Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marty miluje vyjížďky na pláž a do barů. Kumpánem na podobných akcích mu je jeho dlouholetý kamarád Bobby, který má však zálibu ve zvrhlém týrání. Když svou pozornost obrátí na Martyho novou dívku Lisu a její kamarádku Ally, Lisa se rozhodne, že Bobbyho krutovláda musí skončit. Shromáždí skupinu předměstských teenagerů a zosnuje plán, jak se Bobbyho navždy zbavit. Spiknutí je však odhaleno, z přátel jsou náhle nepřátelé a náhodní známí se stávají spoluviníky vraždy, která otřásla Amerikou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

tron 

všechny recenze uživatele

Ďalší príšerný film Larryho Clarka. Napriek tomu je ŠIKANA predsa len o čosi vydarenejšia, ako jeho predchádzajúci nechutný odpad (KEN PARK). Teda, ak si pod pojmom ´vydarenejšia´predstavíme lepší (resp. aspoň nejaký) scenár, pretože KEN PARK nič také nemal. Na strane druhej, ak sa vám ale KEN PARK páčil kvôli miestami až pornografickým scénam, budete zo ŠIKANY sklamaní, pretože v oblasti porna je ŠIKANA podstatne slabšia (ale niečo nájdete). Hoci je snímka lepšia, ako KEN PARK, je to ako keby sme sa bavili o tom, či je lepší trest smrti alebo doživotie. Viac v mojej recenzii: http://recenzie.org/mladezi-nepristupne/83-sikana-40- ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Larry Clark nedokázal ovládnuť svoje deviantné pudy a tlačí nahotu, kopec sexuality a vulgárnosti aj tam, kde nie je treba, alebo toho netreba až toľko. Tento skutočný príbeh si určite zaslúžil oveľa viac, lebo inak je to fakt zaujímavý príbeh o zmrdoch z radov mládeže. Jeden blb tyran a tí ďalší blbci a ludry ako obete, ale v žiadnom prípade to obete v pravom zmysle slova nie sú. V každom prípade odporní kriminálnici, dnes už skoro každý vonku - od konca filmu sa veci posunuli. A aj výpovede a aj tvár toho tyrana bola iná - jednak to nebol beloch, ale potomok stredovýchodných imigrantov, a po druhé, minimálne jedno zo zobrazených znásilnení bolo vymyslené. Takže nakoniec tie "obete" a hlavne tie šľapky boli asi horší hajzli než on sám. Na Larryho Clarka ale výnimočne dobrý film. ()

Reklama

Marqta 

všechny recenze uživatele

Tohle mě celkem zklamalo.Většinu doby jsem čekala a doufala, že se začne konečně něco pořádného dít. Čekala jsem víc té šikany, nebo alespoň víc děje. Celkově na mě snímek působil celkem jednoúčelně a je škoda, že se z tak silného námětu nevytěžilo víc, protože to rozhodně šlo. Celá nafouklá šaráda, trvající bezmála dvě hodiny, se točila okolo naštvaných teenagerů hulících, řídících auta, provozujících sex a plánujících vraždu...Nic jiného se kromě posledních 10 minut neděje. To co si na sebe upoutává pozornost diváka jsou Bred Renfro a především Michael Pitt, který ačkoli hrál vedlejší roli strhával většinu mé pozornosti. Škoda, že nedostává víc rolí ve kterých by se projevil, ale myslím že v Funny Games USA ukázal, že vážně umí hrát. S hodnocením váhám mezi dvěma a jednou hvězdou, myslím, že se ale spíš přikloním k té jedné- takže tak nějak 1,5 hvězdičky. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Byl jsi jeho nejlepší kámoš, takže budeš pro poldy hlavní podezřelý !!" - "Ty vole, co ?? To bych snad kurva měl bejt spíš až ten poslední, kdo je napadne.." Velmi silný a rozhodně i režijně dost zajímavý film Larryho Clarka.. Jen mi hlava nebere, kdo vlastně do role zmrda, kterej všechny kolem šikanuje, vybral zrovna Nicka Stahla jeho hereckým schopnostem navzdory.. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný SHIT!Z Clarkovi tvorby,co jsem shlédl,jednoznačně nejhorší film,.Kids měli skutečné poselství a i tak nějak drželi pohromadě,Ken Park byl už na hranici odpadu,ale aspoň skutečně šokoval(ikdyž uboze),ale Šikana je už fakt o ničem.Naprosto nezvládnutě natočená slátanina s tak špatnými dialogy a hlavně herci-neherci,že jsem měl potíž dokoukat film do konce a spíš mi přišlo,že Larry Clark šikanuje tímto svým počinem mě :).Primitivismus na mě doslova "hulákal" z každého záběru,z každého gesta zúčastněných,z každého jejich činu a dovolím si pochybovat,že to byl autorův záměr.Hodně vulgarit a sexu(ikdyž už né tak otevřeně zobrazeného jako v dřívějších Clarkových "skvostech") prostě bez jakéhokoliv kladu alespoň trochu koukatelný film neudělá. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (27)

  • Film zožal všeobecnú kritiku médií, kritikov a filmových odborníkov za to, že Larry Clark bezdôvodne okorenil film scénami nahoty a sexu. Roger Ebert napísal, že ide o "nehanebný voyeurizmus", Film Threat opísal, že film je "na hranici porna". (Arsenal83)

Reklama

Reklama