií Red Force nemá vlastně prakticky nic společného ) zařadit mezi předpisový průměr. 3* ()

Reklama

Reklama