Reklama

Reklama

Kličko

  • Německo Klitschko (více)

Obsahy(1)

Podívejte se na detailní portrét dvou výjimečných sportovců, ale především bratrů, Vitalije a Vladimíra Kličkových. Sledujte jejich osudy a kariéru během dětství na socialistické Ukrajině, v dobách jejich tvrdých boxerských začátků i ve chvílích, kdy se z nich staly mezinárodní sportovní legendy. Prožijte s nimi úspěchy i dílčí nezdary, zlá období i triumfální návraty, stejně jako jejich vzájemné konflikty. Příběh bratrů – boxerů upoutá a inspiruje sportovní fanoušky i ty, kteří dosud nikdy nespatřili ring. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (179)

Rominator 

všechny recenze uživatele

I po zhlédnutí dokumentu si budu bratry Vitaliho (nar. 19. července 1971) a Wladimira (nar. 25. března 1976) plést, ale asi určitě v tom nebudu sám. Jejich otec Wladimir Klitschko (1947–2011) se podílel jako pilot na likvidaci havárie v Černobylu a byl ozářen, ale později podstoupil úspěšnou operaci v Německu. Pokoj dospívajících bratrů zdobily plakáty akčních hrdinů Arnolda Schwarzeneggera a Chucka Norrise, kterým se chtěli podobat. Bratři při boxování používají každý zcela odlišný styl a díky němu je lze v ringu rozpoznat. Vitali Klitschko začínal kickboxem a stal se šampionem na Ukrajině a poté celého Sovětského svazu. Při boxování se vůbec nekryje a spoléhá na své reflexy a soupeřovým úderům se vyhýbá. V zápase s Lennoxem v roce 2003 utržil nepěknou ránu nad okem a zápas musel být doktorem ukončen, protože mohl přijít o oko. Mladší bratr Wladimir Klitschko boxuje klasicky a údery blokuje a box přirovnává k šachům. Jako amatér vyhrál v roce 1996 v Atlantě olympijské zlato a má silnou levačku. Dokument nabídne dostatek informací z ringu a soukromí a má šanci zaujmout i publikum, které se o box nezajímá. ()

Pesosek 

všechny recenze uživatele

Kvalitně odvedená dokumentární práce o bratrech Klitschkových. Mapuje jejich život od narození, přes boxerské počátky až do současnosti. Dokument ukazuje jejich povahy, názory, sportovní a životní úspěchy i nezdary. Tak trošku glorifikuje duo bratrů, avšak po shlédnutí k nim musíte cítit určitý respekt. Od teď si už oba bratry nebudu plést. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Rešpekt a pokora! Slová, ktoré vyjadrujú môj obdiv k filmu, o ktorom som mal predstavu, že sa bude niesť v duchu glorifikácie týchto slávnych bratov. Mýlil som sa, je to ukážkový dokument, ktorý treba vidieť! Tie dve slová zároveň znejú ako motto, či životná filozofia týchto výnimočných osobností. Odteraz sa už na ich zápasy pozerám z úplne inej perspektívy a úprimne im držím palce vo všetkých sférach života. 90%. ()

showxman 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky boxu a konkrétně Vitalije a Wladimira je tento film naprostou povinností. Pomalu rozkrývá pozadí jejich životů, soukromí rodinného života i zákulisí sportu a je koncipován jako nevšední pohled na tuto bratrskou dvojici, jenž opanovala profi-ring. Za největší přednost považuji to, že se film nesnaží tuto fenomenální dvojici nijak glorifikovat, ale odhaluje i jejich slabé stránky a pády. ()

jasse 

všechny recenze uživatele

Jsem divačka boxem absolutně nedotčená, ale podívat se na tenhle dokument mě přiměla skutečnost, že jeden z bratří Kličkových Vladimír před pár dny opět obhájil svůj titul v souboji s Pianetou. Dokument se mi moc líbil, o co v boxu vlastně jde, mi bylo jasně vysvětleno hned v úvodních minutách slovy rozhodčího před jedním zápasem. Pak už jsem jen sledovala osudy jedné rodiny z Ukrajiny a především sportovní příběh obou bratří Kličkových...I přes poměrně dlouhou stopáž jsem se nenudila a dozvěděla jsem se opět něco nového (především se mi moc líbilo, jak tihle bráchové odhalili a posléze vykopali toho kreténa Dona Kinga). - Když se ještě vrátím k tomu poslednímu zápasu Vladimíra s Pianetou, všimla jsem si, že ihned po závěru vytáhla Vitalijova manželka mobil a někomu volala. Ještě jsem si říkala, panebože, komu tak nutně potřebuje v takové chvíli telefonovat...dneska už to vím. Mamince Kličkové... :) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Pracovným názvom filmu bolo označenie Klitschko: Inside the Ropes. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama