Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otevřená výpověď o ženské soupeřivosti a erotických touhách dospívajících dívek, které jsou tak zřídkakdy zobrazovány na plátně, ještě méně pak s takovou upřímností a citlivostí jako zde. Příběh je zasazen do prostředí ospalého západonorského maloměsta, jehož mají všichni zúčastnění zjevně plné zuby – pokaždé, když Alma a její kamarádka Sara při cestě školním autobusem míjejí ceduli nesoucí název jejich obce, počastují ji rituálním vztyčením prostředníčku. Film pracuje s celou řadou obvyklých motivů teenagerských snímků, jako je věrnost v přátelství, krutost dospívání a muka, která mladým působí jejich rodiče, ústředním motivem je zde však Almina kypící smyslnost. V režii Jannicke Systadové Jacobsenové se obrazy Alminy fantazie, v nichž figuruje prakticky kdokoli, kdo se objeví v její blízkosti, prolínají se scénami jejích neohrabaných pokusů o milostné sblížení a také s výjevy z každodenního života v tomto městečku s podivným jménem Skoddeheimen. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (71)

teutates 

všechny recenze uživatele

Ona... telefon... sex... Alma, dlouho nic, Alma představuje vesničku, Alma si stěžuje, Alma a její fantazie (erotické fantazie) aáa... Pohled na dědinu a systematické rozebíraní vztahu v ni, Almě se nelibí zažívaný trend na okraji města, ehm. Opět Alma a její fantazie, pohled na ovečku v dědince. Pohled do blba, pohled na (Alma a dále už jenom jako velké A, protože se mi nechce skloňovat porad její meno a jo vím, že mi to stejně nejde) A baráček, pohled dovnitř, A mamka se zděšeně divá na účet za telefon, stylem co to kuřba Alma je? Alma mluví sprostě... "chci sex!" konec hádky, problém zjevně vyřešen. Pohled na vesničku a na domečky ve vesničce, takhle bych mohl pokračovat celých 76 min, protože přesně tak se to tady vleklo. Jak milé, jak okázale, jak nevinna sonda do nactilete holčičky, hodně vzruša, romantiky, něžnosti... Závěr? Alma je božiíi, to v skutku no ta skromná režie mé srdce natolik nedostala co Alma samozřejmě, ehm. 3-4/10 zas nevím z čeho sou tu všichni vys*áni, ach jo. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Toto sa dá brať ako sexistický brak, ale pre mňa je to predovšetkým citlivo, bez vulgárnosti napísaná teenage dramédia, ktorá sa bravúrne vysporiadala s diskrétnou témou, a to lepšie než naši rodičia či školský systém. Neviem ako v Nórsku, ale u nás by za taký transparent hrozilo vylúčenie zo školy. ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Príjemný závan severského pohľadu na dospievanie určite padne vhod ak čakáte bežnú puberťácku komédiu. Ide o príbeh dievčaťa, ktoré nie je horšie ako ostatné, len je proste nadržané. A to tak že poriadne. :D Dáva to najavo celkom zábavnými predstavami, na ktorých je najlepšie, že sa sprvu javia ako súčasť deja, až do precitnutia na konci tej ktorej sekvencie. Dobre, jedna z tých scén je dosť stupídna, no ostatné to kompenzujú. A všeobecne sa nejedná zrovna o originálny ťah, avšak prevedenie originálne je. Réžia navyše prekvapuje celkom invenčným nápadom, keď hlavná postava (zároveň aj v úlohe rozprávača) hovorí za ostatných to, čo by chcela aby povedali oni, zatiaľ čo my ich vidíme zblízka, v nehybných polohách. Neviem či je to jasné z môjho opisu, ale evokuje to komiksové prvky. A hlavná zápletka je celkovo perverzná, ale aj vkusne vtipná, čo sa o všetkých podobných záležitostiach zo zámoria povedať nedá. Možno trochu nadhodnocujem, ale to asi preto, že na začiatku som nečakal veľa a že som sa zabával podstatne viac, ako by sa asi dalo v tom zapadákove kde sa film odohrával. ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Upřímná jednohubka o norské pubertální mládeži trpící v naprostém zapadákově a topící se v okolním maloměšťáctví. Film mě překvapil svou sexuální otevřeností, což jsem u severského filmu naprosto nečekal. Zážitek mi kazil akorát Matias Myren jakožto "šťouchající Arthur", který byl neskutečně křečovitý a před kamerou opravdu neměl co dělat. Ale zase hlavní představitelka....ta opravdu potřebuje....ehm, chci říct, ta se tam pěkně vyjímala. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k žánru, který tahle komedie reprezentuje, nemůžu dát jinak než plný počet. Není to typická výtlemovka od začátku do konce, ale mnohem líp tu fungují narážky, pohledy, gesta, situační humor. Z tohohle filmu by si divák měl odnést přinejmenším dvě poučení: nepřehánět to s leskem na rty a pořádně si rozmyslete, než někoho šťouchnete svým penisem :-) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Během filmového festivalu Tribeca v New Yorku v roce 2011 získal film cenu za nejlepší scénář. (Cheeker)
  • Natáčelo se ve městech Sauda, Saudasjøen, Hjelmeland a Oslo. (Cheeker)
  • Systad Jacobsen prohlásila, že Skoddeheimen by měl být v jakékoli části Norska, kde jsou vysoké hory, fjordy a husté mlhy. V nářečí nynorsk "Skodde" znamená mlha a "Heimen" znamená statek. Skoddeheimen byl složen z různých míst v kraji Rogaland v západním Norsku. (Cheeker)

Reklama

Reklama