Reklama

Reklama

Hranaři

Trailer 2

Obsahy(1)

Ve filmu sledujeme osudy dvou podnikatelských manželských párů, manželů Hložových a Slámových, které si rozhodně nemohou na nic stěžovat. Manželky vedou společně agenturu s hosteskami, Sláma má stavební firmu a Hlož zase bezpečnostní agenturu. Sláma se rozhodne získat stůj co stůj velkou stavební zakázku a zatáhne do toho i nic netušícího kamaráda. Proti Slámovi však stojí Spolek pěti, kterým sekunduje radní s přezdívkou Lulu. Sláma se rázem ocitne ve světě sledování, odposlechů, nedůvěry a nevyjasněných vražd. Atmosféra mrazivě houstne, nikdo nikomu nevěří. Hlož bojuje o záchranu přítele Slámy a poté vezme spravedlnost do vlastních rukou. Vše zpovzdálí sleduje podivný pan Bishop. Proč asi? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (399)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ve stejný den jako film "Hranaři" jsem viděl i film "Kandidát", což je srovnání dvou nesrovnatelný. "Kandidát" je chytrý, i když celkem malý film, "Hranaři" jsou hloupý, i když na první pohled rádoby velký film. Herci si užívají svoje role, ale k čemu to je, když celou dobu máte pocit, že je to hodně špatná divadelní hra? ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak a tady už to hodnocení vůbec nechápu. Co by jste vlastně chtěli? To, že je politika úzce propojená s podnikatelským sektorem není žádné tajemství a tady je to vlastně ukázáno v celé své nahotě. Možná že chvilku trvá, než se člověk zorientuje, ale jakmile pochopí, kdo za koho kope, tak si to musí užívat. Jo to kdyby v tom hrál Brad Pitt místo Rašilova, Tom Hanks místo Etzlera nebo třeba Angelina místo Brožový úplně vidím, jak se tady pějou ódy na politický thriller, který skvěle mapuje temná zákoutí politiky. Ale na českou produkci asi máme jiné nároky. Jistě, i já bych se obešel bez Korna a Postráneckého a Rašilova šlo snad také nahradit někým lepším, ale jinak to bylo zahrané slušně a i ta Brožová za něco stála. A to rozhodně nepatří mezi mé favoritky. Občas by měli hodnotící fakt vystrčit tu hlavu z prdele a na ten film se mrknout svým pohledem. 80% ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

Krom poměrně zahraničně vypadající produkce a masivní reklamy na každém kroku, může film překvapit obdivuhodně zmateným dějem, ve kterém se zorientovat vyžaduje větší dávku koncentrace a výsledný chabý dojem nemůže zvrátit ani plejáda všemožných českých, často i dobrých herců. Ve snaze dotáhnout se alespoň na evropskou úroveň akčních / kriminálních thrillerů jde bokem veškerý pověstný um českého filmu a snímek se řadí do neúspěšného bahna někam mezi Bolero a Rodinná pouta :D. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film bych nejradši posadil na Titanic a z vesela mu udělal pápá. Já si cením nápadu udělat tady politickej thriller, ale z tohohle filmů kouká sláma a neumětelství až to bolí. Spousta postav nemá ve filmu absolutně žádný život, minulost, budoucnost, přítomnost, pochopit smysl jejich jednání lze jen po spotřebě jednoho kila marihuany. Než se pan režisér Zelenka pustí do dalšího politickýho veledíla, doporučil bych mu večery se Sydney Pollackem proložené Nepřítelem státu, protože i když vycházím z faktu, že všichni v týhle zemi jsme hanební pancharti, tolik zbytečnej záběrů v jednom filmu si fakt nezasloužíme. Jediný příjemný překvapení byla Katka Brožová, pravda zrovna od ní jsem nic závratnýho neočekával, ale jen potvrdila info od jedný uživatelky, která mě doporučovala jednu divadelní hru ve který Kateřina učinkuje, s tím, že právě ona v ní hraje parádně, nemohl jsem tomu tenkrát věřit, teď už docela jo. Co mě dostalo byla ta všemocnost ruské tajné služby, to se na scénaři zřejmě podílel i Petr Cibulka. Jo, už vidím jak starej opuštěnej lom v nějaký český prdeli nepřetržitě monitoruje ruská a americká tajná služba. Koukal jsem, že asistentem režie je Jan Antonín Duchoslav. Teda Viki Cabadaji tomu říkám bingo se učit režisérskému řemeslu, zrovna tady. Měl si radši balit nějaký sněženky a ne hledat machry, tam kde nejsou. Jako argument na ohodnocení filmu použiju stejnou logiku jako používaj Hranaři na diváka. Jednu hvězdičku dávám za to, že se Jaromír Jágr rozhodl hrát ve Philadelphii Flyers a ne v tomhle filmu. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Většina z dementků, co to hodnotí odpadem, jsou buď studentíci vybavení teorií nebo muklové někde z fabriky od pásu, a o opravdovém byznysu ví tolik, kolik Somálec o České republice. Kubík jede a Hranaři perfektně nastinují to, jak je tahle země prolezlá korupcí a že když někdo, kdo tahá za nitky, chce, tak zbaví se Vás jednou pro vždy! Jooo, státní tendery jsou nejvíc. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Film se původně měl jmenovat Česká ruleta. (LentilleLily)
  • Saša Rašilov nejml. a Tomáš Magnusek sa spolu stretli už vo filme Bastardi (2010). (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama