Reklama

Reklama

Hlavním hrdinou tohoto filmu, inspirovaného skutečnou událostí, je sedmnáctiletý kluk z ulice. Michael byl jako malý odebrán své drogově závislé matce a poté vystřídal několik pěstounských rodin. Přežívá odkázaný sám na sebe, prakticky bez domova, když si ho na ulici všimne Leigh Anne Tuohyová. Dozvídá se, že chlapec je jedním ze spolužáků její dcery. Pozve ho, aby zůstal v jejich domě na noc, protože venku je třeskutá zima a on je oblečený jen v šortkách a tričku. Co začalo jako gesto milosrdenství, se změní v něco víc, když se Michael přes rozdíly v jejich původu stává součástí rodiny. Leigh Anne naráží na nepochopení u svých bohatých kamarádek. Michael musí v novém prostředí překonávat naprosto odlišné problémy, než které řešil dříve. Rodina se mu snaží pomoci, aby naplno rozvinul svůj potenciál, a to jak na fotbalovém hřišti, tak i mimo něj. S jejich pomocí a díky trenérům a učitelům může naplno využít svůj talent a stát se skvělým hráčem amerického fotbalu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (954)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tenkrát nikdo nevěřil, že by vesměs nenáviděná Sandra Bullock mohla natočit dobrý film. Co více, že by dokázala natočit skvělý film, navíc ověnčený oscary. Ovšem stalo se. Sandra totiž velice chytře vsadila na projekt, který alespoň s trošku schopným režisérským vedením zkrátka nemůže zklamat a jako bonus dokáže řadů diváků dojmout. Měl jsem trošičku problém s tím, že jde Blind side až moc přímočaře za tím dojemným vyvrcholením a leckeré reálie byly pozměněny ve prospěch filmu, čímž z toho scénárista a režisér v jedné osobě skoro vytvořil červenou knihovnu. Každému musí být jasné, že život se nedrží zaběhlých hollywoodských klišé a některé situace byly až příliš přehnané. Přes to všechno jsem si řekl, že je to až překvapivě hodně dobře natočené a Quinton Aaron naprosto fenomenální volba, že jsem v konečném důsledku nakonec tu pátou hvězdu přihodil...82% ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

Ani po dvou hodinách mi nedošlo, jestli koukám na životopisný filmek o jednom fotbalistovi, nebo na reklamní spot na ideální americkou rodinku jako vystřiženou ze zásilkového katalogu o ideálech (jež najdeš jen v zámoří), který vám doručí do vašich domovů s cukříkem a příjemnou (a podmanivou, of course!) můzičkou. // Věřím tomu, že tenhle "americký sen" se vyplnil, ale tahle forma zpracování mi přijde téměř neúnosná. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Dosti typický a prakticky nepřekvapivý hollywoodský slaďáček, který je ovšem, na rozdíl od svých mnoha předchozích variací, schopen do diváka skutečně zatnout své mainstreamové drápky soucitu, slziček i štěstí a udělat z něj blbečka v tom nejlepším slova smyslu. Člověk se jen nesmí vzpírat, chce to vhodnou "I need a proper hug" náladu a pak tento film muže, i navzdory všem svým klišé, skutečně oslovit a pohladit... Navíc jsem se zde doslova zamiloval do Sandry Bullock, její svěže napsaná postava a excelentní herecká performance mě pobavila, rozesmála, uhranula, stejně jako vzbudila ve mě respekt... 8/10 ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Carter Burwell: 1. To Protect His Blind Side ,2. Cello Song ,3. All Things Are Possible / Your Father ,4. Osmosis ,5. Hang Of It ,6. Unsquare Dance ,7. Eviction ,8. Summer Training ,9. Moms ,10. Thank Me Later ,11. Part Of The Family ,12. The First Game ,13. Gridiron Machine ,14. Inspired Play ,15. Taming Lions ,16. The Art Of Recruiting ,17. The Light Brigade ,18. Michael Graduates ,19. It's Your Life ,20. My Son Michael ,21. Goin' Up The Country ,22. Chances, ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tenhle pohled jsem viděl už mockrát. Bude po jejím." Tak to máme s panem Tuohym společné - jsme nezpochybnitelnými vládci domácnosti a to až do okamžiku, kdy se ženy vrátí domů. A když se rozhodnou změnit postavení sedačky, přepnout televizní kanál nebo adoptovat několikatunového černocha, tak bude po jejich. Takže se doma najednou může objevit Michael, který je hrdým vlastníkem IQ 80 a 98% ochranných instinktů, což z něj může udělat i hráče NFL? Já s tím tedy souhlasím, protože americký fotbal považuju za zábavu velkých a silných debilů a v tom příběh nemá slabinu. Další jeho výhodou je skutečnost, že na dramatickou strunu brnká velmi umírněně a vyvažuje ji lehkým humorem. Svět je tedy v rovnováze, Michael na hřišti a mně snad ukápne jedna upřímná slza dojetí. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (23)

  • Shodou okolností se křestní jméno dcery hlavní hrdinky Collins shoduje s přijmením její představitelky Lily Collins. (=woody=)
  • Michael Oher získal v sezóne 2012 Vince Lombardi Trophy (udeľovaný víťazovi NFL) s Baltimore Ravens. Tí ho v roku 2009 draftovali v 1. kole ako svoj 1. výber. Po získaní Super Bowlu sa upísal Tennessee Titans (takže za rodinou nenávidené Tennessee nakoniec predsa len hral, aj keď šlo o tím profesionálnej ligy). (marlon)

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama