Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V dánském kostelíku se koná poslední rozloučení s tragicky zesnulým Simonem. Sešli se zde nejen jeho nejbližší příbuzní, ale i spousta sousedů. Všichni truchlí nad obrovskou ztrátou, tedy až na jeho bratra Johannese, který se raději věnuje šňupání na toaletách. Kněz započne poněkud podivný obřad, který probudí několik pěkně vyhládlých nemrtvých. Zombie okamžitě zaútočí na lidi v kostele a hrstka přeživších musí začít bojovat o holé životy... (SOLOM.)

(více)

Recenze (19)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to máme pět kilo vepřových střev, deset litrů kečupu, nějaká ta zelená flákota z nuceného výseku, trochu sazí na xichty, jedna videokamera z půjčovny, jeden ambiciózní kameraman a režisér s parkinsonem v jedné osobě a dvě partičky odpudivých Dánů. A to bych málem zapomněl na dokonalý, mnohavrstevnatý scénář s neskutečným příběhem, překvapivým finále a perfektním vykreslením jednotlivých charakterů: První banda Dánů je jakože zombie a během padesáti minut sežere tu druhou, jakože normální lidi. Ti zlí mají černé obličeje a jsou více pocákání kečupem. Wow! Původní námět na Swingerspárty asi ztroskotal na tom, že hlavní hvězdě (matka Ester) onemocněla kunda, a tak musel zkušený matador amatérského porna několika zanedbatelnými, drobnými úpravami spustit plán B. Všechny akce typu lízání, sání, stříkání byly flexibilně doplněny o substantivum "krve", píchání nahradilo kuchání a finální velkolepá scéna, kdy "Ester ukojí matku jazykem" zastoupilo neméně efektní "Ester umlátí matku kladivem". A vidíte. S trochou neotřelé invence lze bezbolestně "proniknout" i do světa opravdového filmu! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Je sice pravda, že jeho celkový potenciál zůstal hluboko za očekáváním, ale i tak se zde dá nalézt několik pozitivních prvků. Samotná kvalita scénáře je na můj vkus až moc zbrklá, ale autoři se snažili do krátké stopáže (50. minut) dostat co možná nejvíc akce a to jim přičítám k dobru. Začátek mě sice vysloveně štval, převážně pak ty pobožné farářovi kecy a seznámení s hlavní trojicí, ale potom se to konečně rozjelo. Jakmile se však rozjedou akční scény doplněné o několik mord scén, nastává obrat k lepšímu. Pod záštitou přítmí se divák dočká několika dle mého názoru solidních soubojů, kdy nejen ze zombie bude cákat krev proudem. Bohužel s množstvím malinovky to opravdu trochu přehnali a v několika scénách tmavá tekutina nepůsobí zrovna dvakrát realisticky.5o% ()

Reklama

Jane18CZ 

všechny recenze uživatele

Atmosféra a kostýmy byly vynikající. Předešly i mnohé lepší filmy, ale příběh a kamera byla přímo příšerná. Výhodou byla krátkost tohoto filmu, který také oceňuji. A ještě se mi líbil ten kontrast - hrůza uvnitř kostela a konečná scéna, kde venku je klid, jako by se nikdy nic nestalo. Shrnutí: dalo se z toho vytřískat mnohem víc, základy měl tento film dobré. ()

mosnak 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad... pokus tam byl. Ale budu to hodnotit jako další nepodařené amatérské "homevideo" na téma zombie! Jelikož jsou zombíci (jako by) můj obor,musím dát pouze 20%. A proč? Proč nedám rovnou odpad? Protože je tento snímek přece jen lepší než nějaké americké Zone of the dead, Zombie přichází apod. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy o zombíkoch, ale tento bol tak nejak divno natočený. Hoci tam bolo krvi nahovado, dosť ma sralo, že sa to všetko odohrávalo akoby v pivnici, kotolni a na povale. No a potom ten nesympatický, debilný Johannes. Tomu by som prešiel tou sekerkou hnedˇ po zátylku za tie jeho kecy a hlavne vtedy, kedˇ sa modlil, blbec jeden,to som už išiel z kože vyskočiť! Chcel som dať odpad! , ale situáciu efektne zachránila Esther a jej kladivko ! ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama