Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest nezaměstnaných ocelářů sedí v čekárně na pracáku a přemýšlí, jak vydělat peníze. Jó, ti tanečníci, co se tady svlékali minulý týden do plavek, ti jsou teda za vodou. A proč bychom to nezkusili taky? Ne jen tak ledajaké představení, opravdový striptýz - Do naha! Je fakt, že v partě není nikdo moc hezkej. Někteří z nás jsou trochu při těle, máme chatrné zdraví, jeden se pokusil o sebevraždu a dalšímu manželka otloukla o hlavu sádrového trpaslíka. Vlastně tím už nemůžeme zas tak moc ztratit! (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (298)

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

Tematikou nie úplne najľahšia, ale v podstate pravdivá komédia zo života. Veľmi sa mi páči, ako sa režisér Peter Cattaneo popasoval s takouto témou a popritom neskĺzol do trápnosti, aj keď mal v niektorých chvíľach už veľmi na mále. Je tu množstvo vtipných momentov, to určite, veď je to predsa len komédia, ale v prvom rade je tento film o ľuďoch... O ľuďoch a o tom, ako si poradia v zložitých životných situáciách, v tomto prípade v nezamestnanosti. A poradili si s tým bravúrne, aspoň z môjho pohľadu filmového nadšenca. Za mňa 9/10. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Říkejte si, co chcete, ale Robert Carlyle je herecký bůh. Pokud se někde hodí slovní spojení "One-Man-Show", tak je to přesně tady- k výkonu Carlyla v roli životem zfackovaného Gaze. Avšak ani zbytek hereckého/tanečního ansámblu nezůstává vůbec pozadu. Filmy z britského prostředí mám prostě v oblibě a The Full Monty je jedním z vůbec nejoblíbenějších. Jedna skvělá scéna střídá druhou a tak není divu, že je to prostě kultovka. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Od Clockwork Orange nemělo být Zpívání v dešti nikdy jako dřív, dokud nepřišel Cattaneo s komedií o sheffieldských dělnících na dlažbě, kteří jsou nuceni se živit svým nahým, tancem rozpohybovaným tělem. Ono tam vlastně ani moc opravdu komediálních situací není (výjimkou jest taneční cukání při čekání na úřadě či prohlídka videozáznamu na policejní stanici), ale britské „sociální komedie“ vyluzující díky pozitivním emocím lehký úsměv na rtech jsou už prostě takové. Nezbývá se než modlit, aby nepřišel americký remake se Schneiderem v roli propuštěného filadelfského svářeče ukazujícího po nocích piňďoura v striptýzových klubech.. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Komedie "Do naha", která odstartovala britskou vlnu filmů o kadeřnických, tanečních, fotbalových a jiných kláních, kde "jeden za všechny a všichni za jednoho " bojují z pudu sebezáchovy a o všechno, patří k těm, které si mám chuť ( ať už kvůli konkurzu s tancem Koně, či nácviku taneční choreografie podle fotbalového manuálu nebo božskému finále ) pouštět a skvěle se u nich bavit zas a znova. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Mám rád tuhle vlnu Britských filmů, které působí opravdu hodně ze života. Do naha! není čistokrevnou komedií, u které se budete celou dobu lámat smíchy. Mixuje totiž v sobě něco, v čem se může najít opravdu každý a to totiž každodenní problémy různých sociálních vrstev. Když se podíváte do filmu hlouběji, tak v tom uvidíte existenciální problematiku na úrovni jedince a snahu o vyřešení, což vlastně film přenáší až do žánru nějakého společenského dramatu či společenské kritiky v tom smyslu, jak je nakládano s jedincem. Britské průmyslové oblasti v tomto směru nabízejí spoustu námětů a Do naha! není jediným podobně laděným snímkem, který na toto téma vznikl. Jak bývá zvykem, tak nesmí chybět ani to správné fotbalové fandění, přecijen, Britští fans jsou proslusí, ať už pozitivně, či negativně. Carlyle, jak už bývá v tomto jeho Britském módu zvykem, je naprosto bezchybný, a i zbytek party ho velmi dobře doplňuje. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (26)

  • Jde o nejvýdělečnější britský film historie. Celosvětově vydělal 160,5 milionů liber (256,9 milionů dolarů). (Karlos80)
  • Pracovní název filmu byl Eggs, Beans and Chippendales. (salamandrr)
  • Film vyšiel v roku 2013 ako divadelná hra. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Reklama

Reklama