Reklama

Reklama

Hrůza v Connecticutu 2: Duch Georgie

  • USA The Haunting in Connecticut 2: Ghosts of Georgia (více)
Trailer

Mladá rodina se přestěhuje do historického domu v Georgii, aby se následně všichni její členové bolestně přesvědčili, že nejsou jeho jedinými obyvateli. Velmi záhy se ocitají uprostřed děsivého tajemství, svědčícího o přítomnosti zla, připraveného odstranit každého, kdo se mu připlete do cesty. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer

Recenze (154)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když chcete zažít něco hnusného, odstěhujete se na samotu, kde krvácely dějiny. Malá Heidi dokáže vidět mrtvé, což její teta považuje za dar, naopak její matka za prokletí, s nímž sama marně bojuje. Trochu mi to připomnělo Poltergeista, hlavně když se tam neustále motal pan Gordy, o němž nebylo dlouho jasné, na jaké straně vlastně stál. Více jak polovina je rodinné drama s neustálými záblesky z minulosti místa, kam se rodina nastěhovala. To neustále zjevování duchů bylo až monotónní a ubíjející, ale pak se naštěstí vše zlomilo. Nejlepší je poslední třetina, kdy film dostal atmosféru a spád. Občas se objevil pěkný surrealistický obraz, na příklad teta Joyce a jehla s nití preparátora. Po úděsné jedničce jsem byl nakonec příjemně překvapen. Snad jen omšelé konstatování - podle skutečnosti - mě vždy lehce nadzvedne ze židle.... ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Sice se v tomhle fláku pořád něco děje, ale celkově to působí vetchým a nikam směřujícím dojmem. Paranormální schopnosti jsou už jen uhnilou třešničkou na okoralém dortu. Casting je ale celkem sympatickej. Jinak to v dnešní době funguje snad jen na co nejméně náročné diváky hororu. Na mě už bohužel ne. 2* ()

Reklama

Tereszka33 

všechny recenze uživatele

Pfff co na to říct. Pokud to mělo být děsivé, nebylo, pokud to mělo vypadat přesvědčivě, nevypadalo, pokud jsem se u toho měla cítit napjatě, necítila. Posledních 10 minut se mí líbilo, jinak nuda, nuda a zase nuda. A ten přehnaně happy endový konec, kde jsou najednou všichni sluníčkoví, až skoro potřebujete podat papírový kapesníček. Mě to prostě nesedlo. ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo úplne iné ako prvá časť čo beriem ako malé bezvýznamné plus. Čakal som zdĺhavú nudu s niekoľkými ľakacími scénami, ale kupodivu scenár je celkom zaujímavý už od začiatku a prakticky neustále sa niečo deje, takže film nemá kedy nudiť. Po vizuálnej stránke je to celkom fajn, efekty sú slušné a atmosféru to má tiež. Stále však ide o priemerný horor, ktorý Vás až tak nevydesí. Film stál okolo 9 mil. $ čo nieje málo na podobné filmy a keď si porovnám niekoľko oveľa lacnejších, originálnejších hororov výsledný efekt, alebo skôr chyba bude asi niekde inde. 50% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nemá to nic společnýho s příběhem prvního dílu, ba co víc, nemá to nic společného s Connecticutem jako takovým. Jasně, pokračování značky je pokračování značky, ale to by byl opravdu takový problém, aby sequel pojmenovali jednoduše - The Haunting in Georgia (původně se to tak jmenovat mělo)? V tomhle stylu by pak mohli vesele pokračovat u dalších 48 dílů. Je to prkotina, ale svým způsobem mě tahle nelogika strašně vytáčí. Povídky z Čech 2: Co se stalo v Belgii. OMG. /// No, ale k věci. Líbilo se mi to tak zhruba na hranici dvou a tří hvězdiček, ale protože o třídu lepšímu prvnímu dílu jsem svého času dal jen silnější trojku, musím sáhnout k nižšímu hodnocení. Režisér je celkem snaživý, řemeslně film obstojí, člověk se nenudí. Možná je té snahy o strašení až příliš, neustálé ukazování duchů (kteří tu sami o sobě nijak děsiví nejsou) se v souvislosti s mikroflashbacky a střídáním barevných filtrů po pár desítkách minut zají a po dalších pár desítkách minut začne otravovat. Ale kecal bych, kdybych říkal, že to vůbec nefunguje. Sem tam funguje. Nejzásadnější výtkou ovšem je, že je to celé dosti hloupé. A zcela neoriginální (a to nechci žádný zázraky, stačilo by mi něco podobně nápaditýho jako ta "ektoplazma" z jedničky). Škoda, stačilo málo a byl bych vyloženě příjemně překvapenej. Čekal jsem to mnohem horší. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Příběh je založen na skutečné události rodiny Wyrick z Ellerslie, Georgia. (ARI50)
  • Heidi Wyrick (Emily Alyn Lind) je obdařena od svých 18 let darem vidět a komunikovat s dušemi mrtvých. Všechno začalo roku 1989, kdy se rodina přestěhovala do Ellerslie. (ARI50)
  • Chad Michael Murray řekl v rozhovoru, že pro roli se rozhodl z důvodu, že je založen na skutečné události a že si muže zahrát strážnika, který má manželku a dceru, že nikdy nehrál na tak vysoké úrovni. (ARI50)

Reklama

Reklama