Reklama

Reklama

The Barrens

  • Kanada The Barrens (více)
Trailer

Obsahy(1)

Navzdory jejich neochotě vezme Richard Vinyard (Stephen Moyer) svou manželku Cynthii (Mia Kirshner), mladšího syna Dannyho a dospívající dceru Sadie na prodloužený víkend tábořit a stmelovat rodinu do New Jersey Pine Barrens. Jakmile se dostanou do Warten State Forest vběhne jim do cesty zmrzačený jelen a málem se srazí s autem Vinyardových. Později ten večer padá další zkrvavené zvíře ze stromu. Zlé se změní v horší, když vysokoškolský student, kempující nedaleko, zmizí v lese. Richard bere rodinu na výlet dále do lesa na místo, kde dříve kempovali s jeho otcem. Dostane horečku a kolem rány na ruce se mu vytvoří rozsáhlá infekce, ale když začne pršet, není cesty zpět. Richardova nemoc ho brzy vysílí a bolesti hlavy mu způsobí halucinace. Co je horší, věří, že je tu něco, co je sleduje....něco se žlutýma očima, špičatými rohy a křídly netopýra - Jerseyský ďábel. Brzy objeví znetvořená těla jiných táborníků a ztraceného studenta. Vinyardovi musí bojovat o holý život. Jak děsivé odpovědi odhalí v šokujícím a děsivém závěru? (Devilskitten)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pokud si vyjedete kempovat s magorem, pak se nedivte! Stmelovat rodinu uprostřed lesů, které patří k tomu nejkrásnějšímu v celém filmu, s věčně oponující puberťačkou nebyl opravdu nejlepší nápad. A Richard kromě toho velice brzy pozná, jak moc se liší kempování dnes a před lety, jak si ho pamatovával. Chvílemi jsem měl pocit, že sleduji něco mezi Houbičkami a Vesnicí, ale nakonec se ukázalo, že všechno je jinak, naštěstí! Mám velmi rád filmy z lesa, což mé hodnocení zdvihá nahoru. Kromě toho se mi líbilo i napětí, dramatický zápas směrem k závěru a perfektní finále. Ano, tak by měly horrory končit! Triková stránka filmu není nejsilnější, byť roztrhaná zvěř i lidé vypadají věrohodně. Celkově jsem byl spokojen. Blíží se hradba mračen, ptáci utichli,první kapky, šum stromů a v lese číhá cosi! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hoci scenár nie je žiadny veľký (ani malý) zázrak, veľa zachraňuje kvalitná atmosféra. Tá je napokon oveľa menej béčkarská, než som čakal. Už horšie vnímam naivné preludy scenáristu (prekvapivo tiež Bousman): od úplne šialených logických kiksov (oheň horiaci uprostred dažďa. Oheň, ktorý v pohode zapálite po niekoľkohodinovom daždi. Dcéra si v pohode pamätá mobil chlapca, ktorého videla dva razy v živote. Policajt objaví znetvorenú ľudskú mŕtvolu, obďaleč nôž – čo urobí ako prvé? Samozrejme v pohode do holých rúk zdrapne nôž, aby zničil všetky dôkazy v čele s daktilkou.) a zdravotníckych chujovín (skutočne by mi nenapadlo ošetriť otvorenú zlomeninu nohy tým, že si ju oblejem vodou). Inak je The Barrens ale nečakane fajn horor. ()

Reklama

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Billovi z Pravé krve se ztratil pes. Nese to těžce a tak se rozhodne sbalit rodinku do auta a vyrazit do chatové oblasti kde vyrůstal. Rodina brzy zjistí, že je agresivní a divný. To už ale divák z úvodní scény ví, že v oblasti je něco nehezkého, co dokáže vyděsit, v horším případě zabít. Rodinka po "menší" nehodě dorazí na místo činu a Bill je čím dál divnější. Tohle natočil člověk, co má na svědomí Saw a na tom filmu to vůbec není vidět. Slintal jsem na premisou rodinky kempující v divočině a pokud možno povedeným slasherem. Marně. Jedná se o psychologického zástupce žánru, který sice občas dokáže vyděsit povedenou lekačkou, ale zoufale mu chybí atmosféra, o kterou si ten les přímo říkal. Ano, bude vám vrtat hlavou, jestli je ta legenda pravdivá nebo ne, ale ta cesta k pravdě je snad až příliš bolestivá a nudná. U mě to dostane za tři. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Dobrý horrorový film. Páčil sa Mi.Vedela som, že spočiatku to bude len o navodení atmosféry. Nemýlila som sa. Táborák klasicky zakomponovaný (z)blúdenie tmavým lesom v ktorom miesto šišiek opadáva divoká zver, to bola sila. Kirshnerová ako Ryanova matka podala skvelý herecký výkon. No nezaostávala ani MacDonaldová.Atmosféra hustla a bolo jasné,že to nedopadne dobre.No a Moyer, ako paranoidný užívateľ čarodejníckej legendy filmársky nesklamal, ako vo svojej filmografii nikdy. Finále bolo neskutoćné. Tá príšera pridala na celkovom dojme, len ju mohli ukázať viac. Nech si špecialisti myslia,čo xcú - proste bol to tranzmaticko horrorový, filmový zážitok. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Když jsem si přečetl urputné výpotky "mozkového trustu" Korbitchů, kde se ten starší přecpal třeskutě ftipnou kaší, až se z toho posral a ten mladší si opět špatně vyložil Pravidla českého pravopisu, neodolal jsem! A musím s uspokojením konstatovat, že jejich hodnocení znovu plně odpovídá součtu jejich kvocientů, připočteme li i všechna domácí zvířátka. Je to napínavé, atmosférické a je jen trochu škoda, že je ten Džerzy debil jen levná, zubatá koza s vypelichanou dekou přes záda. No nic, holky, přeji vám, abyste se naučily spoustu nových slov do další tvorby a věřím, že se brzy opět shledáme u nějakého "skvostného" Fandama! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Stephen Moyer dostal svolení použít při natáčení svůj britský akcent, přestože hraje Američana. (Devilskitten)
  • Darren Lynn Bousman napsal skript k filmu krátce po dokončení práce na snímku Saw 2 (2005). (Devilskitten)

Reklama

Reklama