Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest nezaměstnaných ocelářů sedí v čekárně na pracáku a přemýšlí, jak vydělat peníze. Jó, ti tanečníci, co se tady svlékali minulý týden do plavek, ti jsou teda za vodou. A proč bychom to nezkusili taky? Ne jen tak ledajaké představení, opravdový striptýz - Do naha! Je fakt, že v partě není nikdo moc hezkej. Někteří z nás jsou trochu při těle, máme chatrné zdraví, jeden se pokusil o sebevraždu a dalšímu manželka otloukla o hlavu sádrového trpaslíka. Vlastně tím už nemůžeme zas tak moc ztratit! (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (298)

sud 

všechny recenze uživatele

Hodně hořká komedie a zároveň silný lidský příběh o tom, že naděje umírá poslední. I když film díky prostředí působí dost syrově, humor je nenásilný a typicky britsky inteligentní. Dnes již kultovní striptýzové číslo na závěr je výbuchem legrace, stejně jako posledním bojem šestice mužů vrátit si svou ztracenou hrdost a čest. 100%. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

Tematikou nie úplne najľahšia, ale v podstate pravdivá komédia zo života. Veľmi sa mi páči, ako sa režisér Peter Cattaneo popasoval s takouto témou a popritom neskĺzol do trápnosti, aj keď mal v niektorých chvíľach už veľmi na mále. Je tu množstvo vtipných momentov, to určite, veď je to predsa len komédia, ale v prvom rade je tento film o ľuďoch... O ľuďoch a o tom, ako si poradia v zložitých životných situáciách, v tomto prípade v nezamestnanosti. A poradili si s tým bravúrne, aspoň z môjho pohľadu filmového nadšenca. Za mňa 9/10. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Bravurní kousek britského humoru s výraznými herci, hláškami prošpikovaným scénářem a jednou humornou scénkou za druhou. V čele bandy nezaměstnaných kamarádů, kteří se potulují, kde se dá a snaží se všemožně přežívat své bídné sociální či existenční situace, neústupně stojí Robert Carlyle. Již několikrát mě o tom dokonale přesvědčil a ohlašuji tedy opět. Ten vzrůstem malý, hubený, jaksi kostnatý a jakoby neuroticky roztržitě působící skotský chlapík je doslova herecký "diablik". Chameleon. Jeho herectví je vždy tak osobité a dokonalé, že je až nerozpoznatelné. On dokáže být nejspíš kýmkoliv, a když je na obrazovce, tak mi přijde, jako by ho kamery absolutně nezajímaly. On je prostě tou postavou, kterou ve filmu má být, doslova se do ní "vsákne", šlápne na plyn a do konce filmu jede bez zastávky. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Na britských filmech se mi často líbí, že ukazují běžné lidi z nižších vrstev, kteří to rozhodně nemají ve své zemi jednoduché. Jako velké plus beru to, že si z toho tvůrci jsou posléze schopní udělat slušnou srandu a celou záležitost divákovi vtipně podat. Ne, že bych se v tom vyžíval, ale vidět striptýz několika dělnických řízků je opravdu zážitek. 85% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Díky lacinému českému názvu jsem film celých 15 let ignorovala v domnění, že jde o nevkusné "Prcičky" s trochu dospělejším obsazením. A vida, ono je to veskrze příjemné sociální drama, které diváka sice nepřiměje ukazovat v bujarém řehotu plomby a mandle, ale úsměv na ksichtu roztáhne celkem spolehlivě. Za jednu z nejlepších považuju scénu, kdy dvojice kamarádů bádá nad způsobem sebevraždy třetího: "Měl by sis najít vysoký most." - "No jo, jako na bungee, ale bez bungee." - "Nesnáším výšky..." - "Tak by ses mohl utopit!" - "Když já neumím plavat..." Žádná zbytečná vata, žádný přemrštěný patos, žádná vulgarita, krásně vypointované hlášky a na film o striptýzu je to nečekaně cudné (naštěstí, žádného ze sympatických pánů herců jsem netoužila vidět úplně celého, vlastně jim oblečení dost svědčilo:-)). Zkrátka milé překvapení. 75% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (26)

  • Slávna scéna „Hot Stuff“, v ktorej postavy tancujú v rade v Jobcentre, mala byť pôvodne vystrihnutá z finálnej produkcie, pretože bola považovaná za „príliš nereálnu“. (Arsenal83)
  • Názov filmu, The Full Monty, je britský slangový výraz označujúci striptízové ​​predstavenie zahŕňajúce úplnú nahotu, najmä v podaní muža. Podľa scenáristu Simona Beaufoya to bolo pre vedúcich amerických štúdií mätúce, keďže nikto vo filme sa nevolá Monty. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Reklama

Reklama