Reklama

Reklama

Hrůza v Connecticutu 2: Duch Georgie

  • USA The Haunting in Connecticut 2: Ghosts of Georgia (více)
Trailer

VOD (1)

Mladá rodina se přestěhuje do historického domu v Georgii, aby se následně všichni její členové bolestně přesvědčili, že nejsou jeho jedinými obyvateli. Velmi záhy se ocitají uprostřed děsivého tajemství, svědčícího o přítomnosti zla, připraveného odstranit každého, kdo se mu připlete do cesty. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer

Recenze (154)

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Neuškodilo by míň zvukových efektů, celé mi to přišlo přeplácané. No ale za Ch. M. Murraye, happyend a docela dobrý příběh ***. Vůbec se mi na tom filmu nelíbí některé nudné pasáže, které tu jsou jenom proto aby zaplácly díru, nebo ty přehnaně akční a nelogické scény (SPOILER zapadnu do díry... no a co? nechám to bejt, ať si užijí i jiní.) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Padne slovo o přednostovi stanice, ale Vlastu Buriana tady nečekejte ani omylem. A zase se straší podle skutečných událostí, ale s prvním dílem, a podle mě lepším, to nemá zhola nic společného. Tentokrát rodinka Wyrickových se v létě roku 1993 nastěhuje do historického domu v Georgii, kde je nepříjemně obtěžována duchy zemřelých otroků, kteří ani po smrti nemají klid a do toho se malé holčičce zjevuje předchozí majitel domu a také jistý "vycpávač" a to nejen lesních zvířat. Kdo je hodný a kdo zlý, to záhy pochopíte. Následuje kolovrátek bezpočtu lekaček s triky, které jakoby skutečně vypadly z počátku devadesátých let minulého století. Režie inklinuje k televiznímu pojetí a jedná se ve srovnání s jinými horory o takřka běžný standard, kdy největším šokem je vyzvracený hmyz. Kolovrátek s přehršlí lekaček se ne a ne zastavit a tak vlastně ani nevzniklo žádné vzduchoprázdno, vzdor obehranosti a jednotvárnosti děje. Herci celkem povědomí a odehráli to v pohodě. V závěru film zabrnká na lyričtější notu, na autentické fotografii se představí rodinka Wyrickových jak vypadá dnes a dozvíme se, že tatínek už skonal. Kdo má rád televizní horůrky postavené na reálném základě s přihlouplými efekty i zápletkou, tak si jistě přijde na své. Nic extra nečekejte. Mé hodnocení: 50% ()

Reklama

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Jednička mě celkem bavila a tohle bylo přesně jak jsem čekal slabší ale zase né tolik jak by někdo mohl říct. Samozřejmě název je zavádějící jelikož s prvním dílem to nemá společný nic a navíc se to ani neodehrává v Connecticutu takže se film mohl klidně jmenovat pouze GHOSTS OF GEORGIA (jenže pak by nepřitáhl tolik lidí že :)). Scény s bubákama byly zpracovaný slušně, jen ten film s nima přeplácali takže nejenže je ve filmu hooodně málo posrávacích scén (na druhou stranu je plus že jich aspoň pár je) ale ještě k tomu vás zhruba v půlce začne srát přepínání kamerovejch filtrů pořád dokola. Celkovej dojem je slušnej, neni to žádnej Sinister nebo tak něco ale taky nic čeho by člověk litoval že viděl. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

No to byla opravdu doslova hrůza! Oproti jedničce posun o polovinu dolů. Docela dobrý potenciál s kterého se stalo nemastné béčko bez jiskry.. Herecké obsazení také žádný zázrak až na milou Abigail Spencer! Vsuvky duchařských vidin hodně odfláknuté! Pár scén tu bylo dobrých, holčička zmizí do kopky, hlavní bubák, nitě z krku sestry.. ale zbytek byl spíše k smíchu! 45% ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

O triedu slabšie ako kvalitná jednotka, ale vlastne som to aj čakal. Zápletka je veľmi podobná ako v prvej časti (rodinka, domček, duchovia, kostlivci atď.), akurát na inom mieste a s inými postavami, čo by až tak nevadilo, ale v tomto prípade si myslím, že platí, že menej je niekedy viac. Tie efekty, masky a duchárske scény boli síce spracované pekne, a duchov ukazovali omnoho častejšie, čiže dalo by sa povedať, že táto časť pôsobí omnoho akčnejším a svižnejším tempom, no atmosféra pokrivkáva, a to poriadne. Tento horor podľa mňa nevydesí, ani keby sa postavil na hlavu, pretože technicky je síce nakrútený na výbornú, ale to množstvo flashbackov, prehnane rýchly strih v akčnejších pasážach či neustále striedanie kamerových filtrov ma štvalo ako už dlho nič. Odporúčať to myslím môžem, pretože herci to nepokazili a nájde sa tu aj pár ľakačiek, ale oproti naozaj vydarenej jednotke je to pre mňa sklamanie, keďže duchárskym hororom fandím viac než dosť. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Keď je Heidi priviazaná na stôl, tak má bosé nohy. Keď ju mama vyslobodí a drží v náručí, tak má obuté červené topánky. (Nataniel73)
  • Příběh byl publikován také na Discovery Channel pod názvem A Haunting in Georgia a v knize „The Veil: Heidi Wyrick's Story“. (ARI50)
  • Heidi Wyrick (Emily Alyn Lind) je obdařena od svých 18 let darem vidět a komunikovat s dušemi mrtvých. Všechno začalo roku 1989, kdy se rodina přestěhovala do Ellerslie. (ARI50)

Reklama

Reklama