Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zapomeňte na hodné džiny, tak jak je znáte z pohádek. Ve skutečnosti jsou džinové hrozivé bytosti obývající prostor mezi světy a toužící po jediném: skrze splněná přání otevřít dveře do těchto světů a ovládnout je. Alex Amberson (Tammy Lauren) pracující jako odhadkyně pro významnou aukční síň má tuto skutečnost brzy poznat na vlastní kůži. Dostane totiž k prozkoumání velký opál, ve kterém je jeden z džinů po staletí uvězněn a během průzkumu ho mimoděk probudí. (kosta73)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po mnoha zhôd náhôd a okolností sa miestna znalkyňa starožitností, Alex, dostáva k záhadnému, červenému diamantu. Tento drahokam však nie je len tak hocijakým kameňom. V jeho vnútri sa ukrýva starobylé zlo, džin, ktorý síce splní želanie vlastníkovi, no zároveň so sebou prináša smrť a skazu pre všetkých. Tak toto som nečakal. Každí, kto ma tu aspoň trošku "pozná", vie, že nie som veľkým fanúšikom starších hororov. Nie, že by som sa pri "Wishmasterovi" mimoriadne bál (lebo tento horor nie je veľmi o atmosfére), ale to gore, mordovačky (až na pár detailov), tak to klobúk dolu. Príbeh v podstate jednoduchý a prostý, bez komplikácií, s jasnou štruktúrou vývoja deja. Čo ma ale zaujalo najviac, je prefíkanosť džina. Plnenie svojich úloh poňal skutočne svojsky. Veľmi nápadité. Niekoľko efektov skutočne smiešnych, ale tak, čo narobíme, "Attari" to celkom nezvládlo. Nebyť toho, tak trochu komiksovo odľahčeného záveru (aj keď to tak zrejme muselo byť), mohla to byť neskutočná pecka - 65%. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Wishmaster je naprosto parádní béčko z 90 let které nepostrádá naprosto nic co by takovýhle horor měl mít, už jen úvodní scéna je parádní masakr s parádníma maskama a kvalitníma efektama. Pak je pravda že druhá půlka je nic extra a je to věčné cestování z místa na místo, ale jakmile se objevý krev tak jsem maximálně spokojen. Navíc herecká esa v podání Hoddera, Englunda, Bannistera, Todda a Raimiho zaručuje kvalitu navíc to je jako masakrování hororových ikon. Masky jsou kvalitní a Vládce vypadá pěkně hnusně(v dobrém slova smyslu). Tohle je prostě povedený film který trucho sráží prostřední půlhodinka, ale i tak prostě si nemůžu sebevíc stěžovat. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Zabavny horror, jehoz tvorby se zucastnilo velke mnozstvi fanousky obdivovanych tvurcu. V produkci Wese Cravena jej podle scenare Petera Atkinse (mimo jine Hellbound) natocil jeden z nejlepsich maskeru - Robert Kurtzman. A na vyslednych maskach je to sakra znat, jsou vyborne a svym nekdy az bizarnim vzhledem pripominaji v nekolika sekvencich Nightbreed. Skoda, ze se trikari obcas neudrzeli a nasadili hodne rusive pocitacove efekty, proti poctive rucni pracicce vypadaji opravdu uboze. Ovsem nejvetsi radost mi udelal poradny naklep hercu z nejslavnejsich serii. Demonicky Djinn v podani velice bradoidniho Andrewa Divoffa se na sve pouti za ovladnutim sveta setka s Tedem Raimim (Evil Dead 2), Kane Hodderem (Friday the 13th), Robertem Englundem (NOES), Tony Toddem (Candyman) a Reggiem Bannisterem (Phantasm - BTW vypravecem v uvodu Wishmastera je samotny Angus Scrimm), aby jim vetsinou splnil nejake to prani. Protoze prani jsou to, oc v tomhle filmu jde predevsim. Kazdemu, kdo jen chce splni Djinn co jen si dotycny usmysli. Problem je, ze nic neni zadarmo a tak krom sve duse zaplati vetsinou nic netusici slovek i zivotem. A umrti jsou opravdu roztomila a zabavna. Kdyz k tomu pripoctu vyborne zaporakovi hlasky vychazi mi vyborny horror, ktery by unesl lepsi a hezci herecku v kladne roli, vetsi mnozstvi sexu a obcas sviznejsi tempo, ale jinak dokaze skvele uspokojit. ()

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Vlastně mi to přišlo spíš legrační. Pokaždé, když se nepřesvědčivá Alex rozječela, začala jsem se smát, jak blbě vykulila oči a převaluje se z boku na bok. Občas mi dělalo problém rozpoznat, jestli se válí v orgastických křečích nebo jí zmítá bolest a strach. A přitom je to ve skutečnosti docela pěkná ženská. Sem tam trochu nechutnosti tomu ovšem dává poměrně říz. Ale musím ocenit nápaditost, s jakou Džin přání plnil. Já už si to znovu nepustím a myslím, že by byla akorát škoda, aby si to pouštěl i někdo další. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Wishmaster je zábavný horor, z ktorého cítiť vplyv Wesa Cravena a ktorý možno napriek vlažnému prijatiu zo strany kritikov kľudne priradiť k tomu najlepšiemu, čo v pre hororový žáner nie príliš priaznivých 90. rokoch vzniklo. Jeho hlavným ťahákom je postava uštipačného a sarkastického džina, ktorý neustále boduje svojím čiernym humorom a svojským prístupom k ľudskej rase. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Postavy pojmenované Finney, Beaumont, Derleth a Demerest jsou odkazem na sci-fi a hororové spisovatele. (Chatterer)
  • Mnozí z členů natáčecího štábu si ve filmu zahráli cameo. (Chatterer)

Reklama

Reklama