Reklama

Reklama

Volte mě!

  • USA The Campaign (více)
Trailer 2

Bratři Mitchovi jsou zazobanými Američany, kteří uplatňují svou moc prostřednictvím ovládání lidí na důležitých místech. Když se kongresman Cam Brady dopustí veřejného faux pas před nadcházejícími volbami, rozhodnou se využít vzniklé situace a nasadit proti němu svého kandidáta, který jim má zajistit vliv nad oblastí Severní Karolíny. Jejich mužem je Marty Huggins - naivní ředitel místního turistického centra. Mezi oběma kandidáty se rozhoří těžký boj, ve kterém se na pravidla slušného chování nehledí. Brady brzy přijde o své postavení, volební příznivce i manželku s dětmi. Jeho syn se dokonce postaví na stranu protivníka, což ho dovede téměř k šílenství. A to nejhorší ho teprve čeká? (TV Nova)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (252)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell je odborník na hraní debilů a Zach Galifianakis mu zdatně sekunduje, a to i přes mojí prvotní nedůvěru (dosud jsem s ním viděl jen Pařby a tam mi dost vadil). Film je nacpaný nekorektním a surovým humorem, který není pro každého (viz. low rating 61%). Já naštěstí mezi suchary nepatřím a tudíž jsem si film o politické kampani dvou rivalů nadmíru užil. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Crazy kampaň plná ujetých gagů a infantilně-humorných hlášek mi docela sedla. Co mi však vadilo, byla disproporce co do absurdnosti mezi dvěma kandidáty. Zatímco Galimatiáš (či jak se ten řecký komik jmenuje) ztvárnil naivního, leč dobromyslného troubu rodinného typu, tak Ferrell vzal na sebe sexistické hovado, jehož popularita výrazně neutprí ani po sérii totálních průserů, kdy mlátí děti, psy, krade policejní auta a z huby mu lezou samé sračky, rasismus nevyjímaje. Tento nepoměr mi hodně vadil. Stejně tak absence konstruktivnějšího děje. Do dvou třetin filmu jsem totiž uvažoval i o čtyřech plackách, pak mě ale monotónnost servírovaných skečů začala přece jen trochu unavovat. Teda trochu víc. 60% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přemýšleli jste někdy nad neznámou silou, která dokáže Willu Ferrellovi přisuzovat hlavní role ve filmech, které stejně u diváků propadnou? Myslím že nebudu daleko od pravdy, když prozradím, že Will je jedním z nejhorším komediálních herců posledních asi 20 let. Člověk bez talentu, který vyznává ve skrze trapný, pitomý a uřvaný humor (tady by se trošku nabízela podobnost s naším Petrem Novotným). A přesto se vždy rád kouknu na další Ferrellův pokus, který sice skončí krachem, ale z nějakého zvrhlého důvodu mě bude zajímat i další jeho film. Škoda že ve filmu není obsaženo více humoru, myslím že to nebyl nesplnitelný úkol. Poslední půlhodinka už si jen tak dojíždí. Začátek volební kampaně bavící potenciál rozhodně měl. 55% ()

Jordan odpad!

všechny recenze uživatele

ferrella som nikdy veľmi nemal rád, výnimky tvorili prípady, kedy mal naozaj dobre napísanú postavu, skutočne brilantný scenár a šikovne postavený film s dobrým štábom, ktorý ho uzemňoval (snáď jediné príklady tomu zodpovedajúce sú Anchorman a Stranger than fiction...); Galifianakis má tú smolu, že si svoje portfólio stavia na charakteroch nepríjemných, otravných a natvrdlých debiloch - čo sa časom na človeka nalepí, a to aj napriek snahám dokázať sebe i okoliu svoje herecké kvality - akokoľvek úspešne to dopadne (Its Kind of funny story) a tiež u neho v mojom prípade viac záleží, ako veľmi vtipný, charizmatický a kvalitný je zvyšok diela, v ktorom je - a doteraz na mojom účte mal v tomto ohľade viac šťastia než ferrell (hoci aj tak úplne najviac sa mi od neho ráta "between two ferms", vďaka tomu sa postatal o to, že by naozaj musel urobiť veľmi veľký prúser, aby stratil všetky moje sympatie) - tentoraz sa však títo dvaja páni komici stretli a nepodporujú sa ani navzájom a veru im napomáha ani scenár, ktorý je prostý všetkého humoru, nápaditosti, nudí a znervózňuje diváka, aby ho napokon zaklincpval mätúco moralizujúcim a vágnym ponaučením; a ak film, ktorý má mať jedinú funkciu - a to baviť - túto nenapĺňa ani z malej časti ba naopak dosahuje presný opak, je to, bohužiaľ, film kategórie "odpad" ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že politické filmy moc nemusím, a to ani v případě, pokud se jedná o komedii, respektive parodii. Musela by to být parodie opravdu dobrá, ale to o snímku "Volte mě!" vůbec neplatí. Postavy jsou zde karikatury a to je hlavní problém, protože přesně víte, jak se budou chovat, aby se to v závěru zlomilo a oni udělali něco velkého. Spojení Will Ferrell a Zach Galifianakis jsou zárukou alespoň nějakého toho humoru, i když se většinou nejedná o humor nějak převratný. Sem tam se tu najde nějaký ten vtip, který je dobrý, kterému se člověk zasměje, ale v konečném důsledku se jedná jen o další sprostou a nevybíravou komedii. Je vulgární, je drsná, ale dle mého skromného názoru není dobrá. Ferrell a Galifianakis zde předvádí, jak jsou schopni zahrát roztodivné charaktery, Galifianakis jde tak daleko, že je v podstatě gay kandidátem, Ferrell je zase ten pravý Američan. Koho chce Amerika víc? Člověka z lidu, který mluví jako chlapík s něčím zaraženým do zadku, nejspíš s něčím růžovým, anebo člověka, který má v hlavě kulové, ale dokáže hrát podle scénáře, který se mu dá? Ano, v konečném důsledku je to vlastně úplně jedno, protože nesmíme zapomenout na poselství, které film přináší v závěru. Ne, tohle jen tak nekousnu. Podle mě velmi zbytečný film, kterému se dostalo financí, jež by se mohly využít lépe. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/01/volte-me-sousedska-hlidka-universal.html ()

Galerie (44)

Zajímavosti (10)

  • Snímek satirizuje aféru, v níž bratři Kochové ovlivňovali politika Johna Edwardse. (chelseaman22)
  • Malou roli si ve filmu zahrál i John Goodman, který se objeví jako kongresman v televizi na závěr filmu. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama