Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Dobrodružný

Recenze (128)

plakát

Pařba na třetí (2013) 

Po vydařené jedničce, slabší dvojka a ještě slabší trojka. Dá se na to podívat, ale zdaleka to není tak vtipné jako předešlé dva díly. Z jednoho nápadu se holt nedá žít navěky.

plakát

Vítejte v džungli (2003) 

Taková klasická americká akční blbost. Občas je to i celkem zábavné, místy až neuvěřitelně přehnané. Hvězda navíc za Dwayna Johnsona.

plakát

Půlnoční expres (1978) 

Film mě mile překvapil, opravdu kvalitní vězeňské drama. Škoda jen, že už nenatočili i útěk přes hory do Řecka.

plakát

Laponská odysea (2010) 

Laponský road trip. Jednoduchá zápletka, vcelku vtipné, zajímavé prostředí… zima, sníh, polární tma, alkohol, blondýny, lehce drsné, prostě typicky finské.

plakát

Tiché světlo (2007) 

Popravdě se na to nedá dívat. Kamera super, námět celkem zajímavý… Ale proč to má 131 minut, šíleně natáhnuté scény se měly prostříhat na 40-50min a dalo by se na to dívat. Takhle to bylo napínavé jak guma na teplácích a 9x jsem u toho usnul…

plakát

Zrození šampióna (2009) 

Až moc přeslazené, moc černé, moc kýčovité, moc nepřesvědčivé…

plakát

DO-RE-MI (1998) (pořad) odpad!

Tohle je vrchol lidské demence, nevkusu, trapnosti. Zajímalo by mě, kde ty lidi berou? Nevěřil bych, že je možné najít takové množství kreténů. Nelze upřít snahu pobavit, šokovat, avšak jinak než autoři původně asi zamýšleli. Kdyby se hodnotila trapnost, tak je to jistých 5*.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Opravdu silný filmový zážitek, kdy se režisérskému triu podařilo zvládnout toto epické drama, nabité hollywoodskými hvězdami. Všech šest příběhů se do sebe vcelku ladně proplétá, divák se v nich neztrácí. I přes různorodost těchto příběhů působí snímek naprosto celistvě a svižně. Využití herců pro role ve více příbězích je něco ne úplně obvyklého, ale zde je vcelku logické, vzhledem k principu reinkarnace, kterou se film zabývá. Pěkné vizuální efekty, vkusný hudební doprovod, zvučné herecké obsazení a již mnohokrát zmiňované masky, kdy jsem herce v některých rolích absolutně nepoznal.

plakát

Ve stínu Měsíce (2006) 

Vynikající, autentický dokument zachycující jeden z největších úspěchů v novodobé lidské historii, jež dokázala sjednotit, alespoň na chvíli, celé lidstvo. Doba, kdy slovo chlapa mělo váhu. Když americký prezident Kennedy řekl, že do konce desetiletí budou Američané chodit po Měsíci, tak Američani po tom Měsíci skutečně chodili. Dnes už od prezidentů (a nejen jich) slýcháme jen spoustu planých slibů. Škoda, že jsme nedokázali na tyto úspěchy navázat a odsunuli jsme kosmický program na vedlejší kolej…

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Konečně jsme se dočkali tolik kýženého návratu do Středozemě. Oproti původní trilogii Pán prstenů, je Hobit poněkud pomalejší a působí více infantilním dojmem, ono takový drak Šmak se asi nevyrovná Sauronovi, i když to je dáno již samotnou knižní předlohou, jež původně vznikla jako kniha pro dětské čtenáře. Určitě by snímku slušelo zeštíhlení stopáže, jelikož občas působí film velmi utahaně a jaksi uměle poslepovaný. Asi měl Peter Jackson zůstat jen u původních dvou snímků, přece jenom 200stránková knížka je na tři tříhodinové filmy přece jenom málo a připadá mi to spíš jako komerční tah k vyšším ziskům, jež však uškodí kvalitě. Ale nechme se překvapit, jak budou vypadat ony dvě pokračování. Avšak stejně jako původní trilogie vyniká film vizuálními efekty, jak nádhernými záběry novozélandské přírody, tak i bravurními akčními scénami, kvalitním hereckým obsazením, především bych vyzdvihnul výkon Martina Freemana. Vcelku příjemný hudební doprovod. Jednoznačně pěkný snímek, i když k tomu pomyslnému vrcholu hodně věcí schází. Jako fanoušek Tolkiena, jsem však nesmírně rád, za každý čas strávený v tomto kouzelném světě a už se nesmírně těším na druhý díl.