Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Dobrodružný

Obsahy (4)

Kolumbijská věznice

Kolumbijská věznice (2005) (TV film)

Dokumentaristé se vydávají do věznice La Modelo v Bogotě, kterou kolumbijské úřady označují za "modelovou". Ve skutečnosti ji však ovládají spíš vězni než dozorci. Ve vězení s kapacitou 2400 míst je 5000 vězňů, na které dohlíží maximálně 150 pracovníků vězeňské služby. V zařízení, kde vládne násilí a drogy, bylo v loňském roce zabito 162 chovanců. Věznici ovládají tři skupiny zločinců: členové partyzánského hnutí, polovojenské síly a kokainoví překupníci. Rozdělili vězení na tři různá teritoria a každá skupina má vlastní bezpečnostní jednotky, které brání své území.

Toulky po Marsu

Toulky po Marsu (2006)

Již od pradávna se zraky lidstva upírají směrem k rudé planetě. Dnes je na první pohled vyprahlá a pustá, avšak existuje předpoklad, že tomu tak nebylo vždy. Před třemi až čtyřmi miliardami let se zde na povrchu mohla vyskytovat voda a s tím ruku v ruce i podmínky vhodné pro život. Vesmírná agentura NASA se proto rozhodla vyslat na Mars dva moduly – Spirit a Oportunity, jež mají za úkol zjistit, zda se zde skutečně tyto příhodné podmínky vyskytovaly. Dokument sleduje tento obdivuhodný projekt od počátečního vývoje vozítek přes jejich sedmiměsíční putování vesmírem, až po samotnou misi na Marsu.

Crossing the Line

Crossing the Line (2006)

Dokument o vojákovi, který zběhl přes nejstřeženější hranici na světě. Na tom by nebylo nic až tak divného, kdyby se nejednalo o amerického vojáka a onou zemí by nebyla komunistická Severní Korea. Tento voják, James Dresnok, se stal jediným rodilým Američanem, jenž oficiálně žije v Severní Koreji. A nežije se mu zde špatně. Jako nástroj propagandy se stal hvězdou komunistických filmů, vyučoval na univerzitě v Pchjongjangu. Nakonec se zde oženil a má tři syny. Tohle vše je skutečný kuriózní příběh, jehož svědectví nám přináší dokument BBC.

Plačící louka

Plačící louka (2004)

Na pozadí vztahu muže a ženy film sleduje osud Řecka ke konci občanské války, která zemi zasáhla bezprostředně po druhé světové válce.

Reklama