Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj filmu začíná v roce 1956, kdy asistent manažera Manchesteru United Jimmy Murphy dává mladíkovi Bobbymu Charltonovi šanci zahrát si v prvním týmu klubu přezdívanému "Busby Babes". Manažer Matt Busby mezitím přesvědčí tajemníka anglické fotbalové ligy Alana Hardakera, aby umožnil Manchesteru United startovat v Evropském poháru. Tým sklízí úspěchy jak doma, tak v zahraničí. V únoru 1958 je anglický tým ochromen leteckou katastrofou, neboť poblíž Mnichova se zřítí letadlo s hráči United. Nehodu nepřežije celkem 23 lidí, včetně osmi hráčů Manchesteru United. I přes katastrofu Manchester United dojde v roce 1958 až do finále FA Cupu. (Ruud36)

(více)

Recenze (110)

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší TV film, co moje oči spatřily. Fotbalem se docela zajímám a ejhle! O této havárii jsem nikdy neslyšel. Není to sice moc o fotbale, spíš o hráčích, hlavně tedy o Bobbym Charltonovi, ale to je jedině dobře, aspoň se víc kladl důraz na emoce a pocity, kterých bylo nemálo. Samotný zpracování děje a scénáře má o dost navrch oproti hereckému obsazení a výkonům, ale líbilo se mi, že i většina herců, které neznám(až na Tennanta) zahrála skvěle. Tu smutnou a občas i děsivou atmosféru tomu výborně dodávala Clintova muzika. Důkazem toho, že film na mě dost působil je i to, že jsem měl při těch dost emotivních scénách husí kůži. Bravůrně SILNÝ pane. 95% ()

hendrich6 

všechny recenze uživatele

Fotblových filmů je velmi málo a těch povedených ještě daleko míň, a tak jsem s radostí uvítal drama United o tragické události z roku 1958.I když je to tv film, tak je z produkce BBC a to už zaručuje určitou kvalitu.A kvalitní taky skutečně je,komorní herecké výkony a citlivá hudba jasně dopomáhají ke skutečně pěknému filmovému zážitku.Trochu mě jen mrzelo, že nebyly, kromě pár minut z tréninků, žádné scény a záběry ze hřiště,což určitě ke sportovním snímkům patří.Celkově ale dobrá podívaná,nemůžu jít níž než 80% ()

Reklama

A.Beech 

všechny recenze uživatele

Film určený predovšetkým fanúšikom Manchestru United - teda napríklad mňe. Tým pádom som sa na "United" pozeral úplne inak, ako len na nejaký sfilmovaný dokument o futbalovom klube. Skvelé zachytenie histórie klubu a atmosféry a hlavne 2 skvelé herecké výkony. Vynikajúci David Tennant a (ťažko nájsť správne slovo) ohromujúci Dougray Scott spravili z filmu skvelý futbalovo-filmový zážitok. Film ktorý ukázal to, na čom je dlhé roky postavený úspech Man Utd - Never Give Up. 5* a žiadne "ale". There's only one United. ()

toi-toi 

všechny recenze uživatele

Existuje mnoho športových filmov sile, odvahe, prekonaní seba samého. Mnoho filmov a ešte viac osudov. Mníchovská tragédia patrí asi k tým najväčším tragédiam, lebo zasiahla tým plný veľmi mladých ľudí, ktorý mali celý život a kariéru pred sebou. Napriek tomu sa však tým dokázal dostať na vrchol kde je teraz zaslúžene. Film o tomto príbehu, keď futbal bol šport a nie biznis, mal vzniknúť už dávno a skôr v Ačkovej produkcií. Určite by si to zaslúžil. Avšak výborná práca s kamerou i hudbou mnoho nedostatkov retušuje. Treba len uznanlivo pokývať hlavou.. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

SVĚDECTVÍ O DĚSIVÉM OSUDU, KTERÝ JIM VYRVAL TO NEJCENNĚJŠÍ.... SAMOTNÝ ŽIVOT!...... /// Fotbal je jednoduchá hra. Získáte míč, přihrajete ho a vstřelíte gól. Všechno ostatní je jen na okrasu. Úžasné Busbyho děti – mladej Bobby Charlton těšící se na svoji premiéru .... LESK, SLÁVA A TEMNÁ MINULOST MANCHESTERU UNITED. ... 6. února 1958 v cca 15:50 nasedají při mezipřistání v Mnichově zpátky do letadla, aby za 10 minut .... ten příběh je jednoduchej. Minuty po tragédii očima B.Charltona, co se dělo v Anglii a jak to bylo dál s mužstvem. Nečekejte žádnej velkej biják. I Damned United je nákladnější podívaná. Tohle je film pro příznivce M.U. Ti ostatní by totiž nemuseli tu dávku citovýho patosu rozdejchat. A to všechno kvůli lidem, který jsem ani neznal. Jak neznal??? Vždyť je to MANCHESTER UNITED! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Musím vidět každej film, kterej je o fotbale a podle skutečnejch událostí. 2.) Furt se rozhoduju, jestli fandit ,,MODREJM“ nebo ,,RUDEJM“. 3.) Thx za titule ,,xpavel“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Sir Matt Busby vyhrál 5 ligových titulů, 2 FA Cupy a 1 Evropský pohár. Jako manažer Manchester United odešel do penze v roce 1971. Zemřel v roce 1994. (Babba)
  • Jimmy Murphy zůstal u Manchester United až do svého odchodu do penze v roce 1971. Jako jediný trenér v historii postoupil s Walesem na mistrovství světa. Zemřel v roce 1989. (Babba)
  • Sir Bobby Charlton sehrál za Manchester United 758 zápasů a dal 249 branek. V roce 1968 byl kapitánem Busbyho týmu, který získal Evropský pohár. (Babba)

Reklama

Reklama