Reklama

Reklama

Hranaři

Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu sledujeme osudy dvou podnikatelských manželských párů, manželů Hložových a Slámových, které si rozhodně nemohou na nic stěžovat. Manželky vedou společně agenturu s hosteskami, Sláma má stavební firmu a Hlož zase bezpečnostní agenturu. Sláma se rozhodne získat stůj co stůj velkou stavební zakázku a zatáhne do toho i nic netušícího kamaráda. Proti Slámovi však stojí Spolek pěti, kterým sekunduje radní s přezdívkou Lulu. Sláma se rázem ocitne ve světě sledování, odposlechů, nedůvěry a nevyjasněných vražd. Atmosféra mrazivě houstne, nikdo nikomu nevěří. Hlož bojuje o záchranu přítele Slámy a poté vezme spravedlnost do vlastních rukou. Vše zpovzdálí sleduje podivný pan Bishop. Proč asi? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (399)

schizmo 

všechny recenze uživatele

Krom poměrně zahraničně vypadající produkce a masivní reklamy na každém kroku, může film překvapit obdivuhodně zmateným dějem, ve kterém se zorientovat vyžaduje větší dávku koncentrace a výsledný chabý dojem nemůže zvrátit ani plejáda všemožných českých, často i dobrých herců. Ve snaze dotáhnout se alespoň na evropskou úroveň akčních / kriminálních thrillerů jde bokem veškerý pověstný um českého filmu a snímek se řadí do neúspěšného bahna někam mezi Bolero a Rodinná pouta :D. ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

"Hoši, co kdybysme si natočili film o nás, víš vole!? Najmeme ty jelita z těch seriálů... Třeba z Růžovky a Pojišťovny, tam jsou super umělci. Dobrej nápad vole, najmeme ty šuliny. A k tomu Třísku, von hrál v tý Americe. Jojo a mohla by tam bejt nějaká drsná hudba, víš vole, ať to vypadá, že jsme drsný. Tak jo vole. Scénář napíše Pepa, víš, jak pro nás píše... Ale vždyť píše jenom ty píčoviny pro Blesk! Hlavně, že píše, ne vole! Tak když už píše, udělá i film, to je přece stejný.. Máš pravdu vole a prachy by moch dát ten teplouš, co o něm byl ten Čech mejd men... takhle nějak to asi vzniklo ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Pokus o české Misson: Impossible. Starší bohatýři v drahých autech, s drahým a hlavně vybraným vkusem a jakoby čistě vyhlížející kamera(intenzita světla,která divákovi dost přibližuje takovou tu snahu o americký styl). Přihlouplé ženušky v domácnosti s kabelkami od Louise Vuitona či jak se to píše a bouchačkama v podvazcích či přihlouplé společnice jakoby nic netušíc přisedají na klín "mafiána" v drahém obleku - opět od nějákého věhlasného návrhře kdesi z Francie... Abych pravdu řekla přesně tak si představuji českou politickou scénu - samozřejmě s menší snahou o honosnost či noblesu. Bohužel tihle bohatí muži od rodiny(Rašilov,Etzler...)nikdy nejsou takhle skvěle zobrazení jako dobráci a ani takoví nejsou. Psané datumy s časem a místem kde se právě postava filmu nachází a "drámo" hudba,která se záhy objeví je právě ten první moment kdy si uvědomíte, že jste v zemi, která se snaží vším napodobit věhlasnou USA. V podstatě se mi to po herecké stránce také moc nezamlouvalo, ale musím sama za sebe pochválit Jiřího Langmajera a Sašu Rašilova. Ovšem konec s kterým jsem naprosto nepočítala mě utvrdil v myšlence,která se zabývá opět ilumináty a ovšem málokdo takovému konci přisoudí nějáký jiný než právě pošetilý význam - dle mého je na tom zrnko pravdy. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film bych nejradši posadil na Titanic a z vesela mu udělal pápá. Já si cením nápadu udělat tady politickej thriller, ale z tohohle filmů kouká sláma a neumětelství až to bolí. Spousta postav nemá ve filmu absolutně žádný život, minulost, budoucnost, přítomnost, pochopit smysl jejich jednání lze jen po spotřebě jednoho kila marihuany. Než se pan režisér Zelenka pustí do dalšího politickýho veledíla, doporučil bych mu večery se Sydney Pollackem proložené Nepřítelem státu, protože i když vycházím z faktu, že všichni v týhle zemi jsme hanební pancharti, tolik zbytečnej záběrů v jednom filmu si fakt nezasloužíme. Jediný příjemný překvapení byla Katka Brožová, pravda zrovna od ní jsem nic závratnýho neočekával, ale jen potvrdila info od jedný uživatelky, která mě doporučovala jednu divadelní hru ve který Kateřina učinkuje, s tím, že právě ona v ní hraje parádně, nemohl jsem tomu tenkrát věřit, teď už docela jo. Co mě dostalo byla ta všemocnost ruské tajné služby, to se na scénaři zřejmě podílel i Petr Cibulka. Jo, už vidím jak starej opuštěnej lom v nějaký český prdeli nepřetržitě monitoruje ruská a americká tajná služba. Koukal jsem, že asistentem režie je Jan Antonín Duchoslav. Teda Viki Cabadaji tomu říkám bingo se učit režisérskému řemeslu, zrovna tady. Měl si radši balit nějaký sněženky a ne hledat machry, tam kde nejsou. Jako argument na ohodnocení filmu použiju stejnou logiku jako používaj Hranaři na diváka. Jednu hvězdičku dávám za to, že se Jaromír Jágr rozhodl hrát ve Philadelphii Flyers a ne v tomhle filmu. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Co o Hranařích napsat hezkého? Že panu Zelenkovi i pisálkům Klempířovi a Fialovi děkuju za to, že dialogy nejsou trapné, nebo přinejmenším tak trapné, jako v tuzemských filmech podobné "kvality" či úrovně bývají. Možná, že režisér tušil, o čem v kterou chvíli vypráví, nicméně nepřehlednost a náročnost jsou dvě odlišná slova. Za některé střihy by měly padat facky. Předpokládám, že většinu zúčastněných bavilo chvíli si hrát na mafii, nebo to alespoň (jako Jan Tříska v jakémsi PR rozhovoru) tvrdili, Hranaři jsou však prázdným filmem, který divákovi ani kinematografii nic nedal, a ten pitomý konec je jen logickým završením scenáristické bezmoci. Takže ještě jednou, díky alespoň za ty dialogy. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Saša Rašilov nejml. a Tomáš Magnusek sa spolu stretli už vo filme Bastardi (2010). (Johnny.ARN)
  • Film se původně měl jmenovat Česká ruleta. (LentilleLily)

Reklama

Reklama