Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Radim Kraviec alias Káčko se vyznačuje vysokou inteligencí a talentem pro dokonalý podvod. Kde jiní sahají po zbrani, on využívá lsti a armády právníků i monstrózního kapitálu. Mrknutím oka okrádá stát o miliardy korun. Je si ale dobře vědom hranice, kterou nesmí překročit. Tou hranicí je fyzická eliminace kohokoliv ze svého okolí. Díky kontaktům na politické scéně chystá Kraviec triumfální majstrštyk - ovládnutí ČEPRA, společnosti kontrolující veškeré zásoby pohonných hmot v republice. Když to vyjde, bude to „obchod" století. Káčka nečekaně zradí jeho pravá ruka, Albánec Dardan Cirkel, který spolupracuje s hospodářskou kriminálkou. Nemožné se stává skutečností. Nepolapitelný tunelář Káčko končí ve vazbě, státu jsou zachráněny miliardy korun. Zatím... Protřelý Kraviec se díky šikovným právnickým kličkám dostává velmi rychle na svobodu. Jeho opatrnost a chladně kalkulující mysl nenávratně mizí. Rozjíždí nelítostnou mašinerii pomsty. Káčko překračuje pomyslnou hranici od finančního zločince k nelítostnému řezníkovi... Gangster Ka zkoumá mechanismus organizovaného zločinu, vnáší světlo do šesti miliardového tunelu a snaží se objektivně ukázat zrod skutečného gangstera. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (491)

Fr 

všechny recenze uživatele

„PŘEDSTAVTE SI NEJDRSNĚJŠÍ ČERNEJ VTIP. NA ZAČÁTKU NETUŠÍTE, KTERÁ BIJE, UPROSTŘED SE ZAČNETE SMÁT, A KDYŽ PŘIJDE POINTA, ZAMRAZÍ VÁS V ZÁDECH. TAK PŘESNĚ TO JE KÁČKO…“ /// Inu což – Mrazík už svůj film dostal a strejda Radovan nemohl (logicky!) zůstat pozadu. Ve stylu Cirkusu Bukowsky ožívá (teď nevím, jestli jde o furt oblíbený?) téma porevoluční korupce a tunelů, který prostě nemůže přinýst nic nevobjevenýho – kromě strejdy Radovana. Než se dostaneme k tomu, že na každou svini čeká řezník, sledujeme zrod ještě většího lumpa, než jsme v našich končinách čekali. A vono to nenudí… Legenda vo „Káčkovi“ rozhodně stojí za vidění. Už jen proto, že furt žije. Navíc má všechno to, co neměl (uznávanej?) seriál HBO Mamon - dostatečnou drsnost, jednoduchost a Hynka Čermáka. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu Jaroslava Kmenty „Padrino Krejčíř“, kterou napsal v roce 2015 neznám. 2.) Dal jsem se na zločineckou dráhu. Seknul jsem v sámošce lentilky a chcu vejš! 3.) Potřebuju rychlokurz přežití v lochu. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nečakane skvelá a dobre pozerateľná gangsterka made in Czech republic. Prišli sme na to, až aj v našich končinách sa to dá. Možno to chce len šikovného režiséra (to je maličkosť, že?) , dobrý scenár a obsadiť asi menej známe tváre. Koho by zaujímalo vidieť stále tých istých... Najzaujímavejší bol mafián, rozprávač, ktorého hral srbský herec Bjelac. Ja si neviem fakt predstaviť staré známe české tváre ako hrajú gangsterku...Výnimkou je J. Hanzlík v menšej roli. Prekvapila ma V. Svátková, Slovenka s českým menom. Fakt pekná a talentovaná, kde bola doteraz? Hlavný gangster menom Kraviec ma dosť zaskočil, asi trikrát som si scénu, kde sa predstavuje pretočil, či som dobre počul...Moje priezvisko znie takmer rovnako...Výsledok musím pochváliť a teším sa na pokračovanie. 80%. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Filmařsky i režijně určitě nadstandardní, způsob vyprávění je ale hlavně na začátku trochu nešťastně chaotický a chvilku trvá, než se divák zorientuje a také, než dostane Káčko konečně slovo. Film by mohl být o něco více polopatický, protože pro člověka, kdo Krejčířův příběh příliš nesledoval, to není úplně vhodně podané a často se ve filmu trochu nepřehledně skáče a unikají souvislosti. Hynek Čermák ale válí, stejně tak Igor Karkarov... eeeh, tedy Predrag Bjelac. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Co to jako mělo znamenat, tohle? Co to mělo znamenat, ty jo?!“ – „Co? Někdo tě chtěl zabít.“ – „Mě? A proč jako?!“ Mile mě překvapila řemeslná kvalita filmu, od zvuku přes vizuál, velká spokojenost. Bavily mě i (hlavní) postavy, Čermákův Kraviec, ale snad ještě víc Bjelacův Dardan. Po příběhové stránce už to taková bomba nebyla (některé scény působily krapet naivně), ale stále mě film bavil natolik, abych se nezačal ani na chvíli nudit. I když přiznávám, že kvůli neznalosti skutečných kauz jsem se nedokázal do filmu tak dobře ponořit (ok, asi můj problém). Nejhorší mi ovšem přišly dialogy/repliky, které, jak se tak někdy říká, často šustily papírem, ale taky dost záleželo na tom, kým zrovna byly pronášeny (některé postavičky i díky nim působily krapet jako karikatury). Nicméně, spokojenost nakonec převládá a já se revanšuju slabšími, ale přesto ještě 4*. A stejně tak mám zájem zhlédnout i druhý díl, u kterého doufám minimálně v pokračování načatého trendu z jedničky a někde v koutku duše snad i zvýšenou kvalitu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Gangster Ka má svoje pihy na kráse, příliš skáče v ději a občas tak unikají dějové souvilosti, krom postavy Káčka, v podstatě není šance poznat žádnou jinou postavu, včetně postavy hlavního vyšetřovatele, ale tak je jasný, že film zastává názor, že silnější pes nejen mrdá, ale má mít i svůj film, takže one man show Kraviec, klapka jede. Hynek prakticky nesleze z plátna a nominačka na Českýho lva by mu neměla uniknout. Děj má dynamiku, není přitažený za vlasy a celkově člověk nemá dobrý pocit z toho, že vše působí opravdu reálně. Skutečně nemám problém věřit propojení politiky a organizovaného zločinu (nezapomente zase jít k volbám naivní ovečky, nebo se pohádat u piva, kvůli politice). Mocipáni si z náš všech dělaj rohožku, ale naše ovčí chování všem těmhle Káčkům, Ičkům modrým, oranžovým, rudým, černým, zeleným sajratům dokonale vychází vstřc. Tenhle film není o Krejčířovi, ale o státě kde můžou pánové v luxusním obleku beztrestně vykrádat co se jim zamene, kde prostituky ze stranických sekretariatů můžou řídit vojenskou rozvědku pro své soukromé učely........ještě před půl rokem bych byl z toho všeho jen nasranej, ale dneska si říkám, že Gangster Ka by nikdy nevznikla, kdyby tahle země neměla 90% ovcí bez zájmu o cokoli jinýho než plný panděro. Vyšší hodnocení dávám mimo jiné i za odvahu tvůrců pouštět se do takových témat , docela profesionální filmařskou práci, o té herecké ani nemluvě a kdyby scénář nedělal zbytečný vlnky, klidně bych dal filmu i bůra, navzdory tradičně kritické kritice českých filmů tzv. filmových rádobyználců. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (15)

  • Příjmení hlavní postavy Kraviec (Hynek Čermák), vybral režisér Jan Pachl podle vlastních slov proto, že jméno je odvozené od místa původu Radovana Krejčíře (Těšínsko), kde jsou zpolštěná jména poměrně častá. (zbyshek)
  • Před scénou, kdy vtrhnou policisté do domu Radima Kraviece (Hynek Čermák), projede kolem domu Predrag Bjelac v automobilu BMW třídy 5. V poslední scéně, kde je záběr, jak Radim Kraviec nastupuje do auta, je naráz autem BMW třídy 4 GranCoupé. Tato třída má na rozdíl od třídy 5 bezrámová okna. (jokis)

Související novinky

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

02.06.2016

Ve dnech 30. a 31. května, obohatila program Zlín Film Festivalu 14. ročník konference o filmovém marketingu Duhová kulička. V rámci konference byla také oceněna nejlepší marketingová kampaň k filmu… (více)

Reklama

Reklama