Reklama

Reklama

Wu xia

  • Hongkong 武術 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Liu (Donnie Yen) je výrobcem papíru v období dynastie Qing a vede jednoduchý život s manželkou Ayu (Tang Wei) a jejich dvěma syny. Do jejich odlehlé vesnice přijde detektiv Xu (Takeshi Kaneshiro), který vyšetřuje smrt dvou banditů během loupeže. Xu rychle zjistí, že to nebyla obyčejná zpackaná loupež. Jeho houževnaté dotazy vynášejí na povrch temné tajemství Liuovy minulosti, která ohrožuje nejen jeho rodinu, ale i celou vesnici. (LordMovie)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (65)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Pěkné krimi-drama se skromnou a vytříbenou akcí. ~ Do vesnice přijíždí dva zloději a vrazi ukrást peníze z místního krámku. Jen projíždějí kolem a vesnice jen protla jejich cestu. Zabránit loupeži se rozhodne a pokusí mladý muž, jenž u vesnice žije a pracuje v papírně. Shodou náhod a neuvěřitelného štěstí se mu podaří oba kriminální živly zneškodnit a zabít. Věc přijede do vesnice vyšetřovat detektiv, který začne pomalu zjišťovat, že štěstí a náhody neexistují, jen psychologie a logika. Brány minulosti postav se tak znovu otevírají a vězte, že minulost je mrcha. ~ Vyšetřování i zjišťování pravdy, hudba, kamera, herci i ta akce, které zase není tak moc, tak akorát, všechno se mi tu líbilo, včetně důvodů a jednání postav. Jenom té moderní hudby mohlo být využito ve větší míře, k dění sedla perfektně, a naopak toho žvatlání v závěrečných titulcích mohlo být méně, jako že spíš žádné. Příjemné skoro dvě hodiny. ~ PS: Díky za titulky Lagardere ~~~ PS: Nečekejte od filmu hromadu bojových scén, tohle NENÍ akční bojový film! Krimi / Drama / špetka Akce. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Kdo dal víc, jak 3 hvězdy, tak buď přišel o rozum nebo je až moc velkým fanatikem těhle hopsajících a vřískajících asijských chujovin. Příběh je stejně nudný jako celý styl natáčení. Horory fajn, ty jim i jdou, ale tyhle bitkařský šarády, to už je omletá písnička a navíc, pěkně zatuchlá starobou. Několikavteřinové záběry na výrazy, pózy aj., to mě opravdu nebere....mít při filmu tak 20x potřebu se probudit z polospánku a prozívat ten zbytek, to je měřítko, kterým WU XIA hodnotím já. Neskutečně nudné, neskutečné zdlouhavé. Nebýt tý nasraný Číňanky, kterou nakonec odnese proud řeky, dal bych odpad! Neskutečná hovadina! Možná bych to rozdejchal tak před 15 lety ale dneska? Natočit film, kterej by byl stejně "zajímavej" i kdyby byl o polovinu kratší, tomu říkám umění...asi čínskému stylu kultury nerozumím, ale tenhle film tak jako tak nemám rád :-), je o ničem, naprostá ztráta téměř dvou hodin života.... ()

Reklama

strelenaL 

všechny recenze uživatele

Byla jsem překvapená... Překvapeně jsem koukala že k bojovým scénám přibylo i dostatečně napínavý námět ve kterém bych detektiva Xu přirovnala k čínskému Sherlocku Holmesovi. Pro mě byl právě detektiv Xu hlavním tahounem celého filmu. I přesto, že postava Liua dostala velký prostor co se týče bojových scén. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: We Distributions, Lark Films Distribution // Koniec filmu je síce pritiahnutý za vlasy, ale to je tak jediná vec, ktorú môžem skritizovať. Bojové scény sú zvládnuté elegantne, veď niet sa čomu diviť, keďže ide o Donnie Yena. Milo ma prekvapil dej filmu, ktorý bol možno jednoduchý, ale rozhodne bol zaujímavý. No a tiež nemôžem zabudnúť na prostredie, pretože bolo úžasné. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ta opozicnost na viacerych urovniach (zacina uz v samotnom castingu) je vo vysledku osviezujuca rovnako ako stylicsticky vyborne zvladnute formalne prevedenie, kde "o com" je synergicky zvyraznene audiovizualne hravym "ako". Male pomrknutie na stare wuxia filmy aj prostrednictvom epizodnych uloh pre Jimmyho Wanga a Karu Hui usmev na tvari vycari. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (3)

  • Snímek je přepracováním grafické novely "A History of Violence" z roku 1997 autorů Johna Wagnera a Vincenta Lockeho. (Conspi)
  • Akční režii na filmu dělal Donnie Yen. Kredit akční choreograf sdílí Yan Hua a Kenji Tanigaki. (Rominator)
  • O bojovou choreografii se postaral Donnie Yen, představitel Lia. (ČSFD)

Reklama

Reklama