Reklama

Reklama

Charlie musí zemřít

  • USA The Necessary Death of Charlie Countryman (více)
Trailer

Charlie Countryman žije v Chicagu. Zemřela mu matka a on se s její smrtí těžce vyrovnává. Ve snu se mu zjeví její duch.. Ptá se ho, jak má naložit se svým životem. Matčin duch mu řekne, aby se rozjel do Bukurešti, protože tak to bude správné. Charlie okamžitě nasedne do letadla a letí přes Atlantik. V letadle se seznámí s Victorem, starším mužem, který se vrací domů do Bukurešti a veze směšný klobouk jako dárek pro svou dceru. Cestou znenadání opustí tento svět a jeho duch Charlieho prosí, aby dárek odevzdal. Charlie mu to slíbí. Když se setká s Victorovou dcerou Gabi, krásnou hudebnicí, na první pohled se do ní zamiluje. Gabi má ale bývalého manžela, násilného gangstera Nigela, který si na ni dělá ještě stále nárok. Charlie ji hodlá ochránit, a tak vstoupí do halucinačního rumunského podsvětí, plného násilí a co je nejpodivnější - lásky. (TV JOJ)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (78)

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Vizuálně zajímavý kousek, který má dokonalou kulisu v podobě soundtracku od Mobyho. Hodně lidí se shoduje, že se na to hezky kouká a to je pravda. Herci jsou výborní! Shia LaBeouf dává své maximum, Evan Rachel Wood je celkem zajímavá, Til Schweiger má sedící roli, Rupert Grint potěší a Mads Mikkelsen má tolik charisma, že mu člověk skoro až musí fandit v tomto kousku. Scénář není kdovíjaký a nejedná o žádný převratný film. Nicméně, vidět se to dá a když by mi to přišlo pod ruku podruhé, tak se tomu také bránit nebudu. Pěkná podívaná. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film, do ktorého pritiahli kvalitných hercov, ktorým sa páčia rôzne filmové experimenty a pritiahli ich až do Bukurešti. Čo bolo cieľom filmu je ťažké odhadnúť, ale ak zámerom bolo odradiť ľudí od návštevy Rumunska, tak sa to podarilo. Príbeh balansuje na hranici spánku a narkotických vízií a zároveň romantiky. Shia LaBeouf zároveň potvrdil svoj imidž neokrôchanej hviezdy, ktorý sa kľudne predá aj charizmou spotených vlasov, pričom si v rámci natáčania aj reálne zadrogoval, čomu sa možno potešil viac než honoráru. ()

Reklama

Henk123 

všechny recenze uživatele

Film tak divnej, že i já si připadám normální, což není normální. Stále jsem si říkal, že jakej feťák tohle spáchal, protože to je fakt divný a prostě divný, asi Shia nebyl jedinej, kdo doopravdy dropnul acid kvůli tomuhle. Aspoň ten cast není tak špatnej a chvílema jsem fakt sympatizoval s postavou Dona Chichota, co tu Sam Witwicky vyprázdnil, to jeho nasazení za tím co chce. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době Shia zahrál. Překvapilo i obsazení, protože jsem o filmu předem takřka nic nevěděl a těch ksichtů se tam mihlo dost. Samozřejmě děj byl "patřičně cool", aby se mladé degeneraci zalíbil, ale dal se snést a ustát. Celek má dobře zakomponovanou hodící se hudbu, střih i obsaz odpovídá spíše hudebním videoklipm, ale pasuje to do sebe. Znovu už to vidět nemusím, ale překvapivě se to dalo. Taková snová free cool akční romance na tripu. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Nebudeme si nic nalhávat kdyby záporáka nehrál jako vždy skvělej Mads Mikkelsen (chjo proč nemůže mít člověk u oblíbených herců alespoň top 15) tak bych měl problém to dokoukat. Další má oblíbenkyně Aubrey Plaza dostane asi minutu prostoru a i když jsou tu i další známé tváře (Schweiger, Grint) tak moc prostoru ani oni nedostanou a tak většinu času sledujeme Witwickyho co se asi pohádal s Bumblebeem protože tady jezdí v trabantu kterej ani není jeho, vidí duchy a snaží se získat lásku Gabi, která hraje na violencelo a je manželkou zmíněného záporáka a vrahouna Madse, který nemá rád když mu někdo leze do zelí a slovo rozvod ve slovníku nemá. Když dodám, že pozooor SPOILER - hlavní hrdina se se svou láskou setká díky duchovi své mamky a duchovi hrdinčina otce - konec spoileru, tak si řeknete jedno jediné - WTF ??? Slušná ujetina, kterou opravdu zachraňuje jen Mads a pár scén ve kterých (překvapivě) z 99% je v záběru zrovna on nebo Schweiger. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Na krátkou chvíli, kdy se obsazený Shia LaBeouf vzdal své role, měl hlavní postavu ztvárnit Zac Efron. Po Shiově návratě o účast však opět přišel. (TammiLargo)
  • Evan Rachel Wood (Gabi Ibanescu) verejne zaútočila na MPAA (The Motion Picture Association of America) na Twitteri za to, že prinútila režiséra Fredrika Bonda odstrániť scénu z tohto filmu, kde jej postava dostáva orálny sex, aby film bol povolený aj pre mladšie publikum. Pomenovala to ako ďalší hanebný príklad cenzúry ženskej sexuality zo strany MPAA, zatiaľ čo organizácia v tomto filme povolila mnoho aktov grafického násilia bez toho, aby vyžadovala úpravy. (Arsenal83)
  • Shia LaBeouf si během natáčení doopravdy vzal LSD, aby byly scény natočeny reálněji. (TammiLargo)

Reklama

Reklama