Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro každého, kdo někdy o něčem snil a měl odvahu něco pro svůj sen udělat, přichází skutečný životní příběh Roberta Radio Kennedyho. Prožijte s ním jeho změnu - z mladíka, kterému nikdo nerozuměl se stává trenér, bez kterého už se neobejdou. Spolu s hlavním trenérem Haroldem Jonesem Radio motivoval fotbalový tým stát se šampióny a město mu otevřelo své srdce. Skvělé herecké výkony oscarového Cuby Goodinga, Jr. (1997, Nejlepší herec ve vedlejší roli, JERRY MAGUIRE) a Eda Harrise (POLLOCK) vás rozesmějí, rozpláčou a potěší ve filmu o muži, který dokázal, že ta největší vítězství na světě se v životě opravdu stávají. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Ak je aspoň 10% podľa skutočnosti, klobúk dolu pred takým človekom s veľkým srdcom. Až doposiaľ som za vrchol stvárnenia postihnutého človeka považoval Dustina Hoffmana a jeho stvárnenie Rain mana. Teraz môžem smelo povedať, že Cuba to posunul o triedu vyššie. Myšlienka z filmu: "Mať niekoho rád, nie je nikdy hriech". .... ...... ... ..... .... ... .... .... ... . .... .... ... .... .... .... .. .. . Vtiahnutie do deja: ***** Realita: *** Dramtičnosť: ***** ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Radio je naprosto jasným filmem, který nelze ohodnotit jinak, než průměrem. Není tak špatný, abych šel na dvě hvězdičky, ale na druhou stranu na čtyři také nedosahuje. Sympatický sportovní příběh s postiženým hrdinou jasně ukazuje, že tenhle snímek chtěl zabodovat, bohužel je však příliš patetický a netěží ze sebe tolik, kolik by mohl. Radio mi byl sympatičtější, když jen chodil a mlčel, v tu chvíli, kdy začal mluvit jsem začal z filmu cítit zoufalství. Taktéž zrovna nepomohla scéna, kdy Robert pobíhá v dešti na stadionu a snaží se pomoci milovanému družstvu, protože byla jasným útokem na city, který prostě nevyšel podle plánu. Cuba Gooding roli retardovaného hrdiny ale moc nezvládl, v mnoha momentech přehrává, až je to trapné, naproti tomu byl slušný výkon Eda Harrise, ale kdo by čekal něco jiného? Michael Tollin jako režisér moc nezabodoval, je až příliš tuctový a nepouští se do žádných riskatních scén, se kterými by mohl diváka získat. Celkově se tak jedná, jak už jsem se zmínil o jasný průměr. 60% ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Boží!!! Smekám!!! Životopisné filmečky opravdu můžu, kor když jsou k nim doloženy nějaké autentické podklady! Viděl jsem stoprocentně nejlepší výkon Cuba Goodinga juniora, který mě určitě jako Radio zůstane v paměti uschován předlouho, dále představení Eda Harrise, tak to byl skvost číslo dvě! Neuvěřitelně mě film zasáhl (podobně jako příběh Temple Grandinové) a já mám zase o krásný zážitek navíc! Jo a k tomu autentickému momentu - závěr a pohled na skutečného, už padesátiletého Radia, byl opravdovou třešničkou na dortu! 90% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Tak ke mně dorazil kamion humanity a přiznám se, že kdyby ho neřídil extrémně charismatický Ed Harris, tak bych to patrně nedokoukal. Těch kýčovitých scén a sentimentálních smyčců bylo na mě zkrátka moc, ale na druhou stranu musím vyzdvihnout skvěle natočenou sportovní část snímku a vynikající závěrečné záběry na skutečného Radia. Jsem prostě rád za to, že se takto lidský příběh skutečně stal, i za to, že byl zfilmován, ale když to srovnám s výletem na Kokořín, tak raději budu zase šlapat než bych se znovu díval. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak velká pecka to rozhodně není, ale zase na druhou stranu je to příjemný film o postiženém člověku Radiu. Představitel tohoto hlavního hrdiny filmu Cuba Gooding Jr. hrál velmi dobře. Jsem spokojen i se zbytkem hereckého obsazení, třeba s hercem Ed Harris. Příběh je dobrej - mohl být lepší a celkově mě toho dost ve filmu ještě chybělo. Ale slušná jednohubka to je. Takže to hodnotím na 62% = *** ()

Galerie (57)

Zajímavosti (5)

  • Vo filme si zahral aj skutočný "Radio", James Robert Kennedy. (Cracker)
  • Ačkoliv Cuba Gooding Jr. ve filmu ztvárnil 17letého chlapce Radia, herci bylo v době natáčení již 35 let. (Nikitera)
  • Harold Jones, který ve snímku ztvárnil sám sebe, koupil Robertovi (Cuba Gooding Jr.) rádio k Vánocům. Děje se tak i ve skutečnosti, a to dokonce každé Vánoce. (forsberg)

Reklama

Reklama