Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podle skutečné události vznikl příběh o fanouškovi amerického fotbalu jménem Vince Papale, kterého hraje Mark Wahlberg. Ten se nerozhodne pro nic menšího než splnit si životní sen – stát se hráčem Národní fotbalové ligy. Stane se nejstarším zelenáčem v dějinách amerického fotbalu a brzy i miláčkem diváků a nakonec sportovní legendou. Role jako vystřižená pro hollywoodskou hvězdu formátu Marka Wahlberga (Loupež po italsku, Skrytá identita), jemuž zdárně sekunduje Greg Kinnear (Malá Miss Sunshine). Prostředí jednoho z nejtvrdších a nejnáročnějších sportů poskytuje příležitost pro napínavou podívanou, ale také řadu komediálních situací. Bonusy potom představují skutečný příběh Vince Papaleho a osobní komentáře této živé legendy světového sportu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tým potřebuje hráče a ne třicetiletého barmana." Mám rád skutečné pohádky. Tahle byla o tom, kterak si pouliční hráč Vince Papale zasloužil dres Philadelphia Eagles a poněkud vychytrale mne lákala na víc, než nakonec skromně poskytla. Paradoxně mě víc než boj outsidera o dres Orlů pobavilo zjištění, že kosti praskají i když si jdete s kamarády zaházet šiškou na parkovišti. Masovou oblibu tohoto sportu jsem však nucen považovat za smyslově neuchopitelnou realitu či úchylný fórek mimozemšťanů z Oblasti 51 na účet hamburgery živeného národa. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Nenacházím slov k tomu, jak tento film byl reálný, smutný, zábavný a přitom tak perfektní. Jedná se o jedno z nejlepších sportovních dramat, ve kterém to není typicky - hl. hrdina = nejlepší ze všech. Takže nečekejte, že Mark bude od začátku všechny porážet, to vůbec. Budete sledovat část jeho života, jak se postupně vypracovává, a získává místo v týmu. Ohledně Marka - hraje perfektně! Skvělé sportovní drama, hodnocení nechápu. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Prostředí 8/10/// +Mark Wahlberg, příběh, závěr -pomalejší rozjezd, mohl být i dramatičtější/// Sportovní filmy moc nevyhledávám (viz. letošní Moneyball) ale na tento jsem byl výjimečně už dost dlouho zvědavý. Je hodně podobný filmu Invicus: Neporažený, který se ještě více zabývá historií. Tento se víc soustředí na příběh hlavní postavy a popravdě i díky hlavnímu představiteli mě film vtáhl. Finále pak opět stojí za to vidět, závěr se povedl./// Celkem 74%/// ()

Mičl 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy z dílen Walta Disneyho (už od dob kdy sem se plavil na Kačerech). Autentické sportovní drama opravdu slušně natočené, zajímavá kamera, která realisticky vykresluje fotbalové zápasy ať už ty ze zablácených plácků, či ty ze slavných stadionů. Příjemný výkon sympatického Marka Wahlberga, který se na roli vcelku hodí a rozhodně chytat umí. Jestli příběh Vince Papaleho není americký sen tak pak už nevím:) ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Moc se mi do filmu nechtělo, nemám rád ani Marka Wahlberga (opět k ničemu jako vždy) ani Grega Kinneara (ten ušel) a americkej fotbal je podle mě bezduchá hra pro burany. A on to je kupodivu docela pěknej film. Sice je to pohádka (ovšem pozor, natočená podle skutečných událostí), ale nenudí a nemá hluchých míst. Škoda jen toho topornýho Wahlberga... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (18)

  • Při hře proti Giants, když utíká Mark Wahlberg, srazí ho ostře jeden z protihráčů. Ve skutečnosti jde o fotbalistu u nedaleké univerzity v Delaware a měl ho, podle pokynů, pouze kontaktovat, ne srazit. Hráč/herec byl vykázán z natáčení, ale scéna ve filmu zůstala. (don corleone)
  • Vince Papale hrál americký fotbal na univerzitě a to jenom rok a měl za sebou jen krátké působení v konkurenční lize WFL. Na přípravném kempu pro hráče bez smlouvy však překvapivě uspěl. Následně hrál za Eagles celkem tři sezóny a v NFL nikdy nezaznamenal touchdown. Jeho kariéru pak v roce 1979 ukončilo zranění ramene. (Pedro Morales)
  • Vince Papala prodělal krátce před natáčením filmu úspěšný boj s rakovinou tlustého střeva. Přestože jistě nebyl 100% fit, nezabránilo mu to v tom, aby se účastnil každodenního natáčení jako asistent. (Posheidon)

Reklama

Reklama