Reklama

Reklama

Epizody(7)

Detektiv inspektor Jonah je povolán vyšetřit vraždu Harveyho Wrattena, šéfa jedné z největších zločineckých organizací. Na opačné straně barikády stojí Wrattenův společník, který hodlá riskovat vše, co má, kvůli poslednímu drogovému kšeftu. (HBO Europe)

Recenze (27)

ghatos 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pro třech dílech: Docela dost ukecaná městská postmoderní detektivka. Ne, že by to nebylo poutavé (ústřední zápletka), ale důraz, který se klade např. na hyperkorektní černobílé rasové párování (muž - žena) působí slizce. Slabší výprava a nezbytný pohled na rodiny, ve kterých je vždycky hlavní problém...to kazí dojem. 60%. ()

jfaba 

všechny recenze uživatele

Bohulibá činnost zajistit důchody... Opět skvělý Stephen Rea, jako v Honourable woman. Ale i další. Rafe Spall, Freddie Fox, ten byl taky příjemný, Robert Pugh, no zkrátka, jeden "klaďas" vedle druhého. Nejde někomu fandit, stejně to bude hajzl - od A do Zet. Skvělý příběh s "optimistickým koncem". Parádní seriálek! ()

Reklama

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Perfektní noir seriál z produkce britské BBC. Herci nemají chybu a režisér nezapře v několika scénách inspiraci Nolanem, dle mého mu tímto dokonce sklání poctu. Celý seriál se klaní šaržím typu Kmotr nebo Temný rytíř, ale zachovává si silnou individualitu. Tu jeden díl působí jako Bourne, tu jeden jako Tahle země není pro starý, tuhle cítíte Corleonova consiglieriho a tak dále, ale přitom je seriál pořád svůj a překvapuje co deset minut takovými zvraty, že vůbec nepřekvapí velmi silným a kvalitním a hodně netypickým závěrem. Jedna báseň, podívaná i na více shlédnutí a s prefektními herci v čele. Vřele doporučuji. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

BBC a Británie obecně v poslední době nabízí slušnou porci mimořádně kvalitních seriálů a minisérií. Shadow Line partu kvalitou rozhodně netrhá. Neo-noir jak má být s plejádou silných charakterů. Scénář se většinu času drží osvědčeného receptu, ze kterého těží maximum. Avšak ve chvílích kdy to nejméně čekáte jde Shadow Line buď o kus dál nebo odbočí na opačnou stranu než bývá zvykem. Většina děje se odehrává za bílého dne, bez kdovíjakých triků kamery či střihu, atmosféra je přesto temnější než u většiny konkurence. ()

Hydra Foy 

všechny recenze uživatele

Ani neviem presne povedať, čím ma tento seriál tak zaujal, či tradične skvelými britskými výkonmi alebo atmosférou alebo prácou so svetlom... Pokus o noirovú atmosféru bol očividný a v mojom prípade vzbudil nostalgicko-spokojný pocit. Atmosféra síce je väčšinu dielov pozvoľná, ale vždy sa objaví zvrat, ktorý prebudí zvedavosť. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama