Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otevřená výpověď o ženské soupeřivosti a erotických touhách dospívajících dívek, které jsou tak zřídkakdy zobrazovány na plátně, ještě méně pak s takovou upřímností a citlivostí jako zde. Příběh je zasazen do prostředí ospalého západonorského maloměsta, jehož mají všichni zúčastnění zjevně plné zuby – pokaždé, když Alma a její kamarádka Sara při cestě školním autobusem míjejí ceduli nesoucí název jejich obce, počastují ji rituálním vztyčením prostředníčku. Film pracuje s celou řadou obvyklých motivů teenagerských snímků, jako je věrnost v přátelství, krutost dospívání a muka, která mladým působí jejich rodiče, ústředním motivem je zde však Almina kypící smyslnost. V režii Jannicke Systadové Jacobsenové se obrazy Alminy fantazie, v nichž figuruje prakticky kdokoli, kdo se objeví v její blízkosti, prolínají se scénami jejích neohrabaných pokusů o milostné sblížení a také s výjevy z každodenního života v tomto městečku s podivným jménem Skoddeheimen. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (71)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nórska teenage komédia z dedinského prostredia? Tak to človek nevedel veru čo od tohto čakať. Musím povedať, že ako myšlienka a samotný námet by mohol vytvoriť skvelý film, no napokon sa nič také nekonalo. Potenciál zostal nerozvinutý a bolo to bohužiaľ podpriemerné. Ale ako vravím - námet o mladej dievčine v puberte, ktorá žije viac v predstavách ako v realite, by bol naozaj výborný, len to spracovanie biedne, a miestami až absurdné :( Škoda toho... ()

Kmotr 

všechny recenze uživatele

Takové šťouchnutí, jako originální vyznání lásky, vás může odsunout na konec sociálního řetězce střední školy. Alma (Helene Bergsholm) na své celodenní snění o romantických chvílích se spolužákem Arthurem doplatila a stala se neviditelnou, erotikou posedlou bytostí, která touží po uznání. Po tématické stránce film nepřináší nic nového- první láska, experiment s alkoholem, náctileté párty. Podstatný je způsob, jak režisérka klišé zobrazila a do jakého prostředí jej umístila (krásná norská krajina, kde už ani lišky nedávají dobrou noc). Alma zde prožívá své problémové dospívání, uprostřed ničeho, v zapadákově jménem Skaddeheimen - pekle, které se zdraví vztyčeným prostředníčkem. Film balanceje mezi fantazií (originálně použity zastavené záběry s vtipným komentářem) a realitou, zda jde o sen nebo skutečnost, je odhaleno až v závěru scény, díky čemuž je divák neustále překvapován. Jedinou nevýhodou filmu je minutáž, která je příliš krátká. Na sexuální flustrace, sex po telefonu, snahu o záchranu vnitřního i okolního světa, bych se vydržela dívat déle. Težké dospívání, které prožil podobně každý z nás, poskytuje velkou míru zábavy. ()

Reklama

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Příběh o jednom podivném šťouchnutí. Film je stejně nezáživný jako norský prdelákov v kterém se odehrává. Problémy náctileté dívky, která se potýká se svou nevybouřenou sexuální touhou, by mohl být natočen mnohem lépe. Ono to už tak není nějaké bůhví jaké téma na větší propracování. Všechno se tu točí kolem tří slečen, jedné matky a hošana, kterej neudržel lofase v katích a nedokázal se k tomu postavit čelem. Dle mého se tohle nemůže líbit ani právě náctiletým puberťačkám, které svoje problémy najdou v lacinějších a přesto lépe zpracovaných snímcích. Navíc celý příběh nemá ani žádnou pointu nebo jsem ji jenom neviděl. Ještě, že to má jen necelou hodinu a čtvrt, na film s tak absurdní zápletkou je to až dost. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Ona... telefon... sex... Alma, dlouho nic, Alma představuje vesničku, Alma si stěžuje, Alma a její fantazie (erotické fantazie) aáa... Pohled na dědinu a systematické rozebíraní vztahu v ni, Almě se nelibí zažívaný trend na okraji města, ehm. Opět Alma a její fantazie, pohled na ovečku v dědince. Pohled do blba, pohled na (Alma a dále už jenom jako velké A, protože se mi nechce skloňovat porad její meno a jo vím, že mi to stejně nejde) A baráček, pohled dovnitř, A mamka se zděšeně divá na účet za telefon, stylem co to kuřba Alma je? Alma mluví sprostě... "chci sex!" konec hádky, problém zjevně vyřešen. Pohled na vesničku a na domečky ve vesničce, takhle bych mohl pokračovat celých 76 min, protože přesně tak se to tady vleklo. Jak milé, jak okázale, jak nevinna sonda do nactilete holčičky, hodně vzruša, romantiky, něžnosti... Závěr? Alma je božiíi, to v skutku no ta skromná režie mé srdce natolik nedostala co Alma samozřejmě, ehm. 3-4/10 zas nevím z čeho sou tu všichni vys*áni, ach jo. ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Upřímná jednohubka o norské pubertální mládeži trpící v naprostém zapadákově a topící se v okolním maloměšťáctví. Film mě překvapil svou sexuální otevřeností, což jsem u severského filmu naprosto nečekal. Zážitek mi kazil akorát Matias Myren jakožto "šťouchající Arthur", který byl neskutečně křečovitý a před kamerou opravdu neměl co dělat. Ale zase hlavní představitelka....ta opravdu potřebuje....ehm, chci říct, ta se tam pěkně vyjímala. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se ve městech Sauda, Saudasjøen, Hjelmeland a Oslo. (Cheeker)
  • Film získal Cenu Amanda 2012 pro nejlepší norský film. (Cheeker)
  • Systad Jacobsen prohlásila, že Skoddeheimen by měl být v jakékoli části Norska, kde jsou vysoké hory, fjordy a husté mlhy. V nářečí nynorsk "Skodde" znamená mlha a "Heimen" znamená statek. Skoddeheimen byl složen z různých míst v kraji Rogaland v západním Norsku. (Cheeker)

Reklama

Reklama