Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lékař záchranky František se odstěhuje od své ženy Bohuny ke své nové lásce Heleně. Ta má za sebou několik let trvající manželství s úspěšným spisovatelem Karlem. V něm však díky manželovým záletům nebyla nikterak šťastná. Zdá se, že Františka i Helenu čekají konečně poklidné dny a budou moci teď, na prahu padesátky, konečně prožít svou spokojenou lásku. Jejich nadšení však nesdílejí jejich minulí partneři. Karel i Bohuna si totiž uvědomují, že jim jejich bývalí manželé začínají chybět. A tak se oba, každý způsobem sobě vlastním, snaží vztah milenců rozbít. Když už toho má František dost, opatří pro sebe a Helenu zájezd do Maroka. Je přesvědčen, že zde prožije pěknou dovolenou po boku své milované. Jenže v Maroku se jim ztratí kufry i s penězi a doklady a každého z nich nenapadne nic lepšího než zavolat svému minulému partnerovi o pomoc. Výsledkem je to, že na cestu za nimi se vydává nejen Karel, ale i Bohuna. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (461)

HappySmile 

všechny recenze uživatele

První díl byla taková komedie o hledání lásky ve středním věku. Jak na to ale navázat, když už ji v prvním díle hlavní dvojice našla? Společná dovolená alá "svatební cesta" není špatný nápad. Ovšem to, co tady paní Poledňáková vymyslela je ovšem jen jakési plácání bez nápadu, které by dokázal vymyslet kdejaký žák základní školy. Neuvěřitelná šílená zápletka, která z filmu udělala překombinovanou blbinu. Přesto dávám tři hvězdičky, protože i když to fakt byla totální ptákovina, tak jsem se těm absurditám musela smát. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Helena se tady projevila jako taková lehce naivní blbka. Nechat kufry ve vlaku? O veškerou legraci se v tomhle filmu stará Eva Holubová. Scény s ní byly sice bláznivé, ale alespoň jsem se při nich bavila. Ještě byl celkem vtipný výstup Langmajera s Nelou Boudovou, když měli spolu menší dostaveníčko. Bartoška se vždycky někde objevil a něco trefného řekl. Škoda, tenhle příběh zůstal někde napůl cesty. V tom Maroku to na můj vkus mohlo být ještě mnohem bláznivější. Zoru Ullu Keslerovou jsem zřejmě přehlédla jako krajinu, protože jsem si jejího jména všimla teprve v závěrečných titulkách. ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Poledňáková prakticky kopíruje patent jedničky, primitívne líčenie vzťahov a rádoby z nej vyplývajúcej cynickej poetičnosti je predobrazená opäť raz na nízkej, až dementnej intelektuálnej úrovni. Lenže ak tento patent funguje a diváci do toho kina prídu a na tých mdlých televíznych obrazovkách to neprepínajú, nad čím treba tak horekovať? Ale ak sa ma niekto spýta, prečo tak rešpektovaní herci ako Magálová a spol. s týmto participujú, inak ako o peniazoch ten zmyslový problém podstaty nevidím. Či ma chce niekto presvedčiť, že vážené "osobnosti" zo seba vydávajú dušu, baví ich natáčanie a uvedomujú si dôsledky takejto spolupráce v kontradikcii zušľachtilého remesla, ktorému tak kedysi odovzdali svoje ja? Nech každý sám posúdi. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je třeba popravdě říct, že Líbás jako ďábel na předchozí film navazuje nejen co do "děje", ale také co do kvality. S tím rozdílem, že tentokrát mě už ani Oldřich Kaiser moc nebavil, chvíli se mi líbila hudba Petra Maláska (než se oposlouchala) a kamera Vladimíra Smutného zajistila, že to celé nevypadalo tak amatérsky, jak by si zasloužilo. Proč a jak Marie Poledňáková vede některé jinak vcelku dobré herce k tomu, že jejich projev vypadá tak nesmírně křečovitě, nechápu. ()

keddy79 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení! Dobře jsem se bavila. Zejména oceňuji Evu Holubovou, postava Bohunky září! " Bambulko, ty mně hledáš?" :-D Jde vyloženě o komedii, takže nějaké ty absurdity a nelogično odpouštím. V porovnání s odpadky, které na nás chrlí česká kinematografie pod názvem "komedie" je tento snímek super. Samozřejmě trpí nějakými těmi neduhy, jako je ne úplně povedený postsynchron, dlouhá stopáž a slabá poslední třetina, ale asi nemůžeme od filmu z našich luhů a hájů čekat zázraky... Naopak mi vyloženě vadily reklamy. Několika sekundový záběr, jak Bohunka připravuje kávu jisté značky, mne udivil a to mne čekaly další a další podobné karamboly. Ale celkově hodnotím kladně a vyjímečně doporučuju vyrazit do kina na český film! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení filmu začalo v srpnu 2011 v Praze. O měsíc později se celý štáb přesunul do Maroka. Scéna v přístavu se točila v Essauiře, většina dalších záběrů v Marrakéši. Zajímavé bylo, že společně s českým filmem se zde natáčeli tři další snímky. (Robbi)
  • Nejen ve filmu se nestíhaly dopravní prostředky. Tereza Kostková s Evou Holubovou málem zmeškaly letadlo v Madridu. Na stejném letišti se zatoulal při návratu i jeden z členů filmového štábu a dorazil do Prahy až za dva dny. (Robbi)
  • „Někdy bylo vedro k uvaření, v noci strašná zima. Protože jsme točili v říjnu a listopadu, byly krátké dny a abychom využili světlo, produkce nasadila směny tak, že jsme vstávali v půl páté ráno, abychom za svítán už byli na place,“ prohlásila Marie Poledňáková. (SONY_)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

Reklama

Reklama