Reklama

Reklama

Po jednom mejdanu se Joe Doucett probouzí v neznámém pokoji a vedle kocoviny má mnohem závažnější problém. Neví kde je, nemá své osobní věci a hlavně - nemůže ven. V televizi navíc hlásí, že jeho žena byla zavražděna a on je hlavním podezřelým, po masakru v jeho domě zůstala naživu malá dcerka. A tak to zůstane na dlouhých 20 let. V Bílém domě se střídají prezidenti a on stále neví, kde je, kdo ho vězní, na jak dlouho a proč. Den za dnem v jedné malé místnosti. 20 let. Zničehonic se probouzí venku na svobodě. Jediné, na co od té chvíle myslí, je pomsta, za kterou jde nelítostně a brutálně. Brzy navíc v telefonu uslyší: „Jestli chceš vidět svou dceru ještě někdy živou, odpověz na dvě otázky. Proč jsem tě nechal uvěznit? A proč jsem tě teď pustil ven?" (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (493)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Kdyby nešlo o remake, asi bych hodnotil lépe. Kdyby tvůrci zfilmovali můj námět, který jsem před lety zveřejnil na imdb (česká verze k přečtení zde v diskusi na straně 7), určitě by šlo o film roku! Jejich škoda. Kdyby producenti neodmítli hudbu Michaela Nymana (což je jak známo nejlepší skladatel na světě, to jako bez debat), film by byl jistě působivější. V korejském Oldboyovi byla hudba velmi výrazná, zde si jí ani nevšimnete. Kdyby tvůrci neobsadili Joshe Brolina, který ve filmu vypadá jako asociální psychopatický terminátor (a před i po uvěznění vypadá úplně stejně, aspoň nějaké šediny mu mohli přidat), divák by mu třeba i fandil. Kdyby scenáristi vymysleli pro hlavního záporáka trochu méně za vlasy přitaženou motivaci, divák by se při závěrečném vysvětlování třeba nesmál. Samá kdyby. Promarněná příležitost. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Korejský Old boy patří k mým až skoro srdcovkám, nebo přinejmenším k filmům, které mám hodně ráda. Ale tohle mu nesahá ani po kotníky. Scénář místy postrádá logiku a chybí mu hloubka. Některé scény jsou úplně nesmyslné a šlo vidět, že je tam nacpali jen protože byly v originálu. Jiné zase přetvořili tak, že by zasloužili na zadek. A těch nejpikantnějších se samozřejmě báli, tak je zjemnili nebo vyškrtli úplně. Hlavní představitel nedosahuje ani z poloviny takových kvalit jako ten korejský. Postrádá jakékoliv charisma, které je pro tuhle roli skoro nutností. Na druhou stranu uznávám, že můj názor nebude tak úplně objektivní. Možná bych dala o hvězdičku víc, ale jelikož znám a miluji originál, tak prostě nemůžu. 2* ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Strašná sračka od hlavy až k patě bez hlavy a paty, až potupná zhovadilost. Zůstanu u popisku mysteriózní, protože o serióznosti není debat. Bylo to hrozně depresívní a zároveň neemotivní, takže mi bylo fuk, co se děje uvnitř nebo vně hlavním hrdinům. Joshe mám hodně ráda, ale čekala jsem v jeho podání spíš styl typu Rozsudek než Předsudek, který světem vládne. Ať to vezmu odkudkoli, víc než kupu hnusu, nechutných scén, enormního odosobnění a hořkého pocitu reality, co vše se dá pořídit za prachy a jak dlouho jsou lidi ochotni pořádat zvrácený cirkus s lidským masem (platím si tu herečku od jejích 10 let aj. perly) jsem si z toho neodnesla, spíš jen špatný pocit na jazyku, který mi doufám ještě dlouho zůstane (jazyk, ne pocit). Ovšem slizký záporák neměl chybu, ale nejsem si jistá, jestli je tou pravou ikonou k obdivu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Docela se mi zamlouvala i šikmoočková verze snímku. Tahle americká mi však přišla po všech směrech lepší. Především ubylo postav, které vlastní šikmé oči, tím pádem se veškeré souvislosti staly mnohem srozumitelnějšími. Také zmizela artovost, kterou byl původní snímek zahlcen. Světe div se, jde to podat i bez toho. Josh Brolin je samozřejmě někdo, takže i na pozici hlavní postavy nastalo razantní zlepšení. Všechna akce je moc pěkně udělaná, opravdu moc pěkně. Co víc dodat? Příběh je samozřejmě hrozně super. Většina remaků stojí za hovno, ale tento mě více než potěšil. Závěr neměl ani nejmenší chybičku a totálně mě dostal. Korejský orginál už jsem viděl velmi dávno, takže si ho pamatuji pouze mlhavě, ale tuším, že se zdejší závěr docela lišil. Docela dost. Kdo hodnotí méně než 3*, tak ten tomu prostě nerozumí a měl by se na filmy úplně přestat dívat. Nebo by měl alespoň zežloutnout, odstěhovat se pár kilometrů na východ a počkat až bude severními bratry vymazán z mapy. Já filmu nemám co vytknout. 5* ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Jelikož se neřadím mezi fanatické fanoušky originálu, tak si dovolím tvrdit, že jsem na film šel nezaujatý. Takhle, asi se všichni shodneme, že remake opravdu nebyl nutný, ale Josh Brolin a (čím dál tím lepší a rozhodně talentovanější než její sestry) Elizabeth Olsen mě do kina nalákali. A abych pravdu řekl, do scény s kladivem se mi ten film i líbil. Jenže po ní jako by se to zlomilo a hromadila se tam jedna věc na druhou, které prostě nebyly nutné a i někdo, jako já, který originál viděl jen jednou před nějakou dobou, si uvědomil, že možná tohle bylo na originálu výjimečné. Žádné zbytečnosti či překombinované věci, někdy je nejlepší řešení jít tou nejjednodušší cestou. Když jsme u toho, tenhle film je z 90 % stejný, jako originál, jsou tu mírně upraveny detaily v průběhu filmu a celý konec. A právě tam jsem s tímto filmem ztratil trpělivost a zapomněl jsem, že začátek byl fajn. Dvě hvězdičky dávám ze dvou důvodů - prvním je Josh Brolin, který je naštěstí tak schopným hercem, že dokáže utáhnout tento film sám. Druhou za to, že Elisabeth Olsen mě nejen talent, ale i pěkná prsa. Takže ano, když to vezmu kolem a kolem, tak z remaku jsem si vlastně odnesl jen dvě věci, přičemž o té jedné jsem už nějakou dobu věděl. Můžete hádat, o které… :-) A ještě jedna věc je na tomto filmu plus, dostal jsem strašnou chuť zopakovat si originál… 40 %. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (20)

  • Existuje režisérská verze, která je o 35 minut delší. K mání je jako bonus na DVD. (Terva)
  • Film sa natáčal v meste New Orleans v americkom štáte Louisiana. (Laslo)

Související novinky

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

05.10.2013

Samozřejmě, ne doslova, i když by to byl asi zábavný crossover. Poté, co si Kick-Ass 2 v kinech nevydělalo ani na produkční náklady, je tahle série asi nadobro ukončená. Aaron Taylor-Johnson ale… (více)

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

30.11.2012

Ve svých následujících filmech rozhodně nebudou jednat v rukavičkách. Cate Blanchett si po zlých agentkách v Hanna a Indiana Jones a Království křišťálové lebky připíše do filmografie další zápornou… (více)

Reklama

Reklama