Reklama

Reklama

Umění zapadnout

  • USA The Art of Getting By (více)
Trailer 1

VOD (1)

Freddie Highmore si zahrál George, osamělého puberťáka odevzdaného osudu, který se dostal až do posledního ročníku střední školy bez toho, aniž by hnul prstem. George se spřátelí se Sally (Emma Roberts) - krásná a komplikovaná dívka v něm vidí svou spřízněnou duši... (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (196)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně příjemné americké nezávislé léto, které dokáže být příjemné jenom tehdy, pokud Vám Freddie Highmore, kterej je chytrej jak rádio, sedne. Jeho postava je totiž inťouš na čtyřicet způsobů, který má svůj svět, svoje jednání a nehledí na nic jinýho. Všechno zachraňuje taky, i když trošku normálnějc, zvláštní Emma Roberts, která mi dělá radost v každém filmu. Někdo tvrdí, že je nepříjemná, já s tím takový problém nemám, ba naopak, moc hezky se na ní kouká. Uvidíme, jestli se časem objeví i v nějakém větším filmu. ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Malý neškodný film, který člověka nepřekvapí, ale docela se mu bude líbit. Ústřední dvojice k sobě hezky pasuje a jejich vztah působí mile a jak se nakonec ukáže i docela ne tak jednoduše, jak se mohlo ze začátku zdát. Líbilo se mi, jak to měl George ve škole na háku a vše mu hezky procházelo až do chvíle, kdy se musel rozhodnout... ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Vylhané indie drama, z kterého je na hony cítit konstrukt. Nevadí mi šablonovitost charakterů (hlavní zdeptaný hrdina, sympatická, ale komplikovaná dívčina, nestálý mentor atd.), pokud se tvůrcům podaří vdechnout jim opravdovou osobnost a nevadí mi schematické vystavění podobného typu příběhů, pokud působí přirozeným a plynulým dojmem. V The Art of Getting By však postavy nežijí, pouze plní scenáristou zadané úkoly a přesouvají se z jedné nedomrlé sekvence do druhé, jako by autor předtím nakoukal žánr a musel z něj nutně vyextrahovat všechno, aniž by jakkoliv přemýšlel o vlastních hrdinech a vlastním příběhu (postavy se tak často pohybují na místech, dělají a říkají věci, které byste v jejich věku nečekali). Skvělá alternativa se nabízí v podobě It´s Kind of a Funny Story, který rovněž nabízí možnost docenit talent Emmy Roberts. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Romantika, která se tváří hrozně "filosoficky","jinak","vážně"..což bohužel nevychází už kvůli hlavní postavě, kterou prostě za žádnou cenu NELZE brát vážně. Highmore zde sežral chytrost světa a tak je ještě víc k smíchu, než v jiných rolích. Jeho pozérská postava byla zralá na kopanec do.. jistých partií. Ten směšný pocit umocnuje skutečnost, že o hlavního hrdinu stála dívka působící minimálně o pět let mladší. Kombinace těchto herců se zkrátka nevydařila. Být Emmou a muset točit milostné scény s Highmorem, připadám si jako pedofil a raději něco nonstop hulím. Nebylo by to zase tak špatné a dokonce bych se nebránila použití slova "originální", kdyby slečna nevímkohoacochci odjela do Evropy a zanechala v tom blbounovi pocit neopětované lásky. Ale bohužel...Pokud chce někdo slyšet, jak je všechno jedno, protože stejně umřete, nebo se pokochat New Yorkem, jděte do toho. Můj komentář je sice takříkajíc nepatřičný, aleco víc říct, u tohoto případu mi zdržení se sprostých slov dělá vážně problémy :D ()

Riley 

všechny recenze uživatele

70% - Freddie byl vždycky ten nejroztomilejší chlapeček a teď je z něj naprosto roztomilej chlapec. Co teprve až z něj bude chlap. :) S Emmou jim to slušelo, takže herci výborní, příjemná atmosféra i tempo, super soundtrack, prostě fajn film o první lásce a životních otázkách. Nicméně ten podělanej happyend a klišovité scény by si amíci mohli projednou odpustit a nekazit tím téměř každej film. "Something like a hundred and ten billion human beings have been born into this world - not a single one of them made it. We live alone. We die alone. Everything else is just an illusion." ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Film bol distribuovaný do kín pod krycím názvom Flunk. (Sufferer)
  • Film sa natáčal v New Yorku. (Laslo)
  • Původní název filmu byl "Homework". (Kacitr)

Reklama

Reklama