Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dominik je normální kluk. Má mnoho přátel, tu nejvíce sexy holku na škole, bohaté rodiče a dostatek finančních prostředků na nákup značkového oblečení. Ale jeden nevinný polibek všechno změní. Začíná se stranit okolí, všechen svůj čas tráví u počítače. Schází se s neznámou dívkou, která ho zavede do „místnosti sebevrahů“, ze které není úniku. Chycen do pasti utkané z jeho vlastních emocí, se Dominik zaplétá do sítě intrik a postupně ztrácí to, čeho si nejvíce vážil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

O vykořeněnosti a emocionální labilitě. 1)  Myšlenkami na odchod ze života se zabýval nejeden z nás. Je v tom tajemství nepoznaného. Odcházejícímu se dostane pozornosti okolí, kterou jinak postrádá. Pod vlivem mimořádnosti této věci najednou bude snažší se svěřit a pro okolí i přijmout jinak kontroverzní pocity. V průběhu dospívání jsem se podobnými myšlenkami také zabýval a bylo to, věru, slastné._____ 2)  Spoiler. Základním Dominikovým problémem je neukotvenost. Rodiče se o něj nestarají, jen mu zajišťují peníze na pohodlný život. Nevíme, jestli je opravdu gay, ale v jeho okolí očividně není nikdo, kdo by mu pomohl se zorientovat a nabídl pomocnou ruku. Dominik je osamělý mezi lidmi a bolestně to prožívá. Do této výchozí situace přidejte bezohlednost a krutost spolužáků, jejichž výsměch hraničíčí se šikanou je v době totální závislosti mladých na sociálních sítích pro labilní Dominikovu psychiku devastující._____ 3)  Spoiler. Ještě to mohu vyjádřit jinak. Dominik neztratil působením virtuální reality vůli k životu, on ji neměl ani předtím. Nežil, jen přežíval sám mezi všemi, obklopen bohatstvím svých rodičů a sebestřednou ignorancí svých vrstevníků (kteří na tom, pokud jde o sociální status, byli nejspíš podobně). Wšistci chcou być kochani, a nikt niechce kochać._____ 4)  Virtuální místnost mě, po pravdě, poněkud nudila. Očividně existují jakési predispozice pro sebevraždu, které někdo má a někdo ne._____ 5)  30letý scenárista a režisér Jan Komasa, synovec Agnieszki Hollandové, se pustil do náročného tématu, které zvládl úspěšně, i když mu lze vytknout klišoidní pojetí prakticky všeho, co se ve filmu odehrává._____ 6)  Za pozornost stojí i skvělá hudba 39letého Michała Jacaszeka._____ 7)  Velkou zásluhu na vyznění snímku má tehdy vycházející, dnes již plně zářící hvězda polského herectví, 23letý skvělý Jakub Gierszał (Dominik)._____ 8)  Rovněž 23letého Bartosze Gelnera (Aleksander) a jeho polibek hned tak nezapomenu. A že při tréninku na judu se vám postaví? Taky se mi to stalo._____ 9)  Zajímalo by mě, zdali nějaká sala samobójców existuje. Možná na darknetu..._____ 10)  Výstižný koment: bart_****. Zajímavý pohled na věc: JFL*. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Jan Komasa natočil velmi alarmující film o problémech současné dospívající mládeže, v němž hlavní roli ztvárnil Jakub Gierszał, který podal neskutečně přesvědčivý až dechberoucí výkon. Není tedy divu, že za něj byl nominován na Polish Film Awards. Na snímek Místnost sebevrahů by se povinně měli podívat všichni rodiče, kteří žijí v mylné představě, že finanční zabezpečení a hmotné statky jejich dětem vynahradí lásku a péči, jež jim nechtějí nebo nemohou dát, jelikož si na ně prostě nedokážou udělat čas. Přiznejme si na rovinu, kolik času v dnešní uspěchané době trávíme se svými nejbližšími... (85%) ()

Reklama

serger 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, proč je obsah - oficiální text distributora - takhle mimo =D Film samotný má zajímavé téma, ale místy jej vyjadřuje příliš nešikovně, hlavně vedlejší postavy jako by si úplně nesedly se svými rolemi. A zpracování virtuální reality ve hře, okolo které se točí zápletka, je... přinejmenším zvláštní. Na druhou stranu, závěr je dost povedený, takže si ode mě snímek zaslouží průměrné hodnocení. ()

Nons3nse 

všechny recenze uživatele

Od tohto filmu som nevedel, čo mám očakávať, ale už len celý názov filmu prezrádzal, že toto nebude len taký obyčajný film. Téma samovražda má veľký potenciál, a myslím si, že Sala samobójców ho dobre využila. Aj keď toto nie je práve môj šálok kávy, napriek tomu som si film užíval. Páčil sa mi najmä prechod z reálneho, do virtuálneho života. Toto sa naozaj Poliakom podarilo. Váhal som, či dám 4 alebo 5, ale nakoniec som sa rozhodol pre 5. Nieje tu nič veľké, čo by sa dalo vytknúť... :) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery!Ten, kdo vám tento snímek doporučil, zoufale volá o pomoc. Moje hodnocení nebude zřejmě plně vypovídat o potenciální kvalitě snímku, neboť se snímek točí kolem dvou věcí, které se mi dost hnusí. Tedy kolem nejdebilnějšího životního stylu EMO a kolem jedné z nejtrapnějších sexuálních orientací - gayství. Dokonce došlo i na jakousi dehonestaci juda, na které se budu nyní dívat jako na teploušský sport, kde se dva páni mohou ohmatávat až k vyvrcholení. Téměř dvouhodinový výlet mezi retardy, kteří neumějí dát svému životu smysl, či si alespoň najít vynikající koníček (filmy, hry, sport, sex, ...), který jim zlepší náladu v každém momentu, kdy jim vyvstanou na mysl podobné 3.14čoviny. Animovaný útěk do virtuálního světa na mě poté působil maximálně rušivě. Vedu zřejmě příliš spokojený život, abych podobný film dovedl patřičně docenit. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Film získal na 19. ročníku Art Film Festu (Trenčianske Teplice, Trenčín) ocenenie Modrý anjel za najlepšiu réžiu. (rudeboy)
  • V hudobnom podklade filmu sa objavila aj skladba „Nothing To Lose“ od kanadskej kapely Billy Talent. (metal.storm)
  • Když se Dominik (Jakub Gierszał) poprvé podívá do místnosti sebevrahů, lze si povšimnout různých hrobů. Jeden z nich uctívá památku frontmana skupiny Nirvana Kurta Cobaina, který spáchal v roce 1994 sebevraždu. (vyfuk)

Reklama

Reklama