Reklama

Reklama

Po jednom mejdanu se Joe Doucett probouzí v neznámém pokoji a vedle kocoviny má mnohem závažnější problém. Neví kde je, nemá své osobní věci a hlavně - nemůže ven. V televizi navíc hlásí, že jeho žena byla zavražděna a on je hlavním podezřelým, po masakru v jeho domě zůstala naživu malá dcerka. A tak to zůstane na dlouhých 20 let. V Bílém domě se střídají prezidenti a on stále neví, kde je, kdo ho vězní, na jak dlouho a proč. Den za dnem v jedné malé místnosti. 20 let. Zničehonic se probouzí venku na svobodě. Jediné, na co od té chvíle myslí, je pomsta, za kterou jde nelítostně a brutálně. Brzy navíc v telefonu uslyší: „Jestli chceš vidět svou dceru ještě někdy živou, odpověz na dvě otázky. Proč jsem tě nechal uvěznit? A proč jsem tě teď pustil ven?" (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (493)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Určitě jedno z překvapeních roku a další nečekaná pecka podzimu! No po pravdě jsem o tom nevěděl zhola nic, teda kromě toho, že se jedná o remake a i když všichni znají můj vztah k drtivé většině remaků, tak můj přístup k tomuto filmu byl víceméně neutrální. To je možná dáno i faktem, že původní film jsem neviděl (no někdy snad doženu) Každopádně je to nářez a další z důkazů, že absolutně nemá smysl řídit se zdejším CSFD hodnocením. Já vím, že do toho rejpu furt, ale prostě si nemůžu pomoct když vidím jaký ptákoviny jsou tu v červených číslech a nejlepší filmy roku jsou až trestuhodně podhodnocený. No co už k čertu s tím. Tenhle biják mě každopádně od první minuty nekompromisně vtáhnul do děje, kdy rozehrál fakt vymazlenej a zamotanej příběh během kterýho projde charakter hlavního hrdiny celkem výraznou proměnou. Bál jsem se jedinýho a sice jak to skončí. Pořád jsem měl obavy, že se takhle drsně rozehranej příběh nepodaří dotáhnout do adekvátního konce, ale opak je pravdou. Na konci to do sebe celý fakt nehorázně zapadne a ta finální pointa mě knockoutovala tak, že jsem pak ještě 5 minut čuměl z otevřenou hubou na závěrečný titulky. Kromě libovýho příběhu pak film nabízí i jednu ultrahustou bitku kdy si to hlavní hrdina nekompromisně rozdává s přesilou protivníků a vše je natočeno jedním přehledným záběrem bez jedinýho střihu. No prostě fantazie tenhle fight má u mě velkou šanci opravdu zkultovnět. Dalším plusem je pak samozřejmě Sharlto Copley v roli dalšího geniálního šílence. Tenhle frajer letos po Elysiu opět přesvědčil, že prostě kurevsky umí. Má obrovský charizma. Nezaměnitelný herecký projev a nezapomenutelný hlas. A vůbec já vyhlašuju, že chci Copleyho jako záporáka v příští Bondovce!!! Ještě řekněte, že by mu podobná role nesedla jak prdel na hrnec a nebyl by skvělým nástupcem Javiera Bardema. No nic to jsem se trochu zasnil jediná menší výtka snad bude směřovat k tomu, že mohl mít Copley větší roli než zhruba asi tak 15 minut i když stihl zazářit i tak. Jinak u mě naprostá spokojenost viděl bych to mezi těmi čtyřmi až pěti hvězdami, ale jak už jsem zmínil, vzhledem k tomu dle mému názoru mizernému hodnocení tady se přikloním k plnému počtu. Moje hodnocení 95% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Skvěléj remake ! Originál mě taky příliš nezasáhl, nejspíš to bude tím, že jsem s Asii teprve začínal, takže nového Oldboye jsem si skvěle užil. Film chytne od začátku do konce a nepustí! Ikdyž ve filmu vidíme pouze 3 akce, tak jsou kurevsky skvěle nasnímané a krvavé. Tempo filmu je velmi rychlé a dynamické, neustále se něco děje, řeší. Josh Brolin se mi do role hodil, je to správnéj drsnéj chlap! Prostě parádní Thrill jízda, při které se budete skvěle bavit. Doporučuji. 75% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $2,193,658Tržby Celosvetovo $5,178,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $322,401 //počet predaných kusov ?Tržby za predaj DVD v USA $410,986 //počet predaných kusov ?║ teda, teda, toto bolo niečo, remake som pozrel ako prvý ale stálo to za to, výborne fungujúce obsadenie vo vyšperkovanom drsnom príbehu, sila, po dlhšej dobe som si pošmáknul /90%/ ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Dobře mi kvák, měla mě varovat už ta nevídaná shoda v hodnocení tak nesourodých xichtů jakými jsou Verbitch, HOMO, Wacošmak a spol. Jedná se o extrémní abnormály vymykající se běžné populaci, byť každý je mrdlý jiným směrem... tedy doteď! Svět už nebude tím, jak jsem ho znal, neboť ho rozjebali právě tito záhadní symbionti. Kriste prase, to byla zhovadilost, zaplaťpeytl za Brolina a sympatické chlastání, vidět originál, kde by místo mého oblíbence pobíhal žlutý Kung-Pao a srkal saké, už bych visel oběšen na svém skromném penízu pod lustrem. Děj je tak neskutečně debilní, že se mi kroutí klávesnice a nedává mi tak šanci se dostatečně jadrně vyjádřit k scénáristovi, kupříkladu u náznaku slova kokot vzala čáru až na hajzl. Tedy si žij, dementní floutku a piš svým pérem bez fantazie (či paradoxně s fantazií přemrštěnou) dál, dám si na tebe velký pozor. U závěrečného finále a vysvětlení jsem už cítil přímo fyzickou bolest ve slabinách a rozhodně ne proto, že některý šuk zkrátka vyjde mnohem dráž, než jak se zkraje tvářil, prostě jsem trpěl jak Brolin a mám matný pocit, že jsem i několikrát zavyl dle svého vzoru. Až na pár rychlých přesdržek, kudly v zádech a kladiva s bejzbolkou v techno rytmu, tedy v permanenci dokonalé, to opravdu stálo za vyliž mísu. Mimochodem Jackson, je ve filmu úplně zbytečný, stejně jako jakákoliv logika, racionalita, nebo aspoň dvě uvěřitelné minuty. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle byla celkem zajímavá záležitost. Ani jsem netušil, že to byl remake toho korejského Old Boye, vím, že je film tohohle jména, ale myslel jsem, že je to shoda. Příběh o pomstě a dávné křivdě, dá - li se to tak nazvat má celkem dost solidních momentů a je místy velmi akční. Ty bitky kdy Joe Doucett jak robocop drtí kladívkem kosti hordám na něj nabíhajících chlapů, kterým kosti křupou stejně jako bejzbolky co mají v rukách byly výborné. Celé to funguje celkem solidně, problém je, že nad tím člověk nesmí moc přemýšlet. Já jsem totiž vždycky na pochybách, když všechno šlape podle přesně nalajnovaného scénáře v tomto případě nikoliv režiséra, ale záporáka, který Joea uvěznil. Vždyť tam bylo tolik momentů, kdy se dal příběh snadno vykolejit nějakou Joeovou akcičkou se kterou by se nepočítalo... Ačkoliv občas nejsem nadšený z filmů, které skončí a já nevím na čem jsem a jsem v rozpacích, zda jsem to všechno ,,chytil'', tady jsem byl z toho polopaticky zakončeného závěru až zklamán. Všechno je divákovi vysvětleno do poslední tečky za posledním slovem poslední věty... Ale za vidění film určitě stojí. Takže když to všechno sečtu dohromady a navíc vezmu v potaz, že je to vlastně poameričtělá verze 10 let starého korejského filmu ( a scénáře), což nikdy nehodnotím pozitivně, dávám za tři čínské knedlíčky. * * * ()

Galerie (79)

Zajímavosti (20)

  • Box, ze kterého je Joe Doucett (Josh Brolin) puštěn na svobodu, je značky Louis Vuitton. (Punisher)

Související novinky

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

05.10.2013

Samozřejmě, ne doslova, i když by to byl asi zábavný crossover. Poté, co si Kick-Ass 2 v kinech nevydělalo ani na produkční náklady, je tahle série asi nadobro ukončená. Aaron Taylor-Johnson ale… (více)

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

30.11.2012

Ve svých následujících filmech rozhodně nebudou jednat v rukavičkách. Cate Blanchett si po zlých agentkách v Hanna a Indiana Jones a Království křišťálové lebky připíše do filmografie další zápornou… (více)

Reklama

Reklama