Reklama

Reklama

The Barrens

  • Kanada The Barrens (více)
Trailer

Obsahy(1)

Navzdory jejich neochotě vezme Richard Vinyard (Stephen Moyer) svou manželku Cynthii (Mia Kirshner), mladšího syna Dannyho a dospívající dceru Sadie na prodloužený víkend tábořit a stmelovat rodinu do New Jersey Pine Barrens. Jakmile se dostanou do Warten State Forest vběhne jim do cesty zmrzačený jelen a málem se srazí s autem Vinyardových. Později ten večer padá další zkrvavené zvíře ze stromu. Zlé se změní v horší, když vysokoškolský student, kempující nedaleko, zmizí v lese. Richard bere rodinu na výlet dále do lesa na místo, kde dříve kempovali s jeho otcem. Dostane horečku a kolem rány na ruce se mu vytvoří rozsáhlá infekce, ale když začne pršet, není cesty zpět. Richardova nemoc ho brzy vysílí a bolesti hlavy mu způsobí halucinace. Co je horší, věří, že je tu něco, co je sleduje....něco se žlutýma očima, špičatými rohy a křídly netopýra - Jerseyský ďábel. Brzy objeví znetvořená těla jiných táborníků a ztraceného studenta. Vinyardovi musí bojovat o holý život. Jak děsivé odpovědi odhalí v šokujícím a děsivém závěru? (Devilskitten)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Pěkná mizérie. Zase jsem vstoupil do vod, ve kterých se nerad brodím jelikož to obnáší být po krk ve sračkách. Americký vidlákov, strašidelná story podle staré vidlácké pověry, jeden šílený tatínek v epesně vidlácké flanelové košili , SPOILER jeden vidlácký digitální čertík SPOILER OUT žádné napětí, žádný gore, žádná krev, žádná lekačka, předvídatelný příběh, debilní konec. Bousman se rozhodl svými posledními dvěma filmy, že nás unudí k smrti a posere si kariéru. Nesnášim když se ve filmu objevuje postava, která má pravdu a nikdo jí nevěří, chování postav pro změnu imbecilní a nelogické... tak zhyňte bastardi!!!! 2* za mladou kundičku, dobrý výkon Moyera a zjištění, že z epesní nabíječky Miy Kirschner se stala epesní MILFKA, škoda že ve filmu je to spíš MILKA. 40%. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Dobrý horrorový film. Páčil sa Mi.Vedela som, že spočiatku to bude len o navodení atmosféry. Nemýlila som sa. Táborák klasicky zakomponovaný (z)blúdenie tmavým lesom v ktorom miesto šišiek opadáva divoká zver, to bola sila. Kirshnerová ako Ryanova matka podala skvelý herecký výkon. No nezaostávala ani MacDonaldová.Atmosféra hustla a bolo jasné,že to nedopadne dobre.No a Moyer, ako paranoidný užívateľ čarodejníckej legendy filmársky nesklamal, ako vo svojej filmografii nikdy. Finále bolo neskutoćné. Tá príšera pridala na celkovom dojme, len ju mohli ukázať viac. Nech si špecialisti myslia,čo xcú - proste bol to tranzmaticko horrorový, filmový zážitok. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Hoci scenár nie je žiadny veľký (ani malý) zázrak, veľa zachraňuje kvalitná atmosféra. Tá je napokon oveľa menej béčkarská, než som čakal. Už horšie vnímam naivné preludy scenáristu (prekvapivo tiež Bousman): od úplne šialených logických kiksov (oheň horiaci uprostred dažďa. Oheň, ktorý v pohode zapálite po niekoľkohodinovom daždi. Dcéra si v pohode pamätá mobil chlapca, ktorého videla dva razy v živote. Policajt objaví znetvorenú ľudskú mŕtvolu, obďaleč nôž – čo urobí ako prvé? Samozrejme v pohode do holých rúk zdrapne nôž, aby zničil všetky dôkazy v čele s daktilkou.) a zdravotníckych chujovín (skutočne by mi nenapadlo ošetriť otvorenú zlomeninu nohy tým, že si ju oblejem vodou). Inak je The Barrens ale nečakane fajn horor. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Když jsem si přečetl urputné výpotky "mozkového trustu" Korbitchů, kde se ten starší přecpal třeskutě ftipnou kaší, až se z toho posral a ten mladší si opět špatně vyložil Pravidla českého pravopisu, neodolal jsem! A musím s uspokojením konstatovat, že jejich hodnocení znovu plně odpovídá součtu jejich kvocientů, připočteme li i všechna domácí zvířátka. Je to napínavé, atmosférické a je jen trochu škoda, že je ten Džerzy debil jen levná, zubatá koza s vypelichanou dekou přes záda. No nic, holky, přeji vám, abyste se naučily spoustu nových slov do další tvorby a věřím, že se brzy opět shledáme u nějakého "skvostného" Fandama! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

"Bloody lesy rád, umí se jich bát. A pokud film dovolí, řitní svěrač povolí." Sice jsem se nakonec neposral, ale v klidu můžu napsat, že The Barrens je po delší době zase slušnej horor z lesního prostředí. Chvílema vážně hutnou atmosféru netvoří jen déšť nebo mlha, ale hlavně ta silná paranoia tatíka, který mezi stromy cítí číhající zlo. A postupem času začíná být více než jasný, že vykuchanou zvěří to vlastně teprve začíná. Napětí z neznáma vás pořád drží ve střehu, gore potřebně znechutí a závěr (mile?) překvapí. Snímek rozhodně neni pro každýho, mnozí budou peskovat nad ohromnou originalitou (tak schválně, kolikrát tu padne zmínka o Vesnici a Houbičkách?), ale já osobně jsem za něj rád, po sračkoidních "jedenáctkách" jsem nad Bousmanem málem zlomil hůl. Za mě teda hodně silná trojka. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Darren Lynn Bousman napsal skript k filmu krátce po dokončení práce na snímku Saw 2 (2005). (Devilskitten)
  • Stephen Moyer dostal svolení použít při natáčení svůj britský akcent, přestože hraje Američana. (Devilskitten)

Reklama

Reklama