Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1965 Don Haskins dostává příležitost trénovat tým Texas Western. Ten ale za moc nestojí, a proto nabírá nové hráče. Šokující je, že se jedná o hochy černé pleti. Na prvním tréninku Haskins stanoví přísná pravidla. Na konci jeho tréninkového soustředění je v týmu 5 bílých a 7 černých hráčů. Tým čeká nelehká sezóna, protože rasová segregace je v lidech stále silně zakotvena. Přes všechny problémy se tým dostává na čtvrté místo celostátního žebříčku. Celková rozladěnost z rasových narážek mužstvo začíná narušovat a v zápase sezóny o první místo prohrávají. Trenér cítí, že ztrácejí jiskru a touhu po vítězství. A tak se jim snaží připomenout, proč jsou tady. Zabere to a tým se semkne. V sezoně končí s 23 vítězstvími a jedinou prohrou. Následně v play off postoupí do finále, kde se mají utkat s týmem bílých hráčů. Haskins se rozhodne riskovat a základní tým pro finále složí jen z hráčů černé pleti, kteří navzdory všemu vyhrají titul v turnaji NCAA. (TV Fanda)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

Jeand´Boa 

všechny recenze uživatele

Komu připadají sportovní dramata již ohraná, vypovídající stále o tom samém a jako přehnaný americký sen, toho to zkrátka nadchnout nemůže...Ostatní si ale přiznají, že se jedná většinou o příběhy inspirované skutečnými událostmi a že to tedy není pouhým snem - ono se to skutečně může povést a povedlo. A i když to je mnohdy až příliš sladké a neuvěřitelné, proč o tom nevyprávět? Odjakživa se psaly hrdinské eposy, apod. Je-li to záznamu hodné, není divu, že to někdo zaznamená...A tento film je zkrátka v rámci daného žánru dalším povedeným snímkem, který nemůžeme podhodnotit pouze na základě averze k dané škatulce. ()

answer 

všechny recenze uživatele

Koncepčně naprosto shodné jako Coach Carter, s tím rozdílem, že toto se opravdu stalo. Příběh je o to silnější, pokud si současný basketbal představím jako sport, kde dominují černí hráči. Při pohledu na barvu pleti největších hvězd světového basketbalu a jejich popularitu, by se chtělo jen těžko uvěřit, že je to teprve čtyřicet let starý příběh. ()

Reklama

BUD-SFIS 

všechny recenze uživatele

Filmy ze sportovniho prostredi jsou pro mne vzdy necim pritazlive a jeste k tomu se jedna o basket. Vyvazeny film o nejvetsim prelomu v basketbalove historii a zapojeni cernosskych hracu do hry. Zadne prehnane pouzkazovani na minulost a jak to meli cerny hraci tezke a na druhou stranu kvalitni sportovni zabery. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Rasizmus jak vyšitý, ale naruby. Nezdá se mi, že by to měl být ten nejlepší způsob, jak by to černí měli vracet bílým. Takovéto filmy jsou hodně kontroverzní a jen přilejvají další olej do ohně rasizmu. Navíc z těchto filmů mám pocit, že v USA je víc než 80 % obyvatel barevných. Snímek, až na zajímavé momenty z některých utkání, nic moc. A pokud jde o samotný námět, no comment. ()

Clavius 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film o sportu, který je pro mě nejlepším sportem na světě. Určitě tento film obsahuje spoustu klišé, ale určitě patří k těm lépším sportovním dramatům. Prvky rasismu se objevovaly ve všech druzích sportů (běloši nechcou hrat spolu s barevnýma), ale zde se mi zachycení vztahů mezi basketbalisty velice líbil. Ohledně zápasu ani nemluvně, místy jsem při sledování filmu fandil a někdy nadaval, ať ti kluci pořádně máknou :). 70% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Úloha vo filme bola ponúknutá aj hviezdnemu rozohrávačovi NBA Kirkovi Hinrichovi, ale musel ju odmietnuť kvôli prekrývaniu termínov. (erapo)
  • Josh Lucas pribral 20 kilogramov, aby mohol hrať trénera Haskinsa. (erapo)
  • Do úlohy trénera Dona Haskinsa bol pôvodne nominovaný Ben Affleck, ale odmietol ponuku, kvôli prekrývaniu termínov natáčaní. (erapo)

Reklama

Reklama