Reklama

Reklama

Po prvním masakru v roce 1974 se podezření obyvatel městečka obrátilo proti rodině Sawyerových. Rozvášněný dav dům Sawyerových obklíčil, vypálil a celou rodinu do posledního člena vyvraždil. Když se o několik desítek let později dívka jménem Heather dozví, že po své babičce zdědila nemovitost v Texasu, rozhodne se společně s několika kamarády vyrazit na výlet a svůj nově nabytý majetek si prohlédnout. Po příjezdu zjišťuje, že zdědila velkolepé sídlo. Hrůza, která se ukrývá ve sklepení, na své objevení ale teprve čeká. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (391)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Aj producent povedal Daddario, že film má byť hlúpy a tak má všetko hlúpo odriekať tak, ako to je napísané (a ona je v tom dobrá!), takže nelogické bludy sa tu musia ospravedlniť, lebo inak je to pomerne surový a krvavý film, veď na ničom inom bazírovať ani nemôže. A preto je to zároveň aj také náučné okienko, v ktorom sa dozvieme, že prstíky neodsekáva len japonská yakuza, ale že tieto chirurgicky presné amputácie sa dajú zohnať za babku v starých amerických domoch na vidieku. Dozvieme sa tiež, že aj ten Jánošikov hák má širšie uplatnenie a krásne sa ve vynímať ako doplnok k chrbtici. No čo, hlúpe, absolútne neherecké, ale to sa nikdy od takej Daddario ani neočakávalo, ale bavilo a dalo sa to pozerať. Navyše boli tam aj prvky, ktoré si správny progresívec všimne a rozklepe sa mu srdiečko. Napríklad keď Saša Daddarovic vtrhne do stodoly dodávkou, tak v tom nebezpečenstve okamžite sedadlo vodiča uvoľnila černošskému kamarátovi, nech ich on konečne zachráni, ale nakoniec nedokázal pomaly naštartovať auto. Celé ma to však veľmi dojalo. Veď ako dlho ich ľudia museli sedieť povinne vzadu!  ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dělej, co umíš, bratranče." Tak Leatherface není zlý, je jenom retardovaný a vyznává rodinné hodnoty. Tak fajn, protože v Texasu se evidentně najde dost zmetků na to, aby motorovka měla důvod túrovat. Ovšem mě tedy týpek pobíhající se zdviženou motorovou pilou tradičně spíše rozesmál, ale kdybych nedal hvězdy za sestřenici Heather a provokativní Nikki, tak bych se před svou, již několik desetiletí ukrývanou, zastydlou pubertou, musel stydět. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tohle se nikdy nemělo stát. Tak neuvěřitelně debilní film (a tím myslím sakumprásk celá zápletka, nejenom dílčí "nelogické" chování postav, které je v hororech běžné), že ho snad nemůžou ocenit ani ti diváci, kterým nedělá problém při sledování zcela vypnout mozek. Luessenhop by měl jít do vězení za brutální znásilnění Hooperovy klasiky, nejlíp na doživotí. Hodnocení tentokrát zesubjektivizuji směrem dolů, ale nemůžu si pomoct, už dlouho mě něco takto nenaštvalo. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo znesiteľné. Herečky sú pekné a "urastené" a príbeh sa sympaticky snaží o trochu iný pohľad na známy príbeh. Úvodné titulky rekapitulujúce Hooperv originál sú vyslovene skvelé. Horor má atmosféru a pomerne rýchlo odsýpa, len škoda že sa občas snaží hrať na napätie (tupý policajt stopujúci krvavú stopu) či na gore (v dnešnej dobe pri pílení tela očakávate, že vylezie nejaké to črevo), čo sa moc nepodarilo. Je to škoda, pretože všetky chyby v tomto filme sú (boli) ľahko odstrániteľné (zbytočné situovanie do času Halloweenu). Vzhľadom na existenciu TCM: NEXT GENERATION a TCM: THE BEGINNING mi táto Píla prišla príjemne priemerná. Scéna po záverečných titulkoch zanechá sympatický pocit... ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Další pokračování skopičin naše známého retarda Leatherface tentokrát skočí v čase a našemu obtloustlému maskovanému klukovi přibylo pár šedivých vlasů, rozrostla se sbírka motorových pil, ale jinak se vůbec nezměnil. Jeho family mu až na jedinou sestřenku vyvraždili o něco méně retardovaní spoluobčané a tak je to tentokrát jen na něm jak si poradí s další partičkou přiblblých teenagerů (díkybohu za nezbytné kozy !) a vykoná pomstu na vrazích svých příbuzných. A vzhledem k tomu, že jsem člověk co si pouští třeba do zblbnutí oblíbený song, tak se mi texaský masakr na stále stejný způsob nemohl nelíbit. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (30)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 49. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Film nebol pred uvedením premietaný kritikom. (FromHell)

Reklama

Reklama