Reklama

Reklama

Po prvním masakru v roce 1974 se podezření obyvatel městečka obrátilo proti rodině Sawyerových. Rozvášněný dav dům Sawyerových obklíčil, vypálil a celou rodinu do posledního člena vyvraždil. Když se o několik desítek let později dívka jménem Heather dozví, že po své babičce zdědila nemovitost v Texasu, rozhodne se společně s několika kamarády vyrazit na výlet a svůj nově nabytý majetek si prohlédnout. Po příjezdu zjišťuje, že zdědila velkolepé sídlo. Hrůza, která se ukrývá ve sklepení, na své objevení ale teprve čeká. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (391)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Zatímco Hooperova klasika mě odrovnala psychicky i fyzicky do nejhrubšího zrna díky exploataci, perfektním načasováním a myšlenkám, další díly tu nechutnost, krutost, až příliš okatě zobrazují (efekty slabé). Scénáře na jednom papíře neměli vůbec vzniknout. Vlastně nenávidím každého tvůrce (kromě Nispela za solidní druhý díl), který velkolepě ničí naprostou kultovku (a unikát ve svém žánru) prvního dílu. A Tania Raymonde ty kozičky prostě neukáže. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Mnou tolik očekávaná další nová verze kultovního kousku, který v roce 1974 udělal jeden z největších zářezů do dějin moderního hororu, mne sice mírně zklamala zejména atmosférou ... Sice zde jsou typické, kultovně vypadající scény, motorovka řve nonstop asi 45 min, obrovský postarší Leatherface pobíhá po lesích a okolí vily jako srnka, tedy jako za mlada ... ale celé je to takové uhlazené, gore občas viditelně digitální (ne všechny jsou digy...), člověk jaksi úplně ztrácí tu hlavní stránku filmu a tou je typická "TexassXchaw"-atmoséra ... Budiž, není to to, co remake (2003), ani mnohem nechutnější a brutálnější prequel (2006), ale ten nápad, že to není "jen" o Leatherfaceovi, ale že to je vlastně tzv. "rednecks" subžánr, ten se mi líbil ... Že celé město tutlá jedno temné tajemství a nikomu se nedá věřit. Nakonec je Leatherface chytře namířen jako tupá nemyslící zbraň proti zkorumpovaným bossům města, což bylo fakt super, protože ...dobře jim tak. :-) Jako není to žádná mega-pecka, ale já tu sérii miluju a všechny poslední tři moderní verze se mi zamlouvaly a jsou jistě oslavou nejlepšího hororu všech dob ... ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Další pokračování skopičin naše známého retarda Leatherface tentokrát skočí v čase a našemu obtloustlému maskovanému klukovi přibylo pár šedivých vlasů, rozrostla se sbírka motorových pil, ale jinak se vůbec nezměnil. Jeho family mu až na jedinou sestřenku vyvraždili o něco méně retardovaní spoluobčané a tak je to tentokrát jen na něm jak si poradí s další partičkou přiblblých teenagerů (díkybohu za nezbytné kozy !) a vykoná pomstu na vrazích svých příbuzných. A vzhledem k tomu, že jsem člověk co si pouští třeba do zblbnutí oblíbený song, tak se mi texaský masakr na stále stejný způsob nemohl nelíbit. ()

PinokKio odpad!

všechny recenze uživatele

Kde já jsem to jenom viděl? Ahaa, že mě to netrklo, nejspíš ve všech těch Texaských masakrech předtím. Pořád je tu ten pán s pilou, co se stydí za svůj uhrovatý obličej, k tomu pár teenegarů sloužících jako hračky krvavým nenasytům a nesmí chybět ani dav tupců z místního zapadákova (ten černošský policajt se mi jevil jako největší z nich). Když už tenhle film nepotěšil mne tak snad udělal radost aspoň sousedům, není totiž nad pořádný zvuk motorovky ve čtyři ráno : ) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Chápem tú fascináciu Texaským masakrom motorovou pílou, veď už ten názov je neskutočný, faktom ale ostáva, že zo siedmych pokračovaní/remakov len jeden diel bol pozerateľný (trojka) a iba jeden komerčne úspešný (remake). Tá snaha dookola nakrúcať výluhy toho istého racionálne nedáva zmysel a iba zvýrazňuje chorú obsesiu Hollywoodu franchisami. Čo dodať k tomuto dielu? Ani veľmi nevidieť, že to malo byť priame pokračovanie jednotky a vracia sa tu aj pôvodný predstaviteľ Leatherfacea, lebo scenár je taká rutina, že z toho až bolí hlava. V podstate na nerozoznanie od ľubovoľného direct-to-dvd hororu za pár stovák tisíc dolárov. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (30)

  • Počas karnevalovej scény Leatherface (Dan Yeager) uteká popri atrakcii „Carnival Of Horrors“, kde osoba vybehne von v maske a plášti, čo bolo oblečenie, ktoré mal na sebe Jigsaw vo filme Saw (2004). (Arsenal83)

Reklama

Reklama