Reklama

Reklama

VOD (1)

Americký fotbal vás srazí k zemi a pak od vás očekává, že se znovu postavíte na nohy.Univerzitu Marshall a celé městečko Huntington srazí k zemi obyčejný život mnohem hůř. Právě v tom okamžiku se objeví Jack Lengyel a přijme práci, o kterou nikdo nestál: sestavit nový marshallský fotbalový tým jen několik měsíců po leteckém neštěstí, při kterém zahynuli všichni univerzitní hráči. Matthew McConaughey jako energetický trenér nezkušených hráčů, jejichž naděje na vítězství je mizivá. Ale všichni chtějí vyhrát. Napětí a inspirace v příběhu o sportu i uzdravování, natočeném podle skutečné události. Čas běží dokud rozhodčí nezapíská. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

Phietros 

všechny recenze uživatele

Vydařené dílo inspirované skutečnými událostmi, které mohlo být o něco lepší, ale rozhodně ničím nenudí.. Po neštastné nehodě letadla, při kterém zemře tým zelených ragbistů, přichází spousty lidí o své blízké a národ o svůj tým. S týmu zbyli jen 3 sportovci, kteří se nechtějí vzdát a chtějí tým znovu poskládat. Ujímá se jich trenér Jack, který práci přijme a snaží se s pomocí Foxe(asistenta) nazbírat lidi, což se jim nedaří. Po svolení, aby mohli přijmout i prváky a nezkušené hráče, sestaví zbrusu nový tým, který ale stojí na nezkušených hráčích. První zápas prohrajou a i další, ale nevzdávají to až do samého konce. Nakonec se přeci vítěztví dočkají, které budou doprovázet ohromné oslavy lidí! Podle skutečných fakt pak skoro 20let nevyhráli a pak vstali z mrtvých a vyhráli několik vítěztví, pohárů a titulů... ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Športové/motivačné filmy môžem, ale toto ma peknú chvíľu dosť obchádzalo. V úvode na nás McG páli jednu patetickú scénu za druhou, ale potom sa film našťastie ukľudní. Hoci má ďaleko do mojich obľúbencov, tu musím poznamenať, že McConaughey doslova drží film nad vodou. Žiadny oscarový výkon, ale získal si moje sympatie. Také skrz naskrz priemerné tri, čo je aj celkom škoda. Keď si zvážim tému a plejádu veľmi schopných hercov, ktorí vo filme sú - mohol z toho McG či scenáristi vyťažiť omnoho viac. Potenciál určite bol. Minimálne mi chýbal ten pocit, že tímu držím palce, ktorý je pre tieto filmy kľúčový. Remember the Titans mi šmakujú viac. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Schematický sportovní vývar, který na jedné straně přetéká patosem a umělými emocemi a na druhé postrádá dobře napsané postavy, tempo i herecké výkony (McConaugheyho a Foxe zabít!). Když se pronášel už asi osmý srdceryvný proslov, zvolávalo se obligátní "We are Marshall" a McG vykrádal další a další žánrové souputníky, měl jsem co dělat, abych si facepalmem neomlátil čelo a zároveň si neroztrhnul bránici. Úděsné a ke všemu i smrtelně nudné! ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Velice sympatický film. Bláznivé způsoby McConaugheya jako nového trenéra Marshalls, které pomáhají celému městečku se postavit znovu na nohy po tragickém incidentu. Jako asistenta Foxe (Jacka z lostů) uvidíme v smutnější roli, která se nemůže vypořádat s katastrofou, a cokoliv se děje ve městě to spojuje se vzpomínkami, které následovali před havárií. Je úplně věrohodný jako všichni ostatní, děkan, president Dedmon, Annie Cantrell jako snoubenka jeho syna, stejně tak i pozůstalí 4 hráči. A konec konců, nejtěžší zkouškou je pro ně postavit se znova a znova na hřiště, dokaď nezačnou vyhrávat a tím dát hold všem pozůstalím i mrtvým z týmu a fans marshalls. Nejde tu jen o vítězství. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Mám tento typ filmů skutečně rád.Mám rád i americký fotbal.Nevadí mi ani,když filmaři občas až příliš často tlačí na pilu s ohledem na to vzbudit co nejslzopůdnější emoce.To ostatně k sportovním filmům i patří.Mám rád filmy,které oslavují hrdiny,lidi,kteří skutečně něco dokázali.Návrat na vrchol toto všechno má.Měl i režiséra,který mě už několikrát přesvědčil,že spád a dynamiku děje má v krvi.A zde nastává problém.McG chtěl zřejmě vytvořit něco jiného než co mu jde nejlíp,a tak spád a dynamiku nechal doma.A tak se z We are Marshall stala dlouhatánsky nudná podívaná.Přestože měl Návrat na vrchol vše,co podobný snímek potřebuje aby bavil,zaujal a především tedy i uspěl,přesto to nedokázal.Snímku totálně chyběl drive.McG sice dokázal dát do filmu mnoho,ale nedokázal tomu dát vůbec šťávu a energii.A tak místo oslavného snímku o zrození týmu vznikla uspávající podívaná stejně jako výraz Mattheew Foxe.Co ovšem nesvědčilo snímku ze všeho nejvíc byl Matthew McConaughey.Nevím,zda-li jeho postava měla být záměrně tak šílená a výkon tohoto jinak dobrého herce tak třeskutý,ale mě zkrátka tato hlavní postava neuvěřitelně celý film štvala.Alespoň tedy že to chvílemi vyrovnávala překrásná sexy Kate Mara.Návrat na vrchol je ale zkrátka slušným sportovním snímkem,který má sice zajímavý děj,plný emocí,slušných dialogů a scén,ale svou utahaností dokáže klidně i uspat.Škoda. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Jednalo se o charterový let, při kterém zahynulo 37 členů týmu, 8 členů trenérského personálu, 4 členové leteckého personálu, 1 zaměstanec letecké společnosti a dalších 25 významných lidí. 70 dětí ztratilo jednoho rodiče a 18 dětí navíc osiřelo. (sir-dave)
  • Otec zemřelého hráče Chrise Greffena (Ian McShane) si čte v kavárně knihu "Na západní frontě klid" od Remarquea. Když trenér Jack (Matthew McConaughey) povzbuzuje ředitele k návštěvě federace, píská melodii z filmu Hodný, zlý a ošklivý (1966). Na konci v titulcích je záběr na ceduli s nápisem: "Bůh dal, Bůh vzal." Jedná se o citaci z Bible, z Knihy Jób, první kapitola, verš dvacátý první. (Kuny27)
  • Film si odbil premiéru 12. decembra 2006 v Huntingtone, hollywoodska nasledovala o dva dni neskôr. V oboch prípadoch bol použitý zelený koberec namiesto tradičného červeného. Zelená je totiž farba tamojšej Marshall University. (misterz)

Reklama

Reklama