Reklama

Reklama

Svobodná umění

  • USA Liberal Arts
Trailer 1

Třicátník Jesse se kvůli rozlučkové oslavě vrací na svou bývalou univerzitu. Setkává se tu se studentkou Zibby a netrvá dlouho, než mezi začne vznikat intenzivní pouto. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (121)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Účelem fikce je boj se samotou. Na druhou stranu,strávení většiny času čtením 1100 stránkové knížky trochu omezí tvůj společenský život. Osamělost se současně zvětšuje i zmenšuje.. (Musím sdílet česky, protože je to něco,co si zaslouží přečíst i neangličtináři). Typický tříhvězdičkový film, který zanechá v člověku neskutečně dobrý pocit, ale vyloženě ho nenadchne. Ale já musím přihodit jednu * navíc za ty krásné myšlenky, jimiž mě film obohatil. Vlastně je to velice inspirující film.("Štěstí se na tebe neusměje, když budeš říkat ne", "Jste nekuřák,gratuluju, dožijete se sta let, ale jaký to má význam, když si života neužijete?") Po shlédnutí mám neovladatelnou chuť si nechat změnit život klasickou hudbou, jít s knížkou jen tak ven do přírody anebo si s někým dopisovat. Kromě toho zde Radnor vyjádřil svou averzi ke Stmívání, diskuze o knížkách byla velice zábavná. Efron jako milovník stromů překvapil a Elizabeth Olsen? Ta strčila svoje sestry do kapsy. Jen mi nepřipadalo úplně logické, když měl hlavní hrdina proslov o morálce a o pět minut později se válel v posteli se svou bývalou profesorkou. Nicméně na to, že nemám ráda Allena, HIMYM a Radnora taky dvakrát nemusím, film se mi zamlouval. Dobrý film je koneckonců ten, který vám změní život :) Anebo vás k tomu alespoň motivuje.... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Matku sice hledá stále marně a čím dál více otravně již osm let, ale točit filmy Josh Radnor docela umí. Už jeho předchozí snímek byl celkem solidní dialogovka a ani tentokrát Ted rozhodně nenudí. Některé rádoby chytré dialogy sice šustí papírem a lidi co takhle mluví potkáte jen stěží. Sympatické postavy a herci to však drží nad vodou a Elizabeth Olsen zkrátka neodoláte. Zkrátka zase jedna pěkná indie pohodovka. ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Josh "Ted" Radnor znovu a znovu poučuje o životě, ale celé je to omšelé, zoufale okoukané a až absurdně obecné. Chybí přidaná hodnota a absentuje příběh, který by ono poselství zhmotnil. Opět se utápíme v myšlenkách o svobodě myšlení, objektivitě, toleranci, zodpovědnosti a relativitě, přičemž hlavní hrdina se nikdy ze své (dětinské) podstaty nezmění, poněvadž nikdo dostatečně nezpochybní jeho pohled na svět (přesvědčení). Pouze se přizpůsobí konvencím, protože uměle vyzdvihne jednu kategorii (věk). A to je smutné. Naprosto všední film o životě, jenž se snaží mít hloubku a působit moudře, ale ve své podstatě je vlastně hrozně naivní, hloupý a povrchní. Radnorův dětinský klučík by potřeboval jen proplesknout, nikoliv meditovat o Twilightu a anglickém romantismu. 3/10! ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tak jako existují komedie pro primitivy-American Pie-tak existují komedie pro ty ostatní, kteří nemyslí penisem či jíným orgánem nízko položeným. Já jsem primitiv, který otevřeně dokáže mluvit o sexu, chodit mezi lidi, pokud to za to stojí, veřejně se opít, jsem takový jaký jsem a kašlu na ty, kterým se to nelíbí. Každý takový není. Někdo prostě výše uvedené věci považuje za příliš intimní respektive společensky nevhodné a s tímto typem lidí si až na vyjímky nemám moc co říct, protože furt všechno řeší. Abych se dostal k jádru pudla- tohle je komedie, která neustále něco řeší a výsledkem je hromada nudy, která ovšem lidem "z druhé strany barikády" může připadat nesmírně přínosná a posouvající osobnost mílovými kroky vpřed. Nic proti. Já se s hlavním hrdinou neztotožnil, sympatický a reálný mi přišel jen Richard Jenkins jako stárnoucí profesor. Rozhovory mezi dvěma rádoby milenci se zoufale vlekly a nesnesitelné bylo čekání až zjistí, že se milují. Já se nedočkal, protože když ho ona zatáhla na pokoj, on se rozklepal, a ona mu řekla, že na to půjdou pomalu, rozklepal jsem se já a zmáčkl tlačítko Stop. 40% ()

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Josh Radnor je nenapravitelný romantik a indiečkář. Po poměrně milém a nenuceném Happythankyoumoreplease ale přichází s hodně nedotaženou látkou. Svobodná umění mají skvělé ingredience i kulisy, ale bohužel taky tunu hluchých míst a vypravěčských přešlapů. Je to škoda, protože našlápnuto tu bylo slušně. Tak snad příště, Joshi. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Na samom začiatku filmu, počas série rýchlych strihov označujúcich plynutie času, nemení žiadna z položiek na nábytku svoju pozíciu. (Marek1991)
  • V prvních verzích filmu byla v závěrečných titulcích chyba, kdy u First Assistant Camera chybělo "S" ve slově Asssistant. (klingr)
  • V jednom z prvých záznamov v záverečných titulkoch chýba "s" - "First Assitant Camera". (Marek1991)

Reklama

Reklama