Reklama

Reklama

Hranaři

Trailer 2

Obsahy(1)

Ve filmu sledujeme osudy dvou podnikatelských manželských párů, manželů Hložových a Slámových, které si rozhodně nemohou na nic stěžovat. Manželky vedou společně agenturu s hosteskami, Sláma má stavební firmu a Hlož zase bezpečnostní agenturu. Sláma se rozhodne získat stůj co stůj velkou stavební zakázku a zatáhne do toho i nic netušícího kamaráda. Proti Slámovi však stojí Spolek pěti, kterým sekunduje radní s přezdívkou Lulu. Sláma se rázem ocitne ve světě sledování, odposlechů, nedůvěry a nevyjasněných vražd. Atmosféra mrazivě houstne, nikdo nikomu nevěří. Hlož bojuje o záchranu přítele Slámy a poté vezme spravedlnost do vlastních rukou. Vše zpovzdálí sleduje podivný pan Bishop. Proč asi? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (399)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Nemám problém s blábolivým scénářem na úrovni béčkové thrilleru ze zámořské produkce, byť ty postavičky jsou jedna šablonka vedle druhé, o dialozích, které trhají uši, ani nemluvě. Vadí mi paradoxně to, že ten film Zdeněk Kubík ‚prodal‘ jako suverénní obžalobu politických poměrů u nás, kdy všechno řídí mafiánské partičky, napojené na politické špičky a ruka ruku nejen myje, ale taky ji i osuší. Možná je to pravda, ale hodinu a půl mě vytáčelo, že koukám na thriller, který není napínavý, kde není nikdo, komu by se dalo fandit a že ty prostřihy k panu Bishopovi, či do FSB, prostě nejsou cool. Škoda dohledu své šedé eminence a uměle vyvolaného humbuku. Několikrát mě během koukání napadlo, jak by to vypadalo, kdyby to natočil třeba Petr Jákl. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem netušila, o co vlastně jde. Všude samej kágébák, všude samé kamery a obrazovky. Prostřihy ze života zbohatlíků, a co jako? A co ostatní tajné služby, kterých u nás působí desítky, ty na tuhle spoušť koukaly stejně jako já? Hvězdičku dávám za konec, kterému jedinému jsem porozuměla. Ale ne za ty Třískovy kydy, prosím. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tady si nebudeme rozumět... Opravdu by mě zajímalo, kolik z vás má k odpadnímu hodnocení lepší odůvodnění, než "když jiní, já také." On to není žádný trhák, co bychom si namlouvali, ale střílet po psovi, protože už stejně pajdá... První hvězda je za to, že Hranaři působí jako film, a ne jako laciné home video. Kdyby budku střihače nenavštívil Střihoruký Edvard, bylo by to možná ještě patrnější. Druhá hvězda je za herecké výkony vybraných účastníků. Samozřejmě, že někteří (v čele s panem Sašou) by zasloužili řád Vysloužilého ochotníka, ale očekávat ve filmech, zvláště pak českých, maximální přesvědčivost od všech herců, to je první krůček k tomu, aby se vám nikdy žádný film nelíbil. A třetí hvězda patří poselství. Ne, nemyslím si, že ruská tajná služba monitoruje každý zaprášený důl u Suché lhoty nebo v Horním dolním, ale je mi docela jasné, co se nám tvůrci (byť krkolomně) snažili říct. Možná to spíše chtěli říct sami sobě, nevadí. Každopádně to řekli a já poslouchal. Vzhledem k tomu, jaký mám já sám názor na současnou českou tvorbu, a jaká očekávání jsem po zdejším hodnocení do Hranařů vkládal, je moje maličkost spokojena. ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

Jedno se tvůrcům upřít nedá - snaha natočit pořádní krimi thriller "po americku". Bohužel jako v mnoha jiných případech i Hranaři troskotají na děravém scénáři a všudypřítomné naivitě. Nastrkat do filmu co nejvíc známých jmen přispělo jen k tomu, že se divák v jednotlivých postavách pořádně nevyzná a ony samy ani nemají dostatečný prostor pro uplatnění. Některé momenty jsou dost nelogické, jiné zase přitažené za vlasy. Ovšem jak se říká - snaha se cení. Dávám lepší 1*. Ale pořád si stojím za tím, že zatím nejlepší český příspěvek v této oblasti je o něco serióznější Kajínek. P.S. co měl ten monolog Třísky na konci znamenat?! Člověk by si pomyslel, že po tolika letech v USA alespoň bude slušně mluvit anglicky. ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Celý děj je odvyprávěn v hudebním podkresu (ze kterého mi bude hučet v hlavě ještě asi týden). Obraz a dialogy jsou tu jen tak mimochodem, čemuž odpovídá jejich kvalita a důmyslnost. Herci, když už je jim rozumět, mluví v pořekadlech, prokládaných "vole" a "kurva". Bavilo mě sledovat kulisy a rekvizity (kancelář Alexe Holého je hotový Rudův byt ze Zítra se bude tančit všude), ale jinak to nemá v kinech co dělat. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Film se původně měl jmenovat Česká ruleta. (LentilleLily)
  • Saša Rašilov nejml. a Tomáš Magnusek sa spolu stretli už vo filme Bastardi (2010). (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama