Reklama

Reklama

Po jednom mejdanu se Joe Doucett probouzí v neznámém pokoji a vedle kocoviny má mnohem závažnější problém. Neví kde je, nemá své osobní věci a hlavně - nemůže ven. V televizi navíc hlásí, že jeho žena byla zavražděna a on je hlavním podezřelým, po masakru v jeho domě zůstala naživu malá dcerka. A tak to zůstane na dlouhých 20 let. V Bílém domě se střídají prezidenti a on stále neví, kde je, kdo ho vězní, na jak dlouho a proč. Den za dnem v jedné malé místnosti. 20 let. Zničehonic se probouzí venku na svobodě. Jediné, na co od té chvíle myslí, je pomsta, za kterou jde nelítostně a brutálně. Brzy navíc v telefonu uslyší: „Jestli chceš vidět svou dceru ještě někdy živou, odpověz na dvě otázky. Proč jsem tě nechal uvěznit? A proč jsem tě teď pustil ven?" (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (492)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pomsta častokrát mívá charakter hada požírajícího vlastní ocas... Netroufám si hodnotit, jestli je lepší verze Chan-wook Parka, či Spikea Leeho, ale ta rodáka z Atlanty je mi bližší. Tahem na branku, hereckými kreacemi i netaháním rádoby vznešených emocí do triviální zápletky.. Závěrem malý kvíz: Kladivem Tlouct Hlavičky Hřebíků - nehodící se slovo škrtněte… ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Korejský Old boy patří k mým až skoro srdcovkám, nebo přinejmenším k filmům, které mám hodně ráda. Ale tohle mu nesahá ani po kotníky. Scénář místy postrádá logiku a chybí mu hloubka. Některé scény jsou úplně nesmyslné a šlo vidět, že je tam nacpali jen protože byly v originálu. Jiné zase přetvořili tak, že by zasloužili na zadek. A těch nejpikantnějších se samozřejmě báli, tak je zjemnili nebo vyškrtli úplně. Hlavní představitel nedosahuje ani z poloviny takových kvalit jako ten korejský. Postrádá jakékoliv charisma, které je pro tuhle roli skoro nutností. Na druhou stranu uznávám, že můj názor nebude tak úplně objektivní. Možná bych dala o hvězdičku víc, ale jelikož znám a miluji originál, tak prostě nemůžu. 2* ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Mám to tak, že sice z principu odmítám remake pár let starých filmů, ale na druhou stranu, s předělávkou z východu na západ nemám problém, pro mě osobně je to pak mnohem dívatelnější. Ale upřímně, na tohle bych nikdy v životě nepodíval nebýt Joshe Brolina - to byl tahák. A líbilo? Jasně, silná story "bez toho divnýho smradu Asie", mně bližší, kde Josh naprosto kraluje a v drsnosti snad přebíjí i plešku Stathama. Kéž by se pouštěl do víc takových rolí. Samozřejmě, jako diváka originálu už mě to moc nepřekvapilo, ale... V tomhle případě smyslná předělávka. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Eh, mám to porovnávat? Asi ani není potřeba. Snad jen poznamenám, že obě verze mají něco do sebe, paradoxně je to v tomto případě trochu naopak než obvykle. US verze mi sedla více po vypravěčské stránce, originál zase z pohledu akce a také charisma hlavního hrdiny, zejména v první polovině filmu, ztvárnil lépe Min-sik Choi. Oldboy jako takový mě na prdel neposadil, takže nemíním rozhodovat, který je lepší. 75% pro oba. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Jelikož se neřadím mezi fanatické fanoušky originálu, tak si dovolím tvrdit, že jsem na film šel nezaujatý. Takhle, asi se všichni shodneme, že remake opravdu nebyl nutný, ale Josh Brolin a (čím dál tím lepší a rozhodně talentovanější než její sestry) Elizabeth Olsen mě do kina nalákali. A abych pravdu řekl, do scény s kladivem se mi ten film i líbil. Jenže po ní jako by se to zlomilo a hromadila se tam jedna věc na druhou, které prostě nebyly nutné a i někdo, jako já, který originál viděl jen jednou před nějakou dobou, si uvědomil, že možná tohle bylo na originálu výjimečné. Žádné zbytečnosti či překombinované věci, někdy je nejlepší řešení jít tou nejjednodušší cestou. Když jsme u toho, tenhle film je z 90 % stejný, jako originál, jsou tu mírně upraveny detaily v průběhu filmu a celý konec. A právě tam jsem s tímto filmem ztratil trpělivost a zapomněl jsem, že začátek byl fajn. Dvě hvězdičky dávám ze dvou důvodů - prvním je Josh Brolin, který je naštěstí tak schopným hercem, že dokáže utáhnout tento film sám. Druhou za to, že Elisabeth Olsen mě nejen talent, ale i pěkná prsa. Takže ano, když to vezmu kolem a kolem, tak z remaku jsem si vlastně odnesl jen dvě věci, přičemž o té jedné jsem už nějakou dobu věděl. Můžete hádat, o které… :-) A ještě jedna věc je na tomto filmu plus, dostal jsem strašnou chuť zopakovat si originál… 40 %. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (20)

  • Režisér Spike Lee řekl, že jeho verze měla 140 minut , ale studio trvalo na délce do 105 minut. Josh Brolin prohlásil, že preferuje delší verzi, která zahrnuje více scén Doucettova (Josh Brolin) tréninku v cele a interakce. (Dr Lizal)
  • Box, ze kterého je Joe Doucett (Josh Brolin) puštěn na svobodu, je značky Louis Vuitton. (Punisher)
  • Scéna z kladivem byla natočena na jeden zátah a pro film posléze rozstříhána. (Terva)

Související novinky

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

05.10.2013

Samozřejmě, ne doslova, i když by to byl asi zábavný crossover. Poté, co si Kick-Ass 2 v kinech nevydělalo ani na produkční náklady, je tahle série asi nadobro ukončená. Aaron Taylor-Johnson ale… (více)

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

30.11.2012

Ve svých následujících filmech rozhodně nebudou jednat v rukavičkách. Cate Blanchett si po zlých agentkách v Hanna a Indiana Jones a Království křišťálové lebky připíše do filmografie další zápornou… (více)

Reklama

Reklama