Reklama

Reklama

Svobodná umění

  • USA Liberal Arts
Trailer 1

Třicátník Jesse se kvůli rozlučkové oslavě vrací na svou bývalou univerzitu. Setkává se tu se studentkou Zibby a netrvá dlouho, než mezi začne vznikat intenzivní pouto. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (121)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Josh Radnor pro mě vždycky bude zapsaný jako Ted z How I met Your Mother. Každopádně jsem už jeho jeden film dal a byl jsem spokojený. Tak nějak jsem si všimnul, že texty, co používá ve filmech, kde hraje, hodně používá i v samotném HIMYM, což je fajn. Horší už je, když Vám na HIMYM něco vadí a on to do filmu taky vmáčkne. A tady to přesně tak bylo. Josh totiž hraje týpka, kterej se zamiluje do mladý holky, ale nedokáže jí říct, že jí miluje, protože by, podle něj, jí zkazil mládí. Když mu řekne, že ho miluje, on jí řekne, že spolu nemůžou být a takhle to jede vlastně celej film. V tu chvíli se mi vybavil Ted a jeho vztah s Robin v HIMYM, kde se choval úplně stejně a lidi to neuvěřitelně sralo. Tady to přepísk a mě tímhle jednáním, kdy neví, co chce, hrozně nasral. Zase. ()

nirvana91 

všechny recenze uživatele

WOW! Som ohromená. Nádherný film s kopou úžasných myšlienok. Postava Elizabeth bola skvelá. Nápad s listami doplnený skvelou klasickou hudbou bol jedným z vrcholných okamihov. A aby som nezabudla na Zacka Efrona v pletenej čiapke s fľaškou H2O (:D) a rečami o tom, že všetko bude dobré!! Aj ja chcem takého kamoša :D ()

Reklama

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Josh Radnor je nenapravitelný romantik a indiečkář. Po poměrně milém a nenuceném Happythankyoumoreplease ale přichází s hodně nedotaženou látkou. Svobodná umění mají skvělé ingredience i kulisy, ale bohužel taky tunu hluchých míst a vypravěčských přešlapů. Je to škoda, protože našlápnuto tu bylo slušně. Tak snad příště, Joshi. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Už při Bezvadíkyješteprosím jsem moc dobře bavil a byl jsem nadšený, ale chtěl jsem se osobně přesvědčit, že to nebyla náhoda. Svobodná umění jsou klasická indie komedie říznutá dramatem, nebo drama říznuté komediáními výstupy. Je celkem jedno, jestli je to jedno, nebo druhé. Hlavní, že Josh Radnor rád vypráví příběhy zakřiknutých intelektuálů, kteří mají osobní problémy a nejsou schopny pochopit, že odpověď mají celou dobu pod nosem. Radnor se nijak nepáře se zápletkou a proto se postavy více méně neustále náhodně potkávají a vedou mezi sebou inteligentní debaty o literatuře a hudbě. Ono je to fajn a dobře se na to kouká, jen prostě máte pocit, že chcete více, než to co Vám Radnor nabídne. Chybí tam scéna, která by nám pomohla lépe se sžít s postavami, jako třeba lepší vysvětlení proč se hlavnímu hrdinovi rozpadl vztah, nebo proč se v půlce filmu zachová úplně nelogicky a přímo pokrytecky. Josh Radnor jako režisér není vůbec špatný, jako herec to samé, jen ty jeho příběhy potřebují trochu více, než snílky co hledají světlo na konci tunelu. Svobodná umění nejsou vůbec špatný film, jen hodně záleží na Vaší ochotě jestli přistoupíte na to co Vám Radnor přednese nebo ne. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

[SFF 2012, Sydney] Allenovská príchuť je mňam, zvolený humor je z tých poživateľnejších a ceľkovo sa to naproti stovkám "z vody varených" vzťahoviek radí medzi neškodný materiál. Len škoda toho okatého "z rady chcem vybočiť", ktoré si nepotrebne vypomáha alternatívnymi klišé aby tak došlo k uspokojeniu aj menej požadovačného diváctva. To neodsudzujem, ale akosi ma to aj napriek tomu čiastočnému neromantizovaniu neberie. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Na samom začiatku filmu, počas série rýchlych strihov označujúcich plynutie času, nemení žiadna z položiek na nábytku svoju pozíciu. (Marek1991)
  • Jessemu (Josh Radnor) je ve filmu 35 let a Zibby (Elizabeth Olsen) 19 let. V době natáčení bylo ovšem hercům přesně o tři roky více, tedy 38 a 22 let. (korbitch22)
  • V prvních verzích filmu byla v závěrečných titulcích chyba, kdy u First Assistant Camera chybělo "S" ve slově Asssistant. (klingr)

Reklama

Reklama